Jump to content

Mato1

Korisnik
  • Broj objava

    81
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    Mato1 je reagirao na CroLaw u Ovrha nakon oceve smrti   
    Oni su veoma ažurni kada treba naplatiti i osigurati porezni dug, no nisu ažurni kada treba primijeniti porezne propise o zastari naplate poreznog duga, a budući da se ovdje radi i o naplati nakon smrti dužnika imam razloga sumnjati da se radi o preznom dugu koji je bio pravomoćan i prije smrti dužnika te pretpostaviti da je vjerovatno kako je isti obuhvaćem zastarnim rokom, zato i dalje mislim da je najbolje za gospođu da pregleda pravnu osnovu ovrhe.
  2. haha
    Mato1 je reagirao na sivko u Laziranje potpisa   
    Oštećena je jer je svoje podatke dala za jednu stvar a njeni podaci su se koristili za drugu stavar.
  3. haha
    Mato1 je dobio reakciju od hasko u Iskorištavanje majke   
    Pitanje: Što vi želite za svoju majku? Mislim da vam je prethodni komentator dao dobar prijedlog uzmite je vi kod sebe na brigu i brinite se bolje za nju i osigurajte bolje životne uvijete. Iako to napravite, vjerojatno ćete joj i vi uzeti mirovinu ili dio mirovine (što nije ništa neobično ili loše, ako vi brinete o svemu). Ako to ne možete, ne želite, onda ostaje da ide u dom, a to se plaća i to obično dosta košta. Običaj je da cijela mirovina ide na dom a ostatak obično uplaćuju djeca, nesljednici i sl. ili da ostane tu gdje je.. a da pokušate razgovarati o boljoj skrbi o njoj. Prijavljivanje je uvijek zadnja opcija, a ako i ide prijavljivanje, trebali biste imati neku viziju što ćete postići tim prijavljivanjem. (npr. sestra "ne želi" meni dati mamu na skrb kod mene, pa ću je prijaviti da je drže u lošim uvijetima i onda ću se ja brinuti za nju..)-iako mislim da to možete napraviti bez ikakvih službi
  4. haha
    Mato1 je dobio reakciju od drot13 u psihicko maltretiranje punice   
    Gledajte, kao što sam odah primjetio, očito imate neraščišćenih računa. U takvim situacijama treba težiti raščišćavanju računa, a ne zatezanju odnosa i ignoriranju problema. Upućivanje na sudsko riješavanje može biti opasno, obično dugo traje, veliki su troškovi, a na kraju uvijek može biti riješenje koje je za vas nepovoljno i skupo. Uostalom ako je ulagao u stan, zašto ne bih mogao dobiti povrat uloženoga? Očito su tu još neki problemi.. a gdje je sestra, što ona to ne riješava... U svakom slučaju nastojte biti objektivni i zamislite sebe ili svog brata recimo na suprotnoj strani, ono recimo uložio u tuđi stan 30000eura i posvađa se s curom i kažu mu: "marš, nemaš ti pravo na ništa"- vašem bratu! Biste isto razmišljali?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija