Jump to content

sanata

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na savjetu.Mislila sam nekako to zastititi jer je teta ljuta sto ona nije nasljednica a moja mama se odrekla u moju korist.Pa se bojim dodatnih steta i troskova,jer ja sam preuzela placanje racuna u srahu od ovrha.U redu ostavit cu sve kako je dok ne dobijem papire.Hvala na pomoci!
  2. Ne ,samo zapisnik od javnog biljeznika da se postupak prekida te upucuje na sud zbog utvrdivanja nuznog djela.
  3. Ostavinska je zavrsena.Platila sam troskove i predmet je poslan na sud.Kuca se nalazi nasuprot tetine i mamine pa su imale pristup. Teta je u posjedu svoje nekretnine a ne bakine. Da sud ce odlucivati o njenom nuznom djelu na koji ona misli da ima pravo bez obzira na vec dobiveno.
  4. Poštovani, baka mi je oporukom ostavila svu svoju imovinu.Kuća,dvorište i komad vočnjaka.Na ostavinskoj raspravi su me proglasili nasljednicom i ja sam to prihvatila. Moja teta(njezina kčerka) će nužni dio tražiti na sudu iako je za života bake dobila dio zemjiiša i zgradu gdje si je sagradila kuću.Problem je da sam ja počela plačati režije od te kuće u kojoj nitko ne živi a teta mi brani ulazak u neke prostorije te bakine kuće i drži ključeve kod sebe te mi ih ne želi dati.Navodno ona tamo drži svoje stvari.Jer kaže da ja nemam papire da je to moje i da ona ima pravo.Smijem li ja promjeniti bravu,koje je moje pravo dok nije riješen sudski postupak,kuća treba neke hitne intervencije(curi krov).Smijem li ja to popravljati ,ulaziti u sve prostorije ili trebam čekati sud. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija