Jump to content

tear123

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Rad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

    Hvala na trudu, sin je na sigurnom. Malo smo se raspitali, pregledali site: "Detained in Dubai" i sve nam je jasno! U kokpitu, gdje se to dogodilo kamera snima samo "live", znači , trenutno, uživo, snimaka nema. Razmišljanje: tko bi bio toliki idiot da nakon osam godina uzorne karijere ide ukrasti nečije kartice i onda ih nakon najavljenog pregleda ide iznositi iz aviona na carinu, u šerijatu ništa ne znače, tako da bi najvjerojatnije završio u zatvoru u pustinji na trideset godina. Nadalje Hrvatska tamo nema niti ambasadu, niti bilo kakvu pravnu podršku. Doduše imaju ju Britanci, pa svejedno masovno završe u njihovim zatvorima doživotno. Sudska rasprava tamo traje najduže pet minuta, tvoj odvjetnik kojeg si skupo platio se najčešće niti ne pojavi i čak kada postoje sigurni dokazi da nisi kriv, sudac izriče drakonske kazne koje se mjere u desetljećima. Zatvori su u pustinji, po dvanaest osoba na kamenom podu u istoj ćeliji, uvjeti su možda najsličniji srednjem vijeku. Tužiteljstvo i njihovo postupanje, pogotovo razmišljanje nema apsolutno nikakvih dodirnih točaka sa Hrvatskim ili Europskim. Zbog njega bi voljela da može dokazati da nije kriv, jer poslije ovako nečega ostaje gorak trag i ljaga na tvom imenu, bez obzira u kojem dijelu svijeta si to doživio. On je tamo imao svoj život, prijatelje, djevojku, status....sada je istrgnut iz svega, smjenjuje se tuga i bijes. Što reći. osim da onoj/onom koja/i je to podmetnula želim da joj na idućem letu u koferu pronađu u najmanju ruku vrećicu marihuane da na svojoj koži osjeti što je napravila. Eto, sama sam sebi dala odgovor, hvala na pažnji.
  2. Poštovani, sin mi osam godina radi kao član jedne posade u Dubaiu. Uzoran radnik, nedavno produžen ugovor na tri godine, položio sve potrebne licence, nikada nije imao niti jednu prijavu niti bilo kakav prekršaj (čak ni za pogrešno parkiranje, a kamoli nešto drugo). Ima 30 godina. Problem je nastao kada je prije tjedan dana na povratnom letu radni kolega , kojeg je moj sin prvi puta vidio izjavio u pola leta da je izgubio bankovne kartice i da će posadi pregledavati prtljagu. Normalno, ne sluteći ništa, sin je izašao na carinu i u njegovoj ručnoj prtljazi, koja je cijelo vrijeme leta uvijek otključana , jer im je stalno potrebna za rad, nađu "izgubljene kartice". Od šoka se onesvijestio, nadalje , momentalno su ga suspendirali, pritvorili u policiji cijelu noć, dok su pregledavali ostatak prtljage i njegov stan (nisu mogli naći baš ništa inkriminirajuće). Pokrenuta je istraga, policija svoju , kompanija svoju istragu, ispitani svi članovi posade, s njim nitko nije kontaktirao, niti ga obavještavao o tijeku istrage. U međuvremenu je uspjeo doći kući, jer mu putovnica još uvijek nije bila na no fly listi. Dok je još bio u Dubaiu kontaktirao je jednu stranu odvjetničku firmu, razgovor, tj . pravni savjet 1.000 $ da bi ti rekli da je dobro što osam godina nisi imao nikakvih problema, a šanse da dokažeš nevinost su ti 50:50 ??? Danas se javila njegova menađerica i kaže da istražitelji da bi završili istragu trebaju još s njim razgovarati (ponovno) iako se izjasnio da nije kriv i sama ta ideja je suluda, ukrasti nečije kartice s kojima ne možeš ništa bez pina i onda ih još mrtvo hladno iznijeti u svom koferu iako je najavljen pretres. Moje pitanje i molba je da li je netko imao kakav proces u UAE , da li iole itko pozna njihov zakon, kao i postupanje kod ovakvih slučajeva. Hrvatska tamo nema niti ambasadu, niti bilo kakvu službu kojoj se moj sin u tom trenutku mogao obratiti. Eto, ako itko ima kakvih saznanja, molim da nam pomogne, jer se radi o specifičnoj državi, a vjerojatno i još uvijek šerijatskom zakonu. Kako uopće tamo dokazati da nisi kriv, a još k tome podmetnute kartice su od Arapina muslimana i nije nam jasno da li je netko to napravio namjerno iz neke osvete ili je netko zaista ih ukrao pa kada je najavljen pretres ubacio ih u prvi kofer, svejedno što god bilo.... Hvala na svakom odgovoru
  3. Pregledom foruma nisam naišla na sličnu temu, pa molim za pomoć. Kao što se iz naslova vidi, kupila bih kćerki stan. Na koji način da to uradim , a da u slučaju razvoda ta nekretnina ne uđe u bračnu stečevinu, koju bi ona morala dijeliti sa svojim suprugom , koji usput rečeno od deset godina braka, barem šest-sedam ne radi. Također me zanima da li nekretnina koju sam stekla ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju između mene i moje majke ulazi u bračnu stečevinu.
×