Jump to content

Teluloda

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. za ovo otpisano, dobila je dopis od GSKGu kojem je izvješćuju da je temeljem Zakona o otpisu dugovanja fiz osobama otisano dugovanje za dvije ovrhe ako ja to sve skupa dobro razumijem ==> ona ništa, stoga će sud otvoriti jednostavni postupak stečaja potrošača, imenovati povjerenika koji će u roku od 12 mjeseci unovčiti što može ( a nema ništa drugo osim tog grobnog mjesta koje joj neće prodavati kako navodite te ima mirovinu koja se već administrativnom zabranom ovršuje u 1/3 direktno s mirovine), donijeti Rješenje o zaključenju jednostavnog postupka, bez određivanja razdoblja provjere ( što to znači isto mi nije jasno) te ju osloboditi preostalih obveza koje su navedene u Pozivu ( znači otpisati će sve navedeno?). to mi se čini stvarno nevjerojatno da će samo tako to otpisati i nikad za to više nitko neće pitati Hvala Vam puno!!!
  2. Večer svima! Sigurno smo već dosadni s ovim pitanjima oko jenostavnog postupka stečaja, ali ne nalazim odgovor pa reko da i tu pitam. Mama je dobila Poziv, na kojem je navedeno cca 14.000 kn. Išla je i u FINU no na očevidniku nekih od dugova/blokada koje navode na pozivu nema tj u međuvremenu su otpisani. Od imovine nema ništa ( stan je u postupku darovanja, ovjeren je ugovor kod javnog bilježnika te je predano u gruntovnici) osim grobnog mjesta. Obzirom da navode da nekrenine neće ići u postupak, zanima me da li se grobno mjesto isto smatra nekretnina tj da li bi on ulazio u tzv "naplativu" masu imovine u tom jednostavnom postupku stečaja. Hvala na pomoći!
  3. mi zaista nemamo nikakvu pravnu državu ... bog ti jadan da ti nakon xy godina mogu tako nešto poslati stvano je više nego smiješno ... hoće mi naplatiti i ležarinu za to? što se tiče pravomoćnosti => kad to postaje pravomoćno? i u kojem roku? gledam od datuma zaprimanja tog papira i kome podnosim prigovor? odvj. uredu, HEP-u? nigdej se ne navodi mislim, sorry na hrpi pitanja, ali prvi puta se s ovim susrećem ...
  4. evo, gledam ponovo, ali ne nalazim ... nisam tu nešto stručna no to Rješenje o ovrsi nema zaglavlja ( znaši tipa Općinski sud) dakle prvi red piše: RJEŠENJE O OVRSI pa: 1. Nalaže se ovršeniku da ovrhovoditelju namiri novčanu tražbinu ... ( pa je naveden ukupan iznos sa specifikacijom ) ... i to po stoi koja se određuje, za svako polugodište uvećanjem eskontne stope HNB-a, koja je vrijedila zadnjeg polugodišta ..... 2. Radi namirena tražbine ovrhovoditelja iz toč. 1 ovog rješenja određuje se ovrha - općenito na imovini ovršenika 3. Ovo rješenje ima učinak rješenja o ovrsi na temelju kojeg ovrhovoditelj može po pravomoćnosti i ovršnosti rješenja zatražiti izravno od bnake koja vodi glavni račun ovršenika pravne osobe ili ovršenik fizičke osobe .... ( pa navode broj računa ovrhovoditelja s time da nije naveden IBAN već stara kontrukcija računa neke pravne osobe + poziv na broj) 4. Na temelju ovog rješenja, po njevovoj pravomoćnosti i ovršnosti ovrhovoditelj može zatražiti od stvarno nadležnog suda da ovrhu odredi na predmetu ovrhe na kojem se na temelju ovog rješena ne može zatražiti izvansudska ovrha ( čl. 252.h.st2 OZ-a) Ovrhovoditelj zahtjeva nknadu troška ( pa ide specifikacija, ukupno 479,70 kn) Desno dole piše: HEP toplinarstvo doo te pečat i potpis odvjetničkog ureda, na poleđini je ovjera javnog bilježnika Nigdje nije naveden datum pravomoćnosti koji se spominje. Mislim ne razumijem kako ako nešto datira od 2010 godine može 6 godina nakon biti poslano,a da u međuvremenu nema opomene, obavijesti ili nešto slično
  5. Dobar dan svima! Zamolila bih Vas za pomoć. Zaprimljen je Prijedlog za ovrhu temeljem vjerodostojne isprave od strane odvjetničkog društva. Isti je podignut u pošti 14.11.2016. To su 3 papira: - Prvi papir je Prijedlog na kojem je datum 15.10.2010. - drugi papir je Rješenje o ovrsi počatirano od odv. društva ( datuma nema), na drugoj strani je ovjera javnog bilježnika od 02.11.2010. - treći papir je izvaak iz poslovnih kniga od strane HEP-a s datumom 09.10.2010. Dug se odnosi na račune iz 2010. godine Iskeno više ne znam da li je to plaćeno ili nije, no da li se ovdje radi o zastari obzirom da je ovo staro 6 godina!! Nigdje se ne navodi nikakav sud te mogućnost žalbe. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija