Jump to content

osunčana

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. sadržaj deklaracije

  Poštovani, stalno dobivam nejasne informacije oko podataka koji se moraju nalaziti na deklaraciji odjeće. Navodno više nije potrebno navesti zemlju porijekla proizvoda već je dovoljno navesti proizvođača. Artikli se kupuju u zemljama EU (Njemačka i Italija) i na ušivnim etiketama se ne vidi zemlja porijekla.Medjutim imali smo tržnu kontrolu i inspektor tvrdi da se zemlja porijekla treba navesti na deklaraciji. Deklaracija nam sadrži: -Naziv i šifru proizvoda -sirovinski sastav i održavanje -naziv i sjedište proizvođača/dobavljača -naziv i sjedište distributera -dostupne veličine odjevnog predmeta -cijenu Da li je potrebno navesti i zemlju porijekla? Hvala.
 2. Poštovani, sa sinom sam sklopio Ugovor o doživotnom uzdržavanju prema kojem nakon moje smrti cijeli stan u kojem živim prelazi u njegovo vlasništvo. Sin je napravio zabilježbu postojanja ugoora na općinskom sudu, sud je naložio provedbu odgovarajućeg upisa. Kako su se desile neke nove životne okolnosti, u dogovoru smo ja i sin odlučili ipak prodati taj stan. Moramo li kupca upoznati sa postojanjem tog ugovora? Trebamo li što učiniti da bi papiri od stana bili "čisti"za prodaju? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 3. kakav kupoprodajni ugovor?

  Poštovani, osoba A vlasnik je stana veličine75 m2, tržišne vrijednosti cca 120.000 eura.On živi u svojoj kući. U tom stanu zadnjih 20 god.zivi njegov sin B sa svojom obitelji. Odnos oca i sina nije baš idiličan,sin želi riješiti svoje stambeno pitanje i dogovoreno je da stan ide na prodaju,ali da od prodane vrijednosti otac dobije 80.000 eura. Sinu je najinteresantnija opcija da sam otkupi stan u kojem zivi i u koji je vec pola života ulagao, na način da isplati ocu traženih 80.000 eura. Kakav kupoprodajni Ugovor sklopiti? Hoce li porezna prihvatiti ugovornu vrijednost na 80.000 eura ako je stan u stvarnosti vrijedniji? Neka druga ideja? Placa li sin porez jer se radi o prvoj nekretnini? Lp,
×