Jump to content

buffet

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, samo još jedno pitanje. Darovni ugovor je sklopljen 01.06.2015., a majka je dobila od suda rješenje tek 03.01.2016. i na taj dan i uknjižila vlasništvo u gruntovnici. Pitanje: dali se gleda datum darovnog ugovora ili uknjižba vlasništva za računanje isteka roka od 3 godine. Unaprijed hvala i pozdrav.
  2. Poštovani, pratim temu i imam pitanje. Ja sam bio vlasnik 1/4 kuće u Slavoniji. Darovnim ugovorom prebacio sam tu 1/4 vlasništva majci koja je onda postala 100 % vlasnik. Kuću je nakon toga prodala. Ukoliko ja dođem u problem sa ovrhom, dali Banka može zatražiti poništenje tih transakcija. Hvala.
  3. Ma da i o tome razmišljamo, neznam dali je pametno da majka napiše nekakvu oporuku gdje npr. sve ostavlja nećakinji koja je OK, živi dobro u Njemačkoj i dosta nam je pomogla i do sada. Gledam cijelo vrijeme da nekako bar taj stan zaštitimo od ovrhe, glupo mi je da ga banke prodaju cijelog, a da bi se naplatili samo na moju nekadašnju 1/4 vlasništva. Imam tri kredita, 200.000 i 23.000 kn i 8000 EUR, na 10 i 7 godina. Imao sam na sve kredite reprograme prošle godine i sad je sve isteklo, vratile se pune rate i ne zanima ih što sam još uvijek bez posla i što donosim potvrdu sa Burze. Također, razmišljam da bi možda najbolje rješenje bio taj osobni stečaj, pa kroz 5 godina vraćati koliko mogu, pa na kraju možda i otpišu dug. Rata najvećeg kredita će mi na ljeto biti 2.800 kn, znači sve zajedno mjesečno 4.200 što mi je fakat nemoguće vraćati. Nekad sam imao veliku plaću pa sam mogao dobit te kredite.
  4. Prije svega hvala na odgovoru, Vama i gorand-u i imao bih još 2 pitanja: 1. Ugovor o darovanju sklopili smo i ovjerili kod bilježnika na dan 15.05.2015. i predali u Sud na rješavanje koje smo, zbog njihove sporosti i tek nakon mog e-maila predsjedniku suda, dobili sa danom 05.01.2016. kada je majka i uknjižila vlasništvo. Pitanje je dali se gleda datum Rješenja od suda ili datum našeg sklapanja i potpisivanja darovnog ugovora. 2. Istodobno smo sklopili i isti darovni ugovor vezano za kuću u Slavoniji, koju je majka prodala u prosincu 2016. Što se dešava sa tako prodanom nekretninom u ev. budućem ovršnom postupku. Hvala i pozdrav.
  5. Poštovani, trenutno sam nezaposlen i imam tri nenamjenska kredita koja neću biti u mogućnosti više otplaćivati ( rate: 1600, 900 i 500 kn ). Očekivano će mi banke pokrenuti ovršne postupke i blokirati račune. Međutim, prije godinu dana s obzirom da je bila očekivana ovakva situacija, 1/4 naslijeđenog stana darovnim ugovorom prenio sam na majku koja je sada 100% vlasnica. U tom stanu trenutno i ja živim i zanima nas dali je u budućnosti moguće, ako dođe do sudske ovrhe, da sud poništi taj darovni ugovor i proda stan za moju 1/4, da bi se banka od toga naplatila. Krediti su svi na moje ime, bez jamaca, sa zadužnicama na zapljenu plaće. Nemam nikakve nekretnine u vlasništvu. U trenutku darovanja nisam bio pod ovrhom, niti blokiran. Unaprijed hvala na odgovoru.
  6. Bio sam na DSI 28.01. i prošao, nije bilo teško ako se bar nešto zna, ispitivači su super, pomažu i nekad i sami odgovore, ali ako nešto i kratko kažete bitno da je točno, ja nisam baš tip za usmeno odgovaranje i odgovarao sam stvarno kratko. Uvijek bih rekao nešto točno i to ih je navelo da mi ipak daju plus. VŠS - Opća uprava. Sve bitno se nalazi u skripti iz Min. uprave za polaganje DSI i dva tjedna dobrog učenja je dovoljno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija