Jump to content

kipica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. kipica

    Uvreda

    Hvala na detaljnom odgovoru. Razumijem ja Vas i ne opravdavam vrijeđanje u stilu Zdravko Mamić ,no ako u razgovoru saznate ili naslutite da je neka osoba stroga po meni reći toj osobi ''Između tebe i Hitlera nema razlike'' ili nešto profinjenije ali na sličnu šprancu ne bi bila uvreda već eventualno šala koja osobi nije sjela i to lako kaže pa osoba koja je rekla šalu više to neće ponavljat. No dobro, zakon je zakon, držali ga se mi ili ne. Jesu li za uspješnu tužbu potrebni svjedoci i koliko se uopće isplati podizati privatnu tužbu odnosno koliki je omjer dobivene cifre u odnosu na to koliko tužitelj plati samu tužbu i odvjetnika, otprilike naravno? Hvala ponovno!
  2. kipica

    Uvreda

    1.Zanima me mora li se,ukoliko nenamjerno uvrijedimo nekoga, dakle u nekim sarkasticnim komentarem ili šalom, dokazati namjera pocinitelja tj. osobe koja je izgovorila komentar/šalu? 2. Koliko su uopće česte takve prijave kao i je li moguće da tužitelju tužba bude plodonosna ukoliko optuženik nije imao negativnu namjeru? 3.Kako uostalom dokazati namjeru? Nekako mi je apsurdno da te netko može tužiti ako se uvrijedio jer je to veoma subjektivno a znam imati nepotreban strah ako nešto kažem hoće li me osoba tužiti ako joj se ne svidi moja šala/komentar.Po meni je neka realna logika da možeš reć što hoćeš dok ti osoba eksplicitno ne kaže da ju vrijeda i smeta joj to sto joj govoris. Hvala!
  3. Ukoliko nepoznatoj osobi kažem nešto u šaljivoj namjeri tipa ''smiješno vam stoji šešir'' ili ''imaš baš zelene hlače, podsjećaš me na Grincha'' ili neki sarkastični komentar na nešto, postoji li osnova za prekršaj ukoliko se osoba uvrijedi? Ako da, kolike se šanse da će tužitelju to proći na sudu ako se uzme u obzir da mi namjera sigurno nije bila nekoga uvrijediti? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija