Jump to content

Pmauser

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala g. drot13. Može li se takva rabota obavljati zakonito u RH ili ne ? Ili ima mogućih pravnih smicalica pa je odgovor da i ne...
  2. Pmauser

    Sigurnosna provjera

    Privatna zaštitarska tvrtka vrši temeljite "sigurnosne" provjere građana RH na zahtjev zaposlenika koji se nalazi na poziciji globalnog managera za sigurnost jedne privatne međunarodne kompanije a koja posluje u RH na način da je kupila domaću tvrtku i preuzela cijelokupno njeno poslovanje. U toj "provjeri" se nalaze podatci poput izvadka iz kazneno prekršajne evidencije, podatci iz vojne evidencije (sudjelovanje u Dom. ratu; ratni put !?), podatci o dosadašnjim poslovima, podatci o školovanju, stručnoj spremi, podatci o ukućanima koji su prijavljeni na istoj adresi, podatci koji sadržavaju privatne informacije, pa čak privatne podatci čiji izvor nije iz RH. Moje pitanje je: Smije li, odnosno, može li se takva rabota odvijati u RH prema novome zakonu o zaštiti privatnosti budući se "Posao" odrađuje na način da se sve ovo izvrši prije nego budući zaposlenik bude uopće upoznat i da privolu da će biti provjeravan. Meni je osobno fascinantna količina podataka koja po meni nije moguće prikupiva samim radom zaštitarske tvrtke bez suradnje večih igrača. Jer podatci koji se navode nisu u ingerenciji iste, već se takvi podatci nalaze u državnim agencijama (MUP, SOA, VSOA i dr.)
  3. Molim pomoć. Ja sam dragovoljno pristupio MUP-u 24.6.1991. godine iz MUP-a sam 1.4.1995. dragovoljno pristupio MORH-u. i nikada u životu nisam bio mobiliziran. Smatra li se to dovoljnim za ostvarenje statusa dragovoljca ? Ako da, tko tada izdaje potvrdu o statusu dragovoljca, MUP ili MORH tj gdje i kome se treba javiti ?
  4. Molim pomoć. Ja sam dragovoljno pristupio MUP-u 24.6.1991. godine iz MUP-a sam 1.4.1995. dragovoljno pristupio MORH-u. i nikada u životu nisam bio mobiliziran. Smatra li se taj čin dovoljnim za ostvarenje statusa dragovoljca ? Ako da, tko tada izdaje potvrdu o statusu dragovoljca, tj gdje i kome se treba javiti ?

    1. drot13

      drot13

      Postavio si pitanje u svom profilu i to ti tu nitko neće vidjeti...

    2. Pmauser

      Pmauser

      E jesam stari plesnjivac :-(

      Kolega, hvala na upozorenju !

  5. Malicovjek hvala ti na komentaru. Pročitao sam Zakon koji će biti u primjeni od 1.1.2019. u tom zakonu se spominje sadanji opći propis ZOMO za odlazak u mirovinu, znači 60 prijevremena, 65 puna starosna mirovina. Dobar je samo za branitelje koji imaju uvjete za odlazak u mirovinu od 1.1.2019. pa sve do novih izbora. Eto da pojasnim moje skromno viđenjekako stvari stoje: Rođen sam 1968. godine Bio sam djelatni pripadnik MUP-a RH od 26.6.1991. (Specijalna policija) i DVO u MORH-u od 1.4.1995. do 19.11.1998. godine i sveukupno sam proveo u obrani RH 1459 dana borbeni sektor Od 20.11. 1998. sam zaposlen u civilnoj tvrtci Imam sveukupno 25 godina i 8 mjeseci efektivnog staža Prema novome zakonu ću u punu starosnu mirovinu negdje 2030. Što je umanjeno za 4 godine (1459 dana borbeni sektor=cca 4 godine). Naravno, ako zakon poživi. Za što baš ne vjerujem da će se desiti, jer se ovi iz SDP-a bruse kako će ga sje... Ta već smo svjedočili svemu i svačemu od te ekipe. Čekajmo izmjenu vladajućih i taj će mzakon izmjeniti, past će u zaborav i opet će biti raznih registara i uhićenja, odnosno hapšenja... Osim toga, vjerujem da će me zahvatiti barem jedna ako ne i dvije mirovinske reforme, tako da ukoliko se dobna granica povisi na 67 ili 70 godina (što gazde iz EU toplo preporučuju) mi koji nismo u mirovini smatram da nećemo ni doživjeti. A Tomo je u više navrata taj dio spomenuo kao činjenicu za pokretanje posla oko novog zakona o braniteljima. Imam jednu fotografiju sa Velebita gdje nas je osmero... Svi smo preživjeli rat, ali sa te fotografije umrlo je mojih četvero dragih prijatelja u mirnodopskome a samo je jedan bio umirovljen... p.s Kompa ti si moj kolega (zaključujem po banneru) kao i crny46, tako se i mi zezamo, kao ono imamo vremena, još godinu dvije i onda nam umre kolega sa 43 godine a tjedan iz njega drugi sa 48 godina starosti
  6. Zna li netko ima li kakvih naznaka da će se mijenjati propis ZOMO vezano za primjenu Novog zakona o braniteljima. Naime, Ministar Tomo Medved je, između ostalog, donošenje zakona pravdao činjenicom da je smrtnost u braniteljskoj populaciji najčešća u prosjeku sa 52 godine starosti. E pa sad, npr. ako netko ima 5 godina provedenih u obrani RH borbeni sektor, prema sadašnjem općem propisu ZOMO u punu će mirovinu najprije kad navrši 60 godina starosti ukoliko te godine doživi... Svakako je daleko od 52. Pozdrav !
  7. Sportaš sam... posla je sve manje, a o zdravlju bi se moglo... Kronični išijas (još od rata) 2005. Inzult (moždani) 2005. Dijagnosticiran povišeni tlak 2008. Ugrađena su mi je prvi stent 2011. Ugrađen mi je drugi 2016. Operirao jetru zbog polipa pritom mi je odstranjena žućna vrečica (možda je greška što ne pijem alkohol )
  8. Što je sa beneficiranim stažem i dvostrukim stažem provedenim u obrani RH ? Vrijedi li to i kako se taj dio vrednuje (zbraja li se to zajedno i nadodaje na efektivni staž u trenutku ispunjenih uvijeta za umirovljenje ili ?) Navodno je bilo prijedloga da dobna granica bude 55 godina starosti prijevremena, 60 starosna pa da se umanjuje sukladno vremenu provedenom u obrani RH. Ministar Tomo Medved je često spominjao smrtnost branitelja u prosjeku od 52 godine starosti, ovim zakonom ta stavka nije nikako riješila, već se primjenjuje opći propis ZOMO što znači od predviđenih 65. starosti se odbija vijeme provedeno u borbenom sektoru... Ja sam `68. godište, bi sam pripadnik djelatnog sastava MUP-a (Specijalna policija) od 1991. i DVO MORH-a do pred kraj 1998. časno sam izašao iz "sustava" i dosad imam ukupno 25 godina i 8 mjeseci efektivnog staža. Prema ovom stanju u starosnu mirovinu bih mogao 2030. I tada ću imati puno više od Medinih 52... Vjerovatno će me barem jednom zahvatiti i nova reforma mirovinskog zakona, ako ne i dva put... Naravno, ukoliko to doživim SDP-ovci jedva čekaju dolazak na vlast, da se pokažu u svom svijetlu, a onda ćemo vidjeti opet razne registre, hapšenja, a i ovaj zakon će sigurno pasti u zaborav(već viđeno u više navrata) Smatram da ovim zakonom nije ništa riješeno u korist nama koji nismo umirovljeni i teško da će po tim uvjetima umirovljenje itko doživjeti... Smatram da nam je neznam po koji put nanesena ogromna šteta, jer u medijima se plasiraju potpune neistine i toči se žuć na nas pred narodom koji zbog takvih političara sve lošije živi. Gledajte samo što mladi pišu po raznim portalima i sl. Sve sam stariji i pitam se: jesam li za ovo ratovao i jesam li donio dobru odluku da ću dalje raditi i ne tražiti od domovine ništa... I šta sad ? Tko je jamio-jamio je ili ima kakve nade za nas koji radimo ili ne radimo i nismo u mirovini ?
  9. Poštovani prof, zahvaljujem na odgovoru. Što je sa beneficiranim stažem i dvostrukim stažem provedenim u obrani RH ? Vrijedi li to i kako se taj dio vrednuje (zbraja li se to zajedno i nadodaje na efektivni staž u trenutku ispunjenih uvijeta za umirovljenje ili ?) Navodno je bilo prijedloga da dobna granica bude 55 godina starosti prijevremena, 60 starosna pa da se umanjuje sukladno vremenu provedenom u obrani RH. Ministar Tomo Medved je spominjao smrtnost branitelja u prosjeku 52 godine starosti, ovim zakonom ta stavka nije nikako riješila. Ja sam `68. godište, vjerovatno će me barem jednom zahvatiti nova reforma mirovinskog zakona... Naravno, ukoliko to doživim ;-) Smatram da ovim zakonom nije ništa riješeno u korist nama koji nismo umirovljeni i teško da će po tim uvjetima umirovljenje itko doživjeti... I šta sad ? Tko je jamio-jamio je ili ima kakove nade za nas koji radimo ili ne radimo a nismo u mirovini ?
  10. Poštovani prof, zahvaljujem na odgovoru.

    Što je sa beneficiranim stažem i dvostrukim stažem provedenim u obrani RH ? Vrijedi li to i kako se taj dio vrednuje (zbraja li se to zajedno i nadodaje na efektivni staž u trenutku ispunjenih uvijeta za umirovljenje ili ?)

    Navodno je bilo prijedloga da dobna granica bude 55 godina starosti prijevremena, 60 starosna pa da se umanjuje sukladno vremenu provedenom u obrani RH.

    Ministar Tomo Medved je spominjao smrtnost branitelja u prosjeku 52 godine starosti, ovim zakonom ta stavka nije nikako riješila.

    Ja sam `68. godište, vjerovatno će me barem jednom zahvatiti nova reforma mirovinskog zakona... Naravno, ukoliko to doživim ;-)

    Smatram da ovim zakonom nije ništa riješeno u korist nama koji nismo umirovljeni i teško da će po tim uvjetima umirovljenje itko doživjeti...

    I šta sad ? Tko je jamio-jamio je ili ima kakove nade za nas koji radimo ili ne radimo a nismo u mirovini ?

  11. Poštovani prof, zahvaljujem na odgovoru.

    Što je sa beneficiranim stažem i dvostrukim stažem provedenim u obrani RH ? Vrijedi li to i kako se taj dio vrednuje (zbraja li se to zajedno i nadodaje na efektivni staž u trenutku ispunjenih uvijeta za umirovljenje ili ?)

    Navodno je bilo prijedloga da dobna granica bude 55 godina starosti prijevremena, 60 starosna pa da se umanjuje sukladno vremenu provedenom u obrani RH.

    Ministar Tomo Medved je spominjao smrtnost branitelja u prosjeku 52 godine starosti, ovim zakonom ta stavka nije nikako riješila.

    Ja sam `68. godište, vjerovatno će me barem jednom zahvatiti nova reforma mirovinskog zakona... Naravno, ukoliko to doživim ;-)

    Smatram da ovim zakonom nije ništa riješeno u korist nama koji nismo umirovljeni i teško da će po tim uvjetima umirovljenje itko doživjeti...

    I šta sad ? Tko je jamio-jamio je ili ima kakove nade za nas koji radimo ili ne radimo a nismo u mirovini ?

  12. POštovani, može li mi netko pojasniti kada mogu u mirovinu prema novom zakonu o braniteljima 1.1.2018. (godina ili datum) ? Rođen sam 1968. godine Bio sam djelatni pripadnik MUP-a RH od 26.6.1991. (Specijalna policija) i DVO u MORH-u od 1.4.1995. do 19.11.1998. godine i sveukupno sam proveo u obrani RH 1459 dana borbeni sektor Od 20.11. 1998. sam zaposlen u civilnoj tvrtci Imam sveukupno 25 godina i 8 mjeseci efektivnog staža
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija