Jump to content

tomi777

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jos samo da priopcim ishod cijele situacije.. Ugrubo smo se nagodili u općini na visinu 1 m a tražili smo u žalbi 110 cm i prolongaciju za 30 dana, postoji neki pravilnik koji propisuje za Slavonski Brod 60 do 90 cm, to smo se informirali u ministarstvu prometa. Trenutno teska srca rezemo ogradu ali sam zadovoljan sto ce barem ostati 1m, time gubim samo privatnost i zastitu od prasine s ceste ali je barem donekle onemogucen ulazak u dvoriste komu se prohtije. Glavno da pravna drzava funkcionira Hvala svima na odgovorima!
  2. @felixxx -povodom nadzora zatrazeno je misljenje viseg strucnog suradnika za promet...tako stoji u rjesenju (na 6 stranica...) -zivica je inace posadjena prije rata tako da i vise od 20 godina... -prema clanku 37. Odluke o komunalnom redu visina zivice u raskrizju ne smije biti visa od 0,6m (opet stoji u rjesenju) ocito mi ne gine rezanje ograde. ogradit cu svoj plac i obitelj sa 60 cm zivice i nadati se da mi nekakav iznervirani pas nece uskociti u dvoriste ili kakav pijani tinejdzer usetati dok spavam. nista od navedenog u mom susjedstvu ne nedostaje. U rjesenju jos stoji da zalba na odluku ne odgadja izvrsenje ove naredbe. tako da razmislite 2x prije nego kupite plac na raskrizju!
  3. zahvaljujem se na odgovoru! Da, komunalnog redara. Ok, jasno mi je da je naredba u skladu sa zakonom ali ne bi li mi u tom slucaju grad trebao obestetiti tu ogradu ili barem predloziti alternativu jer postavljanje bilo kakve druge ograde od 30 metara iziskuje dosta sredstava ili je nebitno sto ce moj posjed ostati neogradjen ako ne postavim ogradu (prozirnu npr.) ne krsi li se tako nekakav zakon o sigurnosti ili privatnosti npr?
  4. Dakle problem je sljedeci, imam kucu na raskrizju dviju ulica. po duzini je posadjena ziva ograda koja je tamo cca 20 godina. duzina je 30m a visina je oko 2 metra. stigla mi je naredba da uklonim ogradu u roku 5 dana tj srezem je na max visinu od 60 cm zbog sigurnosti prometa. zalba je moguca ali ne odgadja izvrsenje naredbe. nisam siguran dali je ovo legalno jer rusenjem zivice se omogucava ulazak na moj posjed. inace je u pitanju T-raskrizje a znakova nema te vrijedi pravilo desne strane. ograda je cca 60-70 cm od kolnika.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija