Jump to content

sophia

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sophia objavio

  1. Tužena sam da mi se oduzme skrbništvo. Navedene su teške neistitne i vrijeđanja i bivši je shvatio da CSS radi provjeru i da o tim gnjsnim stvarima nema ni traga i da je dijete u odličnim uvijetima, zdravo, sretno, zbrinuto, voljeno... Odustao od tužbe. Odvjetnica koja me zastupala kaže da ne mogu tražiti da on podmiri troškove njenog zastupanja jer to ne može po obiteljskom zakonu. Jel to moguće? Ukoliko tužitelj odustane mora tužitelju namiriti sve troškove prouzrokovane tužbom ili.....? MOLIM POMOĆ!!!!
  2. Molim pojašnjenje - tužitelj je odustao od tužbe, a ja sam odvjetnici rekla da želim da njemu zaračuna troškove zastupanja. Odvjetnica mi kaže da je prošao rok da joj to javim i da to ne može po obiteljskom zakonu ići (radi se o tužbi za skrbništvo). Da li mogu tražiti odvjetnicu da naplati itroškove podizanja ovrhe za alimentaciju? Hvala!!![
  3. molim savjet - bivši suprug me tužio za skrbništvo za 9-godišnjeg sina i naveo laži i namljeo svašta, a kad je Centar napravio uvid u školi, dz, domu, sve je bilo ok. Odustao je od tužbe. Javio je na Centar da odustaje i posalo sutkinji dopis. Htio je skrbništvo da ne mora plaćati alimentaciju, naime tužio je za skrbništvo dan nakon što mu je sjela ovrha na plaću. Zastupala me odvjetnica koja je rekla da me savjetuje da iako imam pravo da on plati moju odvjetnicu - bolje da se završi tako da je ja platim da ne bi bilo opet nemira i osvete. Odlučila sam da bih ipak da on plati moje parnične troškove (zastupanje odvjetnice i sastavaljnje podneska sudu). Na to je odvjetnica rekla da: 1. prošao je rok za traženje parničnih troškova 2. obzirom da se radi o obiteljskom zakonu svaka stranka zastupa sebe. Molim Vas lijepo savjete - da li postoji rok da se tužitelja koji odustaje od tužbe traži nadokanada parničnih troškova Da li je istina da se u obiteljskom zakonu ne mogu tražiti troškovi druge strane u slučaju odustajanja od tužbe? Hvala :
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija