Jump to content

Grizman

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ja živim u stanu kao zaštićeni najmoprimac u državnom stanu preko Državnih Nekretnina d.o.o. Plaćam mjesečni najam Državnim Nekretninama d.o.o.. Zanima me dal ove nove izmjene u zakonu o najmu, to da će se zaštićeni najmoprimci morati odseliti nakon 5 godina te da će im rata najma rasti, odnosi samo na zaštićene najmoprimce u privatnim stanovima ili i na one u državnim stanovima?
  2. Ti kao prvo nemas pojma i boze nam pomozi ak ovak svi pomazu. Kao prvo napravio sam ostavinsku prosli tjedan i NIJE vise po sluzbenoj duznosti odnosno usrana drzava ne pokrece sama vec to treba ucitniti potomak, supruznik ili osoba povezana obiteljski sa preminulom osobom ako ih takva nema. Pozz.
  3. Pozdrav. Pratim vaš forum i puno mi je pomogao. Hvala vam puno na tome. Trebam nasljediti stan kao zaštićeni najmoprimac preko državnih nekretnina gdje smo živjeli otac i ja. Poslali su dokumentaciju koju moram dostaviti za nasljeđivanje i svu dokumentaciju sam uspio izvaditi osim rješenje o nasljeđivanju po smrti roditelja. Ostavinska još nije bila a tata je preminuo prije 18 dana i sad neznam dal ja trebam pokrenuti ostavinsku ili to ide samo od sebe, automatski, jer znam da nakon ostavinske dolazi rješenje, tak je bar bilo za mamu 2008.g.. Brat je rekao da će se odreći svega i da meni daje da ja nasljedim sve od oca. I sad neznam dal ja trebam pokrenuti ostavinsku jer nedostaje mi to rješenje. Puno bih bio zahvalan za odgovor.
  4. Ljudi daj pomozite. nazvo sam državne nekretnine i veli da moram bit na ugovoru iz stare jugoslavije kad je tata preko firme dobio stan i veli da pogledam ak sam tam na ugovoru ali to je sklopljeno prije mog rođenja tak da nisam kaj da radim molim za pomoć sutra je dan mrtvih nemrem nikog zvat.
  5. Pozdrav, Tata i ja smo živjeli u državnom stanu(Državne Nekretnine d..) kao zaštićeni najmoprimci. Sa zaštićenim najmom je krenulo 2014.g..Imali smo dug prema Državnim Nekretinama i dug je u cjelokupnosti podmiren ovaj mjesec 16.10.2016. Tata je preminuo prije 5 dana tako da sam sada u tom stanu. Dali ja imam pravo nasljeđivanja zaštićenog najma? I možete li mi pomoći koji su moji sljedeći koraci u stjecanju tog prava.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija