Jump to content

Corrado

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovani, u imovinsko pravnom sporu tuzitelj je postavio odstetni zahtjev (prilicno visok) sto je napuhalo sudske troskove tuzenoga. Na posljednjem rocistu tuzitelj "precizira" tuzbu i smanjuje zahtjev za cak 85 posto. Da li se to smatra dijelomicnim povlacenje tuzbe i kako to utjece na nadoknadu prouzrocenog troska stranaka u postupku. Hvala.
  2. Prilikom davanja suglasnosti za projekt prometnice dogovoreno je sa gradom da ce se vrsiti ranije spomenuta zamjena. Sada grad ocito manipulira vrijednoscu zemljista. Ako se ne dogovorimo, da li to znaci sudski postupak?
  3. Dogovor je bio da ce nas grad obrstetiti za izvlastenje ustupanjen kč lezece uz nasu cesticu. Isti procjenitelj procijenio obje cestice sa time da je naknadno korigirao cijenu nase cestice. Ti ugovori dostavljeni od strane grada trebali su korigirati I cijenu gradske cestice. Ima li smisla poslati dopid gradu sa namjerom postizanja dogovora da idti procjemitelj po istom principu procjeni obje cestice?
  4. Postovani, grad kao korisnik izvlastenja narucioc je elaborata procjene. Predmet procjene su cestice u vlasnistvu privatnih osoba I cestice u vlasnistvu grada lezecu odmah do moje cestice. Procjenitelj je utvrdio vrijednost cestica, medjutim grad se žali te dostavlja kupoprodajne ugovore u kojima je grad prodavao terene za manje iznose. Procjenitelj uvazava prijedlog grada I smanjuje vrijednost moje cestice, no vrijednost cestice u vlasnistvu grada ostaje nepromjenjena. Da li je ovo normalna praksa u RH? Nije li dostavljeni kupoprodajni ugovor trebao umanjiti vrijednost moje cestice ali I cestice u vlasnistvu grada. Da li preporucate angaziranje pravnika za ove poslove? Hvala
  5. Moze se pozvati na što hoće, postoje slike ostecenog namjestaja ucinjene za spis u osiguranju. Steta je 10800 kn (vjerojatno 2 netto place prodavaca u salonu pokućstva). Jasno je kao dan da fronte nisu bile ostecene, vec su nove morale biti narucene jer proizvodjac ne prodaje ormar bez fronte. Tri osobe su govorile monteru da ne odnosi/odnosno vrati ostecene stvari, na sto je on pristao. Pruzitelj usluga moze reci sto zeli, sve se moze natezati 20 god...nikome nista. Meni nije cilj zaraditi, vec dobiti zadovoljstinu za stetu koju mi je netko prouzrocio svojom glupošću I svojevoljom u nadi da ce doticni nauciti snositi odgovornost za svoje propuste/greske kao sto i ja odgovaram za svoje propuste klijentima jer radim izvan RH.
  6. Kaze odvoz ostecenog , ali nije sve bilo osteceno niti je upisano sto tocno treba biti odvezeno. Korpus ormara je bio ostecen ali fronte nisu. Prodavatelj je prodao korpus sa novim frontama jer drugacije nije bilo moguce kupiti ormar od tog proizvođaca. Montazer je na licu mjesta upozoren da ne odvozi sve, dodatno u tel razgovoru je montazer obavijesten da fronte trebaju biti vracene iz razloga sto su nove fronte potpuno drugacije boje od starih. Sto god on mislio ne daje mu za pravo da stvar otuđi.
  7. Imam ugovor o kupnji, dostavi, montaži i odvozu oštečenog materjala. Djelovi koji su odveženi nisu bili oštećeni i monteru je naloženo da ih vrati, što je on i obećao ućiniti ali nije to učinio.
  8. Ja sam od trgovca kupio zamjenski namjestaj, a njihov monter je izvrsio montazu (oni su ga odabrali I platili). U vrijeme montaze ja sam bio odsutan, no moj predstavnik je nadzocio montazi I trazio da se sve ono sto nije osteceno ostavi u stanu. Monter sve odvozi uz obrazlozenje: "naredba je da se sve odveze, nesmijete nista zadrzati". Na ovo ja nazivam monterai podsjecam ga da je namjestaj moje vlasnistvo I mogu ciniti sto zelim, a on ,navodi da je sve je bacio, ali da ce mi dovesti natrag odnosno skladistiti dok se ja vratim u RH uz naknadu od 500kn. Ja sam pristao na to, jer sam bio vani. Medjutim zbog korone se moji povratak oduzio. Povratkom u RH nazivam montera koji mi kaze: "sta ste mislili do kada cu ja vas cekati, sve sam bacio u smeće. Ako imate problem, javite se trgovcu". Trgovac pere ruke I upucuje me na montere. Sada ne znam sto uciniti.
  9. Nisam nista prijavio iz razloga sto sam bi odsutan u inozemstvu, pa sam čekao očitovanje salona pokućstva. Napokon su odgovorili i uputili me na njihovog kontraktora. Sada mi predstoji ici do montera ili direktno na policiju?
  10. Poštovani, Imam iskustvo sa jednom HR tgovcem namjestajem. Prilikom montaže kupljenog namještaja monteri (kontraktori salona namještaja) odnjeli su komponente namještaja iz mog stana. Ja sam bio odsutan zbog u doba korone, no stupio sam u kontakt sa monterima i zatražio sa vrate otuđeni namještaj. Međutim monter odbija vratiti namještaj, a salon koji ih je unajmio "pere ruke" uz obrazloženje da odnos monter -kupac nije u njihova odgovornost. Da li imam neki mehanizam kojim mogu utjerati nadoknadu štete.
  11. Poštovani, vezani na početni post: Da stvar bude interesantnija prilikom procjene moje čestice koja je procjenjena prvotno na 850kn/m2 grad kao korisnik izvlaštenja podnosi prigovor i dostavlja kupo-prodajne ugovore gdje je grad prodavao 3 terena po cijeni od cca 600kn. Svi tereni su najmanje 1000 metara udaljeni od terena koji je bio predmet procjene i to su u naravi gradilište, dvorište i maslinik nepravilnog oblika. Grad svoj teren koji graniči sa mojim za kojeg me se izvlašćuje procjenjuje na 1000+ Kn. Da li ja imam pravo tražiti od grada da korigira cijenu jer ako je grad korigirao vrijednost mojeg terena prilažući kupo-prodajne ugovore, kako se ista metoda ne primjenjuje na teren u vlasništvu grada koji je tik uz moji teren?
  12. Postovani Frenki Poštovani Frenki, hvala za odgovor. Dobro ste me shvatili ja nemam dovoljno za gradnju, ali je situacija na tom dijelu takva da su parcele uglavnom manje površine, u suvlasništvu 10-ak osoba i uz to nepravilnog su oblika, tako da će tu biti jako puno natezanja da bi ta stambena zona postala podobna za građenje, jer kako stvari stoje nitko neče biti u stanju graditi. Ja se bojim da me grad želi istisnuti, kako bi lakše pogodovao svojim "igračima".
  13. Postovani, ja sam suvlasnik nekretnine i tuzen sam u imovinsko-pravnom sporu. Drugi suvlasnik je tuzen pred pred 20 god i taj spor je okoncan pravomocnom presudom zupanijskog suda nako 20 godina sudovanja. Sada sam tuzen ja kao suvlasnik nekretnine sa indenticnim tuzbenim zahtjevom u kojem tuzitelj nije uspio u cijelosti i moji postupak je tek poceo pred opcinskim sudom, medjutim tuzitelj vec trazi prekid dok se ne rjesi njegov zahtjev za reviziju pred Vrhovnim Sudom. Imajuci u vidu da je presuda zupanijskog suda pravomocna i reviziona odluka bi mogla jedino ukinuti presudu te istu vratiti na ponovno sudjenje, moji bi se spor rijesio tek za cca 20+ godina. Tuzitelju ocito nije do sudovanja vec samo do nabijanja troskova i odugovlacenja postupka. Ima li ovaj zahtjev tuzitelja temelja u sudskoj praksi. Osobno smatram da bi takvim sudovanjem moji spor bio rjesen za cca 20 godina.
  14. Poštovani, moj naivini otac je iznajmio stan podstanarima (potpisnik ugovora i njegov otac). Potpisan je ugovor i udovoljeno je njihovom zahtjevu da se prijave u stanu kako bi ostvarili neke beneficije od grada. Situacija se razvila tako da je potpisnik ugovora otisao u Njemacku, a u stanu je ostavio svog oca. Lik koji je otisao u Njemacku se ne javlja, njegov otac kaze da je sin izgubio mobitel i ne moze se javiti ocu (gluposti). Uglavnom, stanarina nije placena 7 mjeseci. Prilikom zadnjeg susreta zbog neredovitog placanja sin se je slozio da ce on i otac napustiti stan u roku mjesec dana, medjutim to se nije dogodilo. Moze li mi netko moze savjetovati koji je najefikasniji nacin istjerati podstanara i naplatiti se. Zeli bih izbijeci uvlacenje u dugotrajne sudske sporove koji obicno traju godinama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija