Jump to content

Padme

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Tvrtka koja me pokušava kontaktirati je Tahseel. Tvrtka je specijalizirana za utjerivanje dugova na međunarodnoj razini. Zanima me da li netko ima iskustva sa navedenom firmom ili sa firmama tog tipa? Koji su njihovi mehanizmi naplate duga u RH? Mogu li pokrenuti ovrhu nad mojim sredstvima? Još uvijek nisam stupila u kontakt sa njima jer ne znam što bi to značilo? Može li me to dovesti u nepovoljniji položaj?
  2. Molim za savjet. 2008. godine sam 9 mjeseci živjela i radila u Dohi, Qatar te sam u tom periodu imala otvoren račun u banci. Prije nekoliko dana, tvrtka koja djeluje u ime banke, pokušava od sadašnjeg poslodavca doći do mojih podataka zbog utjerivanja nepodmirenog duga. Nakon povratka u Hrvatsku, nikada nisam dobila nikakvu obavijest banke o nepodmirenom dugovanju, te do sada nisam bila svjesna da dug postoji. Kako nisam imala značajne izdatke u tom periodu, moja pretpostavka je da nepodmireni iznos može biti maksimalno u rangu od 500 do 1000 dolara. Za sada još nisam stupila u kontakt sa tvrtkom koja zastupa banku jer ne znam što mogu očekivati, pa molim za bilo kakve informacije koje bi mi mogle pomoći u ovoj situaciji (kolike su zatezne kamate u Qataru, na koliki iznos je mogao narasti inicijalni dug tijekom ovih 8 godina, postoji li koncept zastare u Qataru, koje su eventualne posljedice ukoliko se ne javim, koji pravni mehanizmi stoje na raspolaganju tvrtki u utjerivanju duga, mogu li pokrenuti ovrhu nad mojim bankovnim računom ili imovinom...). Unaprijed hvala!
  3. Pozdrav Motorfreak! U istoj sam situaciji kao i vi. Trenutno čekam odgovor suda na žalbu. Ima li kakvih novosti u vašem postupku?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija