Jump to content

Evaa

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim informaciju. Ishođena je građevinska dozvola, ista pravomoćna. Investitor zatim zaprima rješenje o komunalnom doprinosu, propušta rokove za žalbu i ono postaje pravomoćno. Budući da investitor ne namjerava graditi podnosi zahtjev za poništenje građevinske dozvole i to rješenje postaje pravomoćno, ali iz gradske uprave kažu da je rješenje o komunalnom doprinosu pravomoćno te da je investitor obvezan svejedno platiti. Može li se temeljem čl. 87 Zakona o komunalnom gospodarstvu pravomoćno rješenje za plaćanje komunalnog doprinosa poništiti?
  2. Zasluženo...treba dobre volje i znanja za odgovarati na takva pitanja....hvala!
  3. Zahvaljujem na trudu oko odgovora na moja pitanja! Puno hvala <3
  4. Opet hvala . Dobro, uzmimo najgoru varijantu, ja kupim stan i dođe do ovrhe, što se dešava u tom slučaju? Sud može ovršiti 2/6, za koje prema zk izvadku se ne zna koje su, iako se iz ugovora o kupoprodaji da iščitati. Tko će kupiti udio u stanu nekoga? Jel to ima smisla?
  5. Zahvaljujem na odgovoru. Zar se banka zaista može krenuti naplatiti iz prodaje stana drugog vlasnika samo zato jer u z.k. izvadku nije to provedeno. Jer "kao ne zna se" koji dio stana su drugi vlasnici založili kad se iz kupoprodajnog ugovora to jasno da iščitati. Samo da napomenem da se tu radi o knjizi položenih ugovora. Zar nije, osim etažiranjem, nikako moguće provesti taj ugovor o kupoprodaji tavanskog prostora. Sad je u postupku sjedinjavanje položenih ugovora i upis u glavnu knjigu.
  6. Molim pravni savjet! Zainteresirana sam za kupnju stana. Problem je sljedeći: 15-tak godina unazad taj je stan imao i tavan u kojem su se koristile dvije sobe (cca30m2) prodavatelji su taj tavan prodali. Za tu kupoprodaju postoji ugovor u kojem je jsano naznačeno da se prodaje/kupjue tavan sa zasebnim ulazom. Problem nastaje kada su ti novi vlasnici tavana na isti digli hipoteku (i naravno ne plaćaju). Prodavatelji stana nisu znali za to dok ga nisu odlučili prodati meni. E sad u z.k. izvadku stoji da su prodavatelji vlasnici stana zajedno s ovima koju su prodali tavan (vlasnici 2/16 stana) i da je stan pred ovrhom. Kako je to moguće riješiti jer mi se stan zaista sviđa i nema veze s tavanom. Kako razgraničiti te dvije cjeline i da se tereti samo tavan...na koji i je dignuta hipoteka i koji nema veze s mojim prodavateljima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija