Jump to content

slinky

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da je čovjek pristao da ispunimo europsko izvješće da li bi dobio kakvu kaznu?
  2. Da osiguranje bude pokrilo štetu bonus od 50% budem izgubio bonus na 35%. Budem potražio primjere prigovora i sastavio prigovor. Sutra idem u Heinzelova da mi obrazlože za šta me sve tereti. Da, današnji dan žena je pao u vodu ništa od večere niti ruže.
  3. Krivo sam napisao, mislim pisati prigovor na prekršajni nalog na iznos. Samo da navedem jedan primjer skraćeno. Prošle godine u 7 mjesecu se tip na semaforu zabio u moj auto, žena išla na posao. Naš auto je proglašen totalkom, a tip je dobio 1000kn kazne za izazivanje prometne nesreće odmah su mu rekli na licu mjesta. Ti iznosi mi jako variraju ovaj slučaj u odnosu na moj. Meni nije policajac ništa rekao kad je došao na uviđaj za iznos kazne.
  4. Naime, 22.12.2017 sam ima lakšu prometnu nezgodu gdje sam nepažnjom na raskrižju oduzeo prednost vozilu i došlo je do manjeg sudara. Ja sam htio europsko izvješće da ispunimo on je zvao policiju. Napravili su zapisnik, uviđaj izvršen, alkohola nije bilo, ja imam ogrebotinu na braniku on udubljena zadnja lijeva vrata. Išao sam na moje osiguranje da vidim ali nemaju nikakvu obavijest o naplati štete s moje police. Danas je stigao obavezni prekršajni nalog gdje je sve navedeno ali je izrečena kazna 4000kn. Vežu se na članak 57., stavak 4., kažnjivo po članku 57., stavak 7., s primjenom članka 293., stavak 1. te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 2 mjeseca. Da sam dobio 1000kn kazne za izazivanje prometne nezgodne prihvatio bi ali ovo me iznenadilo. Ovo mi je prva prometna od kad vozim od 94god, nezaposlen sam to sam sve mislio navesti u žalbi da mi se ublaži kazna. Molio bi savjet šta mogu očekivati? Hvala.
  5. Budem tražio ukidanje zaštitne mjere u prigovoru. Zanimljivo je to kad sam pitao policajca za oduzimanje vozačke dozvole samo mi je rekao za 12 sati da ju podignem a ja neupućen o prekršajnim pravilima.
  6. Shvatio sam postupak. Hvala lijepa svima na korisnim savjetima.
  7. Da li tražim na rate u prigovoru na osnovu zapisnika kojeg imam i to predajem u policijsku postaju ili čekam doma da dobim prekršajni nalog pa onda pišem kompletan prigovor i zamolbu na rate?
  8. Zabranu upravljanja sam dobio na 12h i idući dan podigao dozvolu. Kaznene bodove nisam dobio. Nadam se da mi budu izašli u susret na sudu te prepolovili iznos na pola i još kada bi dobio mogućnost plaćanja na rate. Hvala na savjetu.
  9. Pozdrav, 12.10.2016 su me zaustavili i napuhao sa 0.97 (-10% 0.87). Kazna 1000kn. Nisam sklon alkoholu pogotovo dok vozim ali eto dogodilo se i meni ta glupost. Ovo mi je prvi ozbiljniji prekršaj od kad imam vozačku dozvolu i od kad vozim (1994god.) S obzirom da sam nezaposlen mislio sam pisati prigovor i predložiti da to odradim dobrovoljnim radom umjesto kazne. Hvala na odgovorima i prijedlozima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija