Jump to content

zgusrcu

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hm ... pričao sam sa odvjetnikom i dobio sam drugačiji odgovor nego ovdje pa sam sada malo zbunjen ... Koliko sam shvatio odvjetnika ukoliko je darovni ugovor sklopljen, u ovome slučaju izvanbračno dijete nema pravo za tom imovinom nego samo nužnom ... Kada smo kod ugovora ima li ovaj članak naveden u ugovoru važnost? Darovatelj dozvoljava daroprimatelju da se temeljem ovoga ugovora, bez ikakvoga daljnjega odobrenja darovatelja, uknjiži kao vlasnik na darovanu mu nekretninu, u zemljišnim knjigama nadležnoga suda
  2. Ima li veze kada je kuća darovana meni - jer je darovana prije rođenja izvanbračnog djeteta? Ukoliko nema veze koja se vrijednost nekretnine gleda? Ona kada je stan prvotno kupljen ili trenutna? Ulagao sam i ja u stan jako puno pa mi je to dosta bitno pitanje ... Zahvaljujem!
  3. Poštovanje, Tražio sam ali nisam pronašao točno pitanje koje me zanimalo pa evo da pitam ... Naime, jedno od mojih roditelja ima izvanbračno dijete (još nije utvrđeno DNA analizom ali pišem ovo sve pod pretpostavkom da je). Roditelji su mi prije 5 godina darovali njihovu kuću i od tada je kuća u mome vlasništvu. Zanima me slijedeće: koja prava izvanbračno dijete ima na kuću koju su mi darovali roditelji i postoji li mogućnost da se moja kuća bude kasnije dijelila ili što već ako je u mome vlasništvu već 5god? kolika prava izvanbračno dijete ima na njihovu drugu kuću koja je prepisana npr. na drugoga supružnika koji nema izvanbračno dijete? Tekst se čini okrutan i razmiljivo mi je ukoliko netko bude drzak prema meni ali pričati cijelu priču i objašnjavati nema smisla, zanima me samo pravna priča ... Zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija