Jump to content

kolo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Nažalost, ostali smo bez tate i sada nas čeka ostavinska rasprava... Tata je imao iz prvog braka jednog sina, razveden prije više od 30god i sin je uredno uzdržavan po zahtjevima majke, a i odnosi sina i oca su bili u redu do zadnjeg dana, posjete i komunikacija. Iz drugog braka ima nas tri i našu mamu koja je sad udovica, što znači da se tatina imovina djeli na pet djelova. U nasljedstvu ima zemlje, nekretnina, pokretnina, novaca, a tata nije napravio oporuku. Nas četri smo složni i želimo dogovor...naime, dovoljno je što nemamo tatu, a ne treba nam potezanje po ostavini još. No, problem je 'brat'. On ne želi zemlju ni pokretnine...želi svoju petinu u kući?! Naime, tata ima kuću (u kojoj je on živio jedan kratak period, i mi danas živimo), samo što se u kuću u svim tim godinana ulagalo, tj. nije u istom stanju bila prije 30god kad je njega mama uzela i tražila rastavu od tate i danas. U kuću je ulagao tata sa 'nama', a njega nije bilo nigdje...na stranu da smo svi prije 30god bili djeca, ali ipak... Zanima me kako možemo 'spasit' kuću, tj. kako da ga isplatimo a da se ne petlja u kuću. I kako odredit 'iznos koji bi njega trebao zadovoljit'? Nećemo mi sad valjda u kredite, da njega isplatimo...mora postojat neka granica, nužni dio ili kako? Naime, danas svi imamo svoje živote i u toj kući je najpravednije da ostane mama (nas tri smo se odrekli svog djela u korist mame)...a i ako se on upiše na petinu parcele di je kuća, tek tada ništa ne rješava. Zanima me kako se odredi vrijednost te 'njegove petine kuće'? Realno je da kuća nije u stanju u kakvom je bila prije 30god, kad je tek sagrađena, nego je u mnogo boljem, a i ulagalo se sve te godine u kuću. Mislim da bi kuća u današnjem stanju trebala ulazit u bračnu stečevinu mame i tate, pa on ima četvrtinu od polovine koju djelimo mi djeca? Kako spasit kuću definirajući bračnu stečevinu? Što nam je činiti, da bude najpravednije...jer mi smo u ok odnosima i ovo nas je baš zateklo...nismo očekivali da će se tako ponašat?! Oprostite na podužem postu i hvala najljepša na odgovoru!
  2. Hvala najljepša na brzom odgovoru! Znam i sama da mi je to najpametnije i ako ne i najpoštenije rješenje... Zanima me dali da podnesem anonimnu prijavu, je to moguće, ili sa svojim podacima? Možete mi reč kako se može situacija razvijati, neki standardni postupak, dali dugo traje, ko snosi troškove, kako se dokazuje kazneno djelo, dali trebam iskopat dokaze ili nać svjedoke? Dali postoji mogućnost da mu ništa ne dokažu? Evo...mali milion pitanja...neznam od kud krenut...sve je dosta složeno, jer radi se o mom poslodavcu i ovisim o njegovoj plaći, dok se još neko vrijeme ne snađem i odem... Hvala na pročitanom postu i odgovoru...
  3. Poštovani, imam sumlju u krivotvorenje pečata i potpisa...pečat je moje vlasništvo i jedino ga ja mogu upotrebljavat. Sumljam na krivotvorenje pečata, tj. da postoji još jedan kao moj, a kad se stavi pečat na dokument, mora se stavit i potpis, što znači da je i jedno i drugo krivotvoreno. Ta osoba je imala i financijske koristi od svega toga. Zanima me kako da dokažem da je krivotvorila i jedno i drugo...sumljam da će priznat ako ju pitam, te kako da postupim dalje? Hvala na odgovoru i pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija