Jump to content

IvicaAron

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    IvicaAron je dobio reakciju od Borbena7 u Alimentacija   
    Hvala !!!
  2. Hvala
    IvicaAron je reagirao na Spitfire u zemljište   
    Morao sam pitati jer se prenamjena vrši kada je isto već u građevinskom području a želi se graditi objekat, tada to vrši tako da se po pravomoćnosti građevinske dozvole prosljeđuje upravnom odjelu JLS za promjenu namjene te ne treba nikakav zahtjev.
    Za vaš slučaj trebal bi ste sastaviti nešto otprilike ovako nešto:
    U lijevom gornjem kutu navedete svoje podatke, ime i prezime, adresu a desno ispod navedete onoga kome isto upućujete (Općina/grad xy, adresa yx)
    te kao Predmet: Zahtjev za prenamjenu zone korištenja zemljišta prilikom izrade prostornog plana uređenja (PPU Općine xy, ili detaljnijeg plana koji je u izradi npr. UPU) 
    Molim da se na temelju priloženih dokumenata, Izvadka iz zemljišnih knjiga K.O. XY, kat.čest. br. 123, u naravi zemljišta poljoprivredne namjene površine (čhv/m2), te kopije katastarskog plana izvrši prenamjena zone korištenja zemljišta koje trenutno nije u građevnoj zoni prilikom izrade PPUO xy (ili kojeg već plana). Na navedenom zemljištu se planira zahvat za namjenu izgradnje obiteljske kuće, kao i pomoćne građevine (ili čega već) u ukupnoj površini namjeravanog zahvata od XYZ m2.
    Prilog zahtjevu:
    1. Izvadak iz ZK
    2. Kopija katastarskog plana
     
    U________________________, dana _____________2020 godine
     
    Potpis
  3. Hvala
    IvicaAron je reagirao na Unmortal u Cesta pravo prolaza   
    Najbolji odgovor bi tribali dobit u vašoj općini/gradu, u Upravnom odjelu za prostorno planiranje i gradnju (urbanizam).
    Najčešće imaju nekoliko dana u tjednu konzultacije sa strankama, otiđite osobno i pitajte postoje li kakve zapreke u slučaju eventualne gradnje na parceli br. xxxx, a tiče se pristupnog puta. Dodatne informacije o širini i sličnim karakteristikama pristupnih puteva imate u Prostornim planovima vaše općine/grada.
    Ako put doista nije parceliran ili u privatnom vlasništvu, postoji opcija da zatražite služnost puta od privatnog vlasnika da možete koristit tu parcelu kao put.
     
    U međuvremenu možete pogledat na www.katastar.hr i identificirat parcele koje služe kao putevi. Nekim referentima u urbanizmu je dosta da vide da je način uporabe "put".

  4. Hvala
    IvicaAron je reagirao na Borbena7 u Prekid plaćanja alimentacije   
    Obiteljski zakon propisuje da je dijete koje ima svoje vlastite prihode dužno pridonositi za svoje uzdržavanje, a kako Vi imate sudsku odluku s kojom je određena obveza uzdržavanja, trebali bi se obratiti nadležnom sudu sa zahtjevom da tu odluku izmijeni i to na način da umanji iznos koji ste bili dužni plaćati za uzdržavanje, a sve s obzirom na promijenjen okolnosti tj. jer kćerka ostvaruje svoje vlastite prihode. Dalje je na sudu da utvrdi, da li su ispunjeni uvjeti za umanjenje obveze uzdržavanja.
  5. Hvala
    IvicaAron je reagirao na Željac047 u Rasprava oko kata kuće   
    To je točno što navodite poštovani virtalni, ali ako je kako piše u prvom dijelu svog posta, sagradio sam za vrijeme trajanja bračne zajednice na kući svojih roditelja (... koji sam sagradio ja na kući od mojih roditelja....), onda bi predstavljalo bračnu stečevinu, a za bračnu stečevinu nema zastare, no mislim da se ipak radilo samo na uređenju postojećeg objekta, tako da točno navodite da je nastupila zastara za potraživanje radi uloženih sredstva...
  6. Hvala
    IvicaAron je reagirao na virtalni u Rasprava oko kata kuće   
    A s obzirom da je proslo vise od 5 godina, zastara potrazivanja za ulaganje je nastupila...
    Vratiti se ne mozete, jer ste mirno otisli, a oni vas ne pustaju natrag. Njihovo je vlasnistvo, nebitno sto ste im sin...
    Stovise oni nju mogu tuziti za najam unatrag zadnjih 5 godina...
  7. Hvala
    IvicaAron je reagirao na Željac047 u Rasprava oko kata kuće   
    Jedino rješenje vidim da i Vi, sudskim putem, zatražite isplatu uloženih sredstava oko uređenja kata kuće, ali bi trebali priložiti neke dokaze (račune za materijal isl.)...
    No, gledajući po Vašim navodima, (... koji sam sagradio ja na kući od mojih roditelja....), Vi i bivša ste, za vrijeme trajanja bračne zajednice, sagradili gornji kat kuće na postojećoj roditeljskoj kući..ako je tako onda bi gornji kat predstavljao bračnu stečevinu, te bi, sukladno ObZ, Vi i bivša imali pravo svako na polovicu izgrađenog, no ako ste samo uredili taj prostor (gornji kat), kako dalje navodite (......mada moram napomenuti da su već zidovi bili napravljeni to su moji roditelji napravili....), malo nejasno opisujete, tada Vam preostaje jedino rješenje, kako sam naprijed i napisao, da sudskim putem zadražite od roditelja isplatu uloženih sredstava na uređenju postojećeg prostora...
  8. Hvala
    IvicaAron je reagirao na virtalni u Rasprava oko kata kuće   
    Istina, a koga ce tuziti!?!? Zenu, za sto? Rate kredita, a posto je vjerovatno gotovinski bio mozda ako sto uspije dokazati da je ulagao u nekretninu u kojoj su zivjeli, roditelje ne moze tuziti za nista...
     
  9. Hvala
    IvicaAron je reagirao na virtalni u Rasprava oko kata kuće   
    Nemate, jedino se s bivšom natezati oko kredita koji je dignut za vrijeme trajanja bračne zajednice, da je isti uložen i potrošen za poboljšavanje uvjeta stanovanja, pa sudskim putem (očito jer sporazumno neće) potraživatio plaćanje pola rate kredita, ako isto ulagaje uspijete dokazati pošto je ako se radi o kreditu isti najvjerovatnije gotovinski/nenamjenski... 
     
    Eto tuži ona njih, prva tužba odbijena, pa druga tužba pa onda oni nju tuže, zaključite tko će od svega toga profitirati i isplati li se u iste uopće upuštati...
    Ako nematje djece, pregrizite jezik, i nastavite svoj život negdje drugdje mirnijim putem.
     
  10. Hvala
    IvicaAron je reagirao na Ruby_Danderfluff u Rasprava oko kata kuće   
    Možete li objasniti kakva je ovo radnja bila? Meni se čini da to nema nikakvo značenje, i da ćete nakon smrti roditelja Vi biti njihov nasljednik, ako su oni upisani kao vlasnici predmetne kuće.
  11. Hvala
    IvicaAron je reagirao na felixx u Dozivotno uzdrzavanje   
    Vaša djeca nemaju nikakvo pravo raspolaganja vašom imovinom.
    Ali ako ste ovaj ugovor o uzdržavanju sklopili s bakom dok ste još bili u braku, vaša bivša supruga bi mogla imati nekih potraživanja. Imovinu stečenu takvim ugovorom smatra se bračnom stečevinom - zamjenom za trud uložen u uzdržavanje. Vaša supruga bi prema tome mogla potraživati dio sukladno trajanju ugovora za braka.
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija