Jump to content

barkovic

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je barkovic objavio

  1. Mislila sam da sam to napisala, ali očito sam propustila spomenuti- obično krećem ponedeljak ujutro i vraćam se četvrtak navečer, u najgorem slučaju petak ujutro, dakle petkom i vikendom sam uvijek doma.
  2. Da... kasnije sam išla citati zakon o dadiljama i vidjela da usporedba nije dobra. U svakom slučaju, uspjela sam se posavjetovati sa dječjom pravobraniteljicom, pa ću napisati sto mi je ona odgovorila, ako se netko ikad nađe u sličnoj situaciji- moguće je, uz potpisivanje izjave o suglasnosti o privremenom povjeravanju skrbi djeteta. Hvala još jednom svima na odgovorima.
  3. Prvo zahvaljujem na odgovorima. Rodbinu nažalost nemamo, a ja se sa djetetom trenutno nikako ne mogu preseliti u inozemsvu. Vezani smo ugovorom o doživotnom uzdržavanju i pokušavamo ga raskinuti upravo kako bi se preselili, nažalost je to priča kojoj još ne vidim kraja. Otac izlazi krajem 12mj, ako mu kazna bude smanjena, ako ne onda 4mj 2019, a ja radim od ponedeljka do četvrtka, petak, subota i nedjela sam doma sa djetetom. Sto se tiče djela Povreda djetetovih prava, ja ne vidim da se bilo koja stavka krši- dijete nije zanemareno, naravno da ide u školu, ima odlične ocjene, a u svakoj sekundi dok nije u školi, uz nju je ta osoba(obiteljski prijatelj). Ima svaki dan skuhano, cistu odjeću, brine o tome da ona napise zadaće, da je spremna za školu... u principu sve sto i roditelji rade. Jasno mi je da se zakon može uhvatit za tu stavku “roditelj, posvojitelj ili skrbnik”, ali kako onda postoji 24-satni servis dadilja- našla sam i to, sasvim legalno, ali nisam u stanju si to priuštiti- mi imamo izvrsnog prijatelja koji ne traži ni lipe za to jer zna kakva je situacija- a da ga zaposlim kao dadilju, čak i da mu ne dajem placu, dužna sam mu uplaćivati zdravstveno i mirovinsko... Iz vašeg iskustva, ako ga imate u takvim ili sličnim slučajevima - da li bi bilo pametno obratiti se za savjet u toj poliklinici za djecu?
  4. Pozdrav svima, trebam hitno savjet vezan za čuvanje curice od 8 godina sa strane starije muške osobe sa kojom nije u rodu a poznaje ga od malih nogu. Situacija je takva, da sam ja trenutno prinuđena raditi u inozemstvu kako bih mogla pokrivati sve troškove jer ih imamo malo vise, a suprug se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne. Kako nemamo rodbinu u Zagrebu da nam uskoci, dogovorili smo se sa jako dobrim prijateljem- stariji gospodin, koji trenutno ne radi, ima slobodnog vremena, curica ga obožava, a i on nju. Međutim ga je jučer zaustavio susjed sa kojim vodimo sudski spor zbog raskida ugovora o doživotnom uzdržavanju i zaprijetio mu sa socijalnim službama, da bi to on mogao prijaviti, jer po njemu nije normalno da muškarac bude sa curicom preko noći sam, da bi to moglo biti opasno za njega i nek se razmisli malo o tome. Čovjek je ostao u šoku, još vise zbog toga jer je sve to curica čula i počela plakati da će ih istjerati iz kuće (živimo u istoj kući, on u prizemlju, mi na katu). molim ako mi netko može dati pouzdanu informaciju, da li postoji nekakvu suglasnost o čuvanju djeteta koju bi ja i suprug mogli potpisati kod javnog bilježnika, kako bi zaštitili i sebe i tog čovjeka, i da li bi bilo pametno da se ja prva obratim socijalnoj službi ili poliklinici za djecu kako bi zaštitila svoje dijete da vise ne doživljava takvih sokova- naime dijete živi u odličnim uvjetima, odlična učenica u školi, pohađa još izvanškolski aktivnosti- trudimo se dati sve od sebe da bi ovaj period prošao sto bezbolnije za nju- i ona odlično shvaća trenutnu situaciju i nosi se s time izvrsno- voli biti sa stricekom koji ju čuva jer imaju stvarno super odnos. Svaki savjet bi mi bio od velike pomoci u ovoj situaciji, hvala unaprijed
  5. Hvala jos jednom na odgovoru. LP
  6. Hvala na odgovoru, to ću i napraviti. A kako točno izgleda suglasnost supruga? Postoji li kakva špranca ili to on sam piše?
  7. Suprug mi se nalazi na izdržavanju kazne u Glini i nakon rutinske kontrole 23.08kod liječnika na Svetom Duhu u Zagrebu, zakazana mu je hitna operacija zbog ponovnog odstranjivanje karcinoma na mjehuru. U Glini mu je referentica rekla vec 22.08 rekla da ce osobno sve dostaviti sucu izvršenja kako bi prekinuli kaznu zbog operacije, na sto je inzistirao i njegov liječnik i ekstra napisao u papirima. Međutim sad sam se čula sa suprugom i rekao mu je da mu je danas referentica rekla da nije jos ništa poslala a nije sigurna hoće li i u ponedeljku stići. Molim vas, ako znate, koja je procedura da se ja sama obratim sucu izvršenja, da li je to uopće moguće, i na koji način mogu tražiti kopija liječničkih nalaza iz zatvora- postoji li uopće šansa da to dobijem? Ili je najbolje uključiti odvjetnika pa da in to riješava? Hvala unaprijed na odgovorima i LP.
  8. Hvala na odgovoru, budem u ponedeljak nazvala, sigurno je sigurno
  9. Pozdrav svima, molim malo info o tome, ako je netko vec prolazio tu proceduru. Suprug mi se nalazi u Glini, na odsluzivanju zatvorske kazne, a ja sam danas morala ići u centru za socijalnu skrb na razgovor, da li se slažem sa tim da od vikendima dolazi doma. Sve je to prošlo ok, razgovor je bio čista formalnost, gospodin tamo mi je rekao da cekam isto tako policijsku provjeru doma. E sad mene zanima, tko od vas ima iskustva sa time, koliko prođe od razgovora u centru za socijalnu skrb do dolaska policije na kućnu adresu? Kaj sve oni pitaju, i sto ako ja nisam doma u ovom trenutku kad oni dođu, jer sam često na putu? Jel ostavljaju kakvu obavijest, ili da ja vec sama od ponedeljka zovem i pitam u nadležnoj policijskoj postaji? Molim forumaše koje su to prošle, objasnite mi kako to ide? Hvala unaprijed
  10. Hvala na odgovoru, bovu. A da li uopće imam pravo na zdravstveno osiguranje, ako se javljam tek nakon toliko vremena... firma je brisana prije 6mj.... to mi je naravno jasno da firma koja ne postoji, nema zaposlenih, mene 6mj bivši poslodavac laže da sam ja odjavljena, da je Prilikom odjave predao odmah sve potrebno da ja i dijete i dalje imamo obavezno osiguranje (sto mi nikad nije bilo jasno kako je bilo moguce napraviti bez mene i mog potpisa), a osobni susret samnom uporno izbjegava. Dok nisam prije nekoliko dana počela kopati po internetu i vidjela da mogu online provijeriti status svog obveznog i dopunskog osiguranja- za obavezno mi stoji kategorija A (djelatnici i članovi njihovih obitelji) , osnova 00101(radni odnos). Kako je to moguće? Po tome ispada da sam ja i dalje prijavljena u nepostojećoj firmi
  11. Pozdrav svima, Upravo sam saznala da firma u kojoj sam radila je vec 19.12.2016 izbrisana iz sudskog registra, a ja, pokušavši da se prijavim kod novog poslodavca, uopće nisam odjavljena sa starog posla, to mi je potvrdila i online provjera na stranicama HZZO-a, iako me bivši poslodavac da su sve papiri sređeni... ja sam stranac sa stalnim boravkom u HR i pokušavam pratiti sve te zakone i snalaziti se, ali eto nazalost sam se trenutno u takvoj situaciji nasla da ne znam kome se obratiti i sto napraviti, da ne bi ja nakraju jos ispala kriva sto nisam to ranije prijavila, a stvarno nisam znala da nisam odjavljena... najgore mi je to sto je i moje dijete preko mene prijavljeno i ne bi se htjela dovesti u situaciji da ja ili dijete nemamo osiguranje... a trebam sve to srediti i kako bi se ponovo mogla zaposliti. Molila bih ako netko zna, da me uputi, sto da uradim tako da se mogu odjaviti i ne izgubiti osiguranje, u slučaju da ne počinjem odmah raditi nesto drugo. Nije mi u cilju tužiti bivšeg poslodavca ili bilo sto u tom pravcu, samo hoću srediti svoj status
  12. Pozdrav svima, molim vas za par savjeta, kako se riješiti bivšeg vlasnika stana. Radi se o stanu koji smo kupili prije od prilike 3 godine od jednog dečka, koji je stan nasljedio od svoje preminule majke. Prilikom kupoprodaje i nakon kompletnog uređenja sa naše strane, taj je dečko ostao živjeti u tom stanu, usmeno smo dogovorili da može ostati do 9mj/2016 jer kod isplate smo dali 3000€ manje nego sto je on tražio, međutim to nije nigdje zabilježeno, ja sam vlasnica 1/1 i u kupoprodajnom ugovoru piše da je stan u potpunosti isplaćen. Kako je sad došlo vrijeme da seli, počeli su i problemi. Na pozive se uopće ne odaziva, poslao nam je samo poruku da je razmišljao i da ipak ne namjerava seliti iz svog stana jer po nekim njegovim računima mi smo njemu dužni jos od prilike 25000€ ( radi se o stanu čija ukupna vrijednost nije toliko- u papirima to nije stan, nego podrum od 35m2). Taj je dečko naravno i prijavljen tamo, tako da pretpostavljam neće biti tako jednostavno istjerati ga. Međutim mi nismo sklapali ugovor o najmu sa njim ili tako nesto slično, cijelo vrijeme plaćamo režije, a prilikom kupnje platili smo i ukupno oko 30 000 kn zaostatke (plin, struja, komunalije). Molim za savjet, odkud krenuti i što učiniti? Razgovarati sa njim ne vrijedi, jer sam u par navrata vidjela i da zna biti agresivan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija