Jump to content

Karamarko

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To je sve plaćeno jer otac tamo živi i mora to imati. Znači nema opasnosti za mene jer računi nisu na moje ime i ja tamo ne živim?
  2. G-Man, nema mi neke logike. Zamisli da imaš stanje na zašt. računu: 0 kn. Dobiš 3000 kn plaće. 1000 kn ode na ovrhu. Ostane ti 2000 kn na računu. I onda bi to "trebala" ovrha isprazniti ili kako? Sljedeći mjesec opet dobiš 3000 kn. Ode 1000 kn na ovrhu, na račun ti sjedne 2000 kn. 2000 + 2000 = 4000 kn ušteđevine.
  3. oro Poštovani, svoje račune podmirujem pravodobno i u cjelosti, ali tuđe račune ne namjeravam podmirivati. Složenija je situacija kod mene nego što proizlazi iz pitanja na koje si mi dao odgovor. Moj otac je stavio stan na mene i na brata dok smo bili maloljetni darovnim ugovorom. Računi su svi na njegovo ime. Kad sam napunio 18. godina odselio sam se i imam svoj novac, ušteđevinu, auto... Otac svoj novac troši na sve osim na ono što bi trebao. Podmiruje račune za plin i struju dok ostale račune ne podmiruje. Došla mu je ovrha na mirovinu, ali kako je mirovina mala onda treba dugo da se sve naplati. Bojim se da netko ne prebaci račun na moje ime (ili od brata koji je vlasnik druge polovice stana) pa da mi ovrha ne uzme ušteđevinu. Otac ima i primanja na crno, ali je kockar i taj novac ne troši na podmirivanje računa, a na to mu naravno ovrha ne može sjesti. Ne želim imati veze s njegovim računima, on živi u tom stanu i povremeno taj drugi brat. Nadam se da sada razumijete razlog zbog kojeg sam postavio pitanje. Kako bi vi postupili? Otac ne želi ništa potpisivati, imam potvrdu da sam vlasnik pola nekretnine, ali ne i darovni ugovor.
  4. Ima li način da se ušteđevina zaštiti od ovrhe, a da se ne stavi u čarapu ili pod madrac?
  5. Računi su svi na oca, 100 %. Komunalna i zajednička pričuva isto sve na oca. Kad se stavljao stan na mene potpisan je darovni ugovor, ne znam detalje jer sam bio premlad da bi ih shvatio. Znam samo da kad podižem potvrdu o imovinskom stanju piše mi da imam pola nekretnine na svoje ime. Meni je bitno da mi ne dođe ništa na moje ime, otac neće prebacivati. Ažurirano Moj otac je još prije 10 godina prepisao stan na brata i mene (tad smo bili maloljetni). Ja sam se odselio iz stana čim sam postao punoljetan, a tamo i dalje živi moj otac i brat koji će se uskoro iseliti. Računi su i dalje ostali na ime oca. On voli život izvan svojih mogućnosti, kladionice, putovanja, ne plaća redovito račune. Stigle su mu i neke ovrhe na mirovinu naravno na njegovo ime. Da li se moram bojati da se računi prebace na mene bez mog znanja? Naravno kako tamo ne živim ne želim imati s tim veze, živim na novoj lokaciji i sve svoje platim.
  6. Ne bi ti to preporučio. Uzeti bolovanje i otići na more, ako netko pošalje kontrolu ili ako se slikaš pa staviš sliku na fejs i slične metode onda se lako ustanovi da si zlouporabila bolovanje. Najbolje bi ti bilo da odradiš i ta 3 dana pa da nakon toga odeš na more. Ako ti je baš jako stresno odraditi ta 3 dana onda uzmi bolovanje i ta 3 dana ostani doma.
  7. Uzmi bolovanje zadnja 3 dana i budi doma. Neće ti nitko slati kontrolu. I da pošalju ne otvaraj vrata nikome. Dužna si u svoj stan pustiti samo policajca sa policijskim nalogom.
  8. Svi računi su na oca. On je bio dugogodišnji vlasnik stana, a dok smo mi bili maloljetni odveo nas je bilježniku i tamo smo potpisali darovni ugovor. Ja sam se u međuvremenu odselio, a otac će cijelo vrijeme ostati u tom stanu.
  9. Imam skoro pa istu situaciju. Otac koji nije platio dosta računa, sad mu je došla ovrha na mirovinu. On je platio samo one račune zbog kojih ga mogu isključiti, na primjer plin, struja... Stan glasi na mene i brata, a računi na oca. Kako sam se ja odselio i ne živim tamo od svoje punoljetnosti, zaposlio sam se i imam primanja i ušteđevinu. Otac voli kladionice, nekad je išao često i na putovanja, pa troši novac tamo gdje ne bi trebao. Da li sam siguran?
  10. Onda ja neću nahebati dok je sve na njegovo ime iako sam vlasnik 1/2 stana, a ovrha se može naplatiti iz njegove mirovine?
  11. Moj otac je još prije 10 godina prepisao stan na brata i mene (tad smo bili maloljetni). Ja sam se odselio iz stana čim sam postao punoljetan, a tamo i dalje živi moj otac i brat koji će se uskoro iseliti. Računi su i dalje ostali na ime oca. On voli život izvan svojih mogućnosti, kladionice, putovanja, ne plaća redovito račune.:baba: Stigle su mu i neke ovrhe na mirovinu naravno na njegovo ime. Da li se moram bojati da se računi prebace na mene bez mog znanja? Naravno kako tamo ne živim ne želim imati s tim veze, živim na novoj lokaciji i sve svoje platim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija