Jump to content

jojo0107

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas pomoć, informaciju. Rođaka iz njemačke prodavala zemljište u hrvatskoj, ja joj našao kupca. Došla iz Njemačke na jedan dan i napravila kupoprodajni ugovor i potpisala sa kupcem kod javnog bilježnika i isti dan se vratila za Njemačku (corona...) Drugi dan kupac ide prepisati zemlju i tu nastaju problemi. Treba izvod iz matice rođenih te potvrda promjene prebivališta prodavaća (rođake iz Njemačke ). Zvao sam policiju i ured Izvoda iz matice rođenih te dobio informaciju da to kupac može sam izvaditi s dokazom, pokazom kupoprodajnog ugovora jer se tu radi, postoji "pravni interes".... Ok. ako to uspijemo riješiti a kaj sa aneksom ugovora? Sve ispravno osim naziva opčine Sesvete-Vugrovec. Dali se to može ikako riješiti ili ču morati tražiti punomoć iz Njemačke i na koji način doći do njega ili u naj, naj gorem slučaju ponovo voditi ženu od 72 godine iz Njemačke ovamo da napravi taj anex? Molim vas da mi se netko javi što prije sa konkretnom informacijom. Lp.
  2. Da. Ali ako vjerovnik u roku od 10 godina nije poduzeo nikakvu radnju u svezi naplate onda to ne moze napraviti ni nakon 15 godina jer onda zaduznica vise nije pravovaljana, otisla u zastaru.
  3. Koliko je meni poznato, ne!! Dakle, dok je bjanko zadužnica bila pravovaljana, tj nije istekao rok od 10 god, recimo da ste 2012. potegli neke pravne postupke po toj zaduznici njena pravovaljanost bi se produzila na narednih 10 godina i nebi doslo do zastare do 2022 i tako u nedogled dok se nebi naplatili.
  4. Molim vas pomoć i odgovor. Dali se alimentacija nakon navršene 18. godine djeteta može uplaćivati izravno na račun djeteta? Djete završava srednju školu. Zanima me do kada sam obavezan plaćati alimentaciju, do kraja školovanje razumijem ali što ako isto upiše (nakon srednjoškolskog školovanja) vanredno recimo IV stupanj? Dali sam i onda obavezan plaćati i uzdržavati dijete? Hvala. lp.
  5. Sada sam malo čitao razliku koju je Matrix pojasnio između solamizacije ugovora, zadužnice i same ovjere kod bilježnika. Dakle, u mom slučaju je bila samo ovjera bjanko zadužnice kod javnog bilježnika, ovjera, potpis, platio i doviđenja. Što sada?
  6. Dobro a što je sa zastarom i iznosom koji se može potraživati s obzirom na iznos potpisane zadužnice te iznosom nastalog duga????
  7. Molio bih pravni savjet. U travnju 2007. otvarao obrt i jednom dobavljaću potpisao i ovjerio kod javnog bilježnika bjanko zadužnicu u iznosu od 40 000 kn. sa zakonskim kamatama. Znam.. Svaki dug bi trebalo pošteno platiti i u potpunosti sam istog mišljenja no bile su pokvarene igre u pitanju pa je zbog istog došlo do toga da sam poslovno propao i morao zatvoriti obrt. Ostalo dugovanje od 36 000 kn. PITANJE. Kada nastaje zastara zadužnice, dugovanja te ukoliko dođe do prisilne naplate dali je limit duga 40 000 kn ili tih 36 000 plus kamate?? Radi li se i po kojem redosljedu ovrha, samo na novčana sredstva ili i na pokretnine i nekretnine? Molim vas da mi netko pomogne i da dobar savjet. Unaprijed zahvaljujem na pruženom odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija