Jump to content

Borna91

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo bio sad u PP i kažu da je to dio koji ipak moram platiti jer se na njega nisam žalio (žalio sam se na kaznu + sudske troškove i molio da me se oslobodi plaćanja troškova postupka, a ovo je očito treći dio "postupak izdavanja prekršajnog naloga" koji je baš njihov tj od MUP-a - škrabanje po prekršajnom nalogu te kao odvojeno od prekršajnog suda) i sud ga se nije dotaknuo u razmatranju (u obrazloženju se spominje kazna od 5000kn+500kn troškova izdavanja prekršaja al sam mislio da to sve spada pod ovo čega sam oslobođen), pravo prigovora više neam kolko sam shvatio ženskicu kaj je pričala samnom jer je presuda punomoćna. Istina je da sam dobio još jednu uplatnicu uz kaznu al kad sam vidio da se spominju troškovi prekršajnog postupa mslio sam da je to po defoltu poslano zajedno te ju nisam doživljavao jer sam mislio da sam i taj dio obuhvatio napisanim. A kaj ćeš na greškama se uči . Thx još jednom na svemu.
  2. Da to sam si i mislio, mkr su mi je oni prosljedili pa vjerujem da ih imaju al da bolje ić vidit. Ništa puno hvala još jednom
  3. Ma sve 5 ti si moderator . Aha aha e viš to nisam gledo, ali da isti su, kaj sad ? Thx na ultra brzom odgovoru.
  4. Pozdrav, opet vas moram zadavit sa jednim pitanjem i žao mi je kaj otvaram novu temu. Ugl pred par mjeseci sam imao prekršajni postupak protiv mene zbog posjedovanja marihuane. Ukratko nabili mi kaznu od 5000kn + 500kn sudskih troškova. Napisao prigovor zahvaljujući vašim savjetima na forumu i kroz 2mj su mi javili da mi smanjuju kaznu sa 5000+500 na 2000kn uz citiram iz rješenja "okrivljenik je oslobođen dužnosti naknade troškova prekršajnog postupka ovog suda". Kaznu sam platio tj 2/3 u par dana kak sam dobio rješenje i mislim si sve ok rješeno. Međutim dns sam dobio poziv od PP za neplaćanje tzv "troškovi izdavanja prekršajnog naloga". I sad mi nije jasno kaj je to. Treća kazna koja mi opće nije napisana nigdje na papiru ili pokušavaju neak izvuć još love? Također dal sam se i na taj dio trebao žaliti sudu u prigovoru uz iznos kazne i troškove prekršaja i kaj da sad napravim, jer sam oslobođen zbog socijalno ekonomskog stanja tj studenet sam nezaposlen itd. Dal mogu opet pisat žalbu na taj njihov trošak "izdavanja"?
  5. Aha, ima smisla Istina, više nego duplo , s one 2/3 u 2tj još i manje. Ko riskira profitira Np, možda pomogne nekom pa nemora davit po forumu za sličnu situaciju Još jednom puno hvala svima na savjetima (+ pogotovo na primjerima pisanih žalbi koje su na forumu, bez njih bi teže prošao s ovim) i nadam se da ih više neću trebati
  6. Evo dns stigla presuda. Nači smanjili mi iznos kazne sa 5500 (500 kn su sudski troškovi) na 2000kn bez troškova. Jedino kaj mi je čudno je da nisam dobio poziv na sud (iako su mi rekli da ako se žalim izlazim pred sud) nego odma rješenje sa uplatnicom. Također presuda je donesena 8.11. a tek sam dns (19.12.) dobio na ruke presudu. Sve u svemu ne bunim se. Također nadam se da će ovo nekom pomoći. Još jednom hvala svima koji su sudjelovali tu.
  7. Aha thx al koja je točna razlika u ta dva pojma (Prekršajnog naloga i Obaveznog prekršajnog jer mi ko pravnom laiku zvuče identično)? Ni za prigovor na visinu kazne, ne planiram se radit lud neg reći i na sudu da sam posjedovao joint jer eto bio je vikend, veći koncert u zadnjih par mjeseci na kojem sam bio te sam odlučio začiniti proslavu uspješno upisane redovne godine faxa.
  8. Puno hvala na odgovoru. Može još objašnjenje razlike između Prekršajnog naloga (ovaj je označen sa križićem u kućici na papiru) i Obaveznog prekršajnog naloga tj koji točno pišem u žalbu
  9. Pozdrav. Neki dan sam na koncertu zapalio joint te su mi pred sam kraj (ostalo je cca 2-3cm cigarete zajedno sa filterom od cmtra) uletili civilci i napisali mi prekrsaj i kaznu od 5k kn. Situacija je takva da mi je ovo drugi pad sa travom (prvi je bio pred 2 i pol godine, dobio sam 1000kn kazne i 3g uvjetno nes) te razmisljam o zalbi na visinu kazne jer mi je taj iznos kao nezaposlenom redovnom studentu smijesan. Sad me zanima dal u slucaju izlaska pred sud postoji sansa da me kazne sa jos vecim novcanim iznosom ili sankcijom provjere urina 3mj ili kolko vec zbog ponovljenog prekrsaja prie isteka uvjetne? PS jos jedna zanimljiva stvar mi je to da sam na licu mjesta dobio sve papire na kojima je napisano da je u jointu bio hashish a ne marihuana (reko sam da sam joint dobio od nekog lika sa koncerta misleci da je cigareta te nisam mogao reci da je unutra obicna marihuana) sto je civilni sluzbenik valjda zakljucio visegodisnjim iskustvom na terenu, dok sam prilikom prvog pada te papire cekao oko 2mj tijekom kojih je izvrsena laboratorijska obrada zaplijenjenog uzorka. Neznam kako je on mogao tako strucno odrediti o cemu se tocno a i mene zanima u cemu je birokratska razlika izmedu maruuhane i hashisa? Postoji li sansa da je to rekao iz razloga sto nakon pretresa u policijskoj marici nije nasao vise droge od onog kaj sam mu predao?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija