Jump to content

tulj

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To je jedino što i meni pada na pamet. Najbolje je pitati projektanta.
  2. Ako sam vas dobro shvatio, namjeravate izgraditi potpuno novu kuću, nevezanu za stari objekt? U tom slučaju ne vidim čemu dokazivanje površine starog objekta kada ga namjeravate srušiti. Inače, zadnja solucija dokazivanja da je građevina izgrađena prije 15.02.1968. je izrada elaborata građevinskog vještaka. Pretpostavljam da se u jednom takvom elaboratu da utvrditi koji dio objekta je izgrađen u kojem razdoblju, pa tako i koje je površine dio objekta izgrađen prije '68.
  3. Kako se u sve navedeno točno uklapa članak 331. Zakona? Katastarski ured ne provjerava usklađenost gabarita zgrade sa građevinskom dokumentacijom već može, po potrebi, provjeriti usklađenost stanja na terenu sa geodetskim elaboratom evidentiranja građevine. Što vam točno piše u rješenju o odbijanju? Ako se članak 331. navodi kao razlog, to vjerojatno znači da geodetskom elaboratu nije priložen jedan od dokumenata navedenih u tom članku, vjerojatno potvrda građevinske inspekcije da na predmetnoj k.č. ne vodi postupak.
  4. Hvala! U međuvremenu sam progooglao i pronašao što me zanimalo
  5. Zanima me koji su pravni sljednici (nadam se da koristim prave riječi) na nekretninama kojima u vlasničkom listu stoji: Društveno vlasništvo-korisnik je: općina ta i ta. Da li postoji propis koji to regulira?
  6. 1.Gogy, koji je otvorio temu, nigdje nije rekao da u lokacijskoj piše da je parcelacija potrebna. 2.Ne znam točno kakav je njegov slučaj, zato ponavljam još jednom da postoji mogućnost da parcelacija nije potrebna ali ako mu je ovlašteni geodetski stručnjak rekao da je potrebna tada nema druge nego parcelirati.
  7. Ako je vaša vlasnička čestica (ona iz katastarskog plana) jednaka građevinskoj čestici (ona definirana lokacijskom dozvolom) onda nema potrebe za parcelacijom.
  8. moguće je graditi na poljoprivrednom zemljištu, dakako ne stambene objekte, već one koji će služiti kao spremišta za alat i slično. To ovisi o prostornim planovima vaše općine (u tim dokumentima definira se pod kojim uvjetima se dopušta izgradnja kakvog objekta) Dakle, u općini bi trebalo tražiti odgovore.
  9. To vam je i činiti. Pronaći geodeta koji će izraditi parcelacijski elaborat.
  10. Ne mora značiti da postoji parcelacijski elaborat kojim je ta čestica cijepana. U slučaju da katastarski operat koji izdaju u katastru služi kao podloga gruntovnici, onda bi morao postojati takav parcelacioni elaborat. U slučaju da se radi o različitim operatima (novi i stari, raznih slučajeva ima diljem lijepe naše) onda su možda te dvije čestice iz katastra formirane prilikom same izmjere prema posjedovnom stanju. Vlasnički je to još uvijek jedna čestica i ja ne znam za drugi način neko parcelacionim elaboratom izvršiti cijepanje. Što se tiče izdavanja elaborata, katastri ne izdaju cijele elaborate jer za to nema potrebe. U svakom slučaju olakšali biste si angažiranjem stručne osobe.
  11. Pa zapravo me i zanima na koji način najjednostavnije riješiti situaciju. Mislim da kupoprodajom idealnog dijela ne bi riješili situaciju jer je potrebno taj dio dovesti u isti zemljišnoknjižni uložak u kojem je upisana i čestica kojoj se pripaja da bi elaborat mogao proći na sudu. U ovom slučaju otvorio bi se novi ZK uložak sa suvlasnicima u idelanom dijelu. Nek me netko ispravi ako griješim
  12. Stanje je ovakvo: Parcelacijskim elaboratom odvaja se dio jedne k.č., te se istim elaboratom taj dio pripaja drugoj (susjednoj) čestici. S obzirom da te čestice nisu u istom ZK ulošku, nije moguće provesti takav elaborat bez kupoprodajnog ugovora koji će to popratiti. Mene zanima da li je potrebno prije samog elaborata i ugovora napraviti neki predugovor kojim bi se u gruntovnici stavila zabilježba o kupoprodaji dijela čestice koji će kasnije (ugovorom) biti prenesen u drugi ZK uložak??? Valjda sam bio jasan
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija