Jump to content

ILAN

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Možda sam se krivo izrazio, u ugovoru je naveden otkazni od 2mj, tj 60 dana. Dao bi otkaz i to odradio, ni manje ni više.
  2. Bez obzira na stavku u ugovoru gdje je navedeno 60 dana?
  3. Ako me želi osloboditi rada i isplaćivati plaću, još bolje varijanta. Samo da mi ne skraćuje otkazni, ne bi bio kraj svijeta ali eto, pitam dali postoji neko njegovo zakonsko pravo osim naravno da napravim neki teški prekršaj pa me najuri, što bi bilo opravdano. Hvala na odgovorima
  4. U ovom slučaju bi ja dao redoviti otkaz i odradio 2mj otkaznog roka prema ugovoru. Nema izvanrednih situacija, samo meni odgovara odraditi ta 2 mj i za to vrijeme primati plaću. Nakon 2 mj imam drugih planova.
  5. Čini se kao prožvakana tema,ali ja bi postavio malo drugačije pitanje. Naime ako redovito otkažeš ugovor u kojem se navodi otkazni rok od 2mj za slučaj kada radnik daje otkaz a u slučaju kada poslodavac otkazuje tada je isti nula dana - dali ja kao radnik mogu dati otkaz i u njemu zahtjevati 2 mj otkaznog roka jer mi to odgovara trenutno? Dali postoji mogućnost da poslodavac odluči da ćeš imati kraći otkazni rok? Hvala!
  6. Zahvaljujem! (U zakašnjenju, odgovor sam pročitao u emailu..) Na kraju smo išli na ugovor kako ste napisali, sa odgođenim datumom početka rada. U međuvremenu sam predao u firmi redoviti otkaz u pisanom obliku (klasičan obrazac). E sada, jedna zanimljivost, poslodavac meni nakon mjesec dana od predaje otkaza, uruči 'sporazumni otkaz ugovora' na potpis, sa istim datumima prestanka rada itd. Tvrdi da je to uobičajena praksa te da redoviti otkaz u biti nije na neki način 'prijateljski' otkaz. Dali ja to moram potpisati uopće, dali redoviti otkaz uobičajena praksa ili se uvijek potpisuje sporazumni? Cilj mi je definitivno korektno otići iz firme bez rušenja mostova, ali ovo mi nekako nelogično zvuči.
  7. Pozdrav svima, Dobio sam ponudu za novo radno mjesto, te bi predao otkaz u pismenom obliku naravno, sadašnjem poslodavcu. S obzirom da bi se volio na neki način zaštititi, u prijelaznom razdoblju između dva posla, dali postoji mogućnost/praksa da budući poslodavac meni uruči ugovor o radu već sada, sa predviđenim početkom rada? Hvala!
  8. Sve jasno, ovaj odgovor sam trebao, nema frke za mene osobno ako rok nije zakonski propisan. Hvala!
  9. Ima, otac je vlasnik 50% toga stana a ujedno i zaštićeni najmoprimac, što znači da kada napokon država definira koliko bi koštao m2 toga stana onda on ima pravo prvokupa po povoljnijoj cijeni. Opterećenja, dugova i sl. na stanu nema. Sprema se projekt adaptacije, koja dođe skupa, radi se o zgradi staroj 105 godina.
  10. Poštovanje, Molio bi za informaciju, neki dan mi je darovnim ugovorom poklonjen stan, tata-sin ugovor, jedini sam i nasljednik..ali eto pala je takva odluka. Radi se o onim stanovima koji su 50% vlasništvo države, 50% vlasnika, i čeka se cifra za otkup, kada ju definiraju. Ugovor je uredan, potpisan kod javnog blježnika. Mene konkretno zanima dali se ja mogu na osnovu tog ugovora uknjižiti tek za 1g, ukoliko prije ne stignem? Hvala! Ilan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija