Jump to content

nije bitno22

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nije došlo do nikakvih promjena na mojoj poreznoj kartici ni do promjene prebivališta. Ne zanimaju me nikakvi dogovori s njima niti molbe ni upozorbe jer smo u Hrvatskoj i zna se kako to jedino može završiti po mene. Zanimaju me moje konkretne pravne mogućnosti u ovom slučaju i krše li zakon o radu?
  2. Dakle, zanima me krši li poslodavac zakon u ovom slučaju. Ugovorom definiran iznos netto plaće je recimo 6500 kuna, ja taj iznos i dobijem u isplati, no problem je što moja netto plaća u realnosti i na platnoj listi iznosi 500 kuna manje, a tih istih 500 kuna se nadoknađuje mjesecima kao stavka - nagrada. Prema tome moja netto plaća je zapravo 6000 kuna što nije dogovoreno, a vjerujem da oni porez na stavku nagrade ne plaćaju i da je kao i u svemu u Hrvatskoj to šteta na moj račun, a veliko olakšanje za njih. Moja netto plaća je onda zapravo 6000 kuna, a 500 kuna dobijem kao nagradu što vjerujem nije ni blizu isto. Može li mi netko pojasniti situaciju i reći mogućnosti? U ugovoru jest definitan brutto iznos, ali je definiran i netto iznos, a on se ne poklapa. Jesam li samo u zabludi? Jel me oštećuju za mirovinski stup? Jasno mi je da im je tako jeftinije.
  3. Pozdrav, pokrenut ću jednu zanimljivu temu i nadam se pokrenuti raspravu. Radi se o pravu na dnevni odmor koji osim kod sezonskih radnika mora biti najmanje 12 sati u razmaku izmedu smjena. Moj je poslodavac kod kojeg radim vec 3 godine tu stavku (minimalno 12 sati izmedu smjena) uvrstio u ugovor o radu koji sam potpisao prilikom zaposljavanja. E sad, poslodavac se toga ne pridržava od samog početka i imam dokaze (rasporede s posla) kako unazad 3 godine barem jednom ili dvaput tjedno to ne bude ispoštovano, dakle vežem smjene, tipa jedan dan popodne pa drugi odmah ujutro gdje odmor traje manje od 12 sati, desilo se to sigurno preko 100 puta. Meni kao laiku to izgleda kao čista situacija na moju stranu, ali nisam glup da vjerujem kako ne postoji neka caka na koju se oni mogu izvuči. No opet, potpisali smo nešto čega se oni ne drže i što je protivno zakonu o radu. Isplati li se tuziti ili cu izgubiti vrijeme? Kakve su prakse oko toga?
  4. U redu. Jasno mi je kako se anonimnoj prijavi ipak postupa s ogromnim odmakom, no ukoliko dam imena, mjesta, načine komunikacije, može li to biti dovoljno da uvjeri DO u istinitost?
  5. Pozdrav svima, želio bih dobiti konkretne informacije koji je najbolji način dati policiji podatke o osobi za koju znam da je diler. Količina informacija je dostatna za puno koraka, no želio bih da sve ostane anonimno, tj. da se ne zna tko daje informacije ili da sam u svojstvu svjedoka. Nemam problema i ići razgovarati s inspektorima odjela u četiri oka ukoliko bi to bilo vjerodostojnije, no želio bih znati jeli bolje nazvati, pisati mail ili ići osobno i mogu li uopće zatražiti sastanak? Siguran sam da bi informacije dovele do konkretnih rezultata, no koliko su šanse da ostanem anoniman u postupku, a da se ipak postigne uspjeh?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija