Jump to content

apa1982

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Razumio sam Vaše obrazloženje, zajvaljujem na iscrpnom odgovoru..doduše morao sam ga nekoliko puta pročitati , nadam se da će i Sud tako tumačiti..mada koliko sam shvatio sutkinju ona i za naknadno pronađenu imovinu ima intenciju rješiti da sam se i u tom dijelu imovine odrekao sestrinog dijela..što mi nije nikako jasno..po Vama je to krivo tumačenje suda, a koje su moje mogućnosti u pogledu pravnog lijeka u slučaju da sud rješi na taj način? Sad sud čeka rješenje javnog bilježnika, a podonošenju istog nastavit će postupak za naknadno pron.imovinu, jer sam se izjasnio da nisam sestrin nasljednik, ali da se ne odričem nasljedstva iza pokojnog oca u pogledu naknadne imovine..
  2. Razlog zbog kojeg sam se odrekao sestrinog djela nasljedstva bili su nj.veliki dugovi za koje nisam znao..znači li to da prihvačanjem nasljedsva na naknadno pronađenoj imovini prihvačam i sve sestrine dugove?
  3. Slažem se..ali sutkinja koja provodi postupak vezano uz naknadno pronađenu imovinu kaže da budući je sestra bila živa u trenutku smrti oca, ona je postala naljednik nj.imovine(misli na ovu za koju nije nikad proveden ostavinski postupak bez obzira što ostavinski post.nije proveden) te da sam se ja odricanjem nasljednog djela nj.imovine za koju je bio proveden ostav.post. nakon smrti oca,kod javnog bilj.odrekao i ovog dijela naknadno pronađene..što uzimajući u obzir odredbu spomenutog članka ne stoji.. Zastala je s postupkom do donošenja rješenja od strane javnog bilj., a što će biti dalje..to me sad muči...
  4. Krivo sam postavio pitanje..dal znači, po toj odredbi članka, da to što sam se odrekao jednog djela vlasništva ne znači da sam se odrekao djela vlasništva i na naknadno pron.imovini?
  5. znam za odredbu tog članka, ali dal to znači da sa prihvačanjem nasljedstva na naknadno pronađenoj imovini prihvačam i obveze koje nisam htio prihvatiti prilikom ostavinske rasprave po smrti moje sestre?
  6. Poštovani, molim za savjet vezano uz naslijeđivanje..ovako.. Po smrti mog oca ja i sestra smo postali nasljednici u 1/2 djela..nakon što je i moja sestra umrla ja sam se kod javnog bilj.odrekao nj.dijela.. Prije donošenja rješenja od strane javnog bilježnika saznao sam za još neku šumu i livade koje nakon smrti oca nisu bile predmet ostavine dakle naknadno pronađena imovina te sam kod suda pokrenuo postupak vezano uz naknadno pronađenu imovinu.. Zanima me da li naknadno pronađena imovina se također djeli na mene i sestru..bez obzira što je sestra umrla..tj.da li sam se odricanjem prava nasljedstva za dio imovine za koji je bila po očevoj smrti provedena ostav.rasprava oderekao nasljednog dijela od sestre i kod naknadno pronađene imovine? Kod javnog b. sam se odrekao nasljedstva od sestre,a za naknadno pronađeni dio sam na sudu dao izjavu da se ne odričem nasljedstva iza smrti pok.oca..što će sada biti dalje budući ni javni bilj.nije još donio rješenje o nasljeđivanju, a ja se na naknadno pronađeni dio ne odričem. Hvala Danijel
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija