Jump to content

Damaiondie

Korisnik
 • Broj objava

  32
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Upravitelj negira curenje krova

  Hvala Vam na brzom odgovoru! Prije ovog posta poslala sam mail gradevinskoj inspekciji i pitala ih kome da se obratim. Ukoliko ni od njih ne dobijem smisleni odgovor, ponovo cu Vam se obratiti za pomoc.
 2. Upravitelj negira curenje krova

  Postovani Željac, Imamo, ne zanima ga popravak krova, pokusava me zastrasivanjem uvjeriti da to sama moram financirati. I prije nego pitate, ne mozemo ga smjeniti jer on i njegovi roditelji i sestra drze vecinu u zgradi. Poslala sam im pismeno s povratnicom, na mail sam primila reply u kojem nesto trkeljaju, ali ne i odgovore na konkretna i numerirana pitanja. Koji je zakonski rok da mi odgovore i gdje to mogu provjeriti? Da li se na Upravitelja odnosi Zakon o zastiti potrosaca (NN 41/2014, cl. 10, st. 5) da mi moraju odgovoriti u roku od 15 dana? I sto napraviti sad buduci da mi nisu odgovorili niti na jedno pitanje. Upravitelja ne mozemo promjeniti jer je za ostatak krova kod njih dignut kredit (dok ja jos nisam bila suvlasnik) koji se jos otplacuje, a vecina tj. predstavnik i njegovi ne bi na to pristali. U tom pismenom dopisu Upravitelju navela sam otkrice velike pukotine u vanjskom nosivom zidu i trazila da netko hitno izade na teren to pogledati, no u dopisu koji su mi poslali se nigdje ne doticu te pukotine. Sto napraviti? Kome se jos mogu obratiti? Hvala!
 3. Vodovod puknuta cijev ovrha

  Ne mogu Vam dati savjet kako napisati prigovor, ali bih Vas pitala: Zar zgrada nema osiguranje? Provjerite policu i vidite da li Vam je to pokriveno. Obicno je pokrivena steta nastala puknucem cijevi do nekog iznosa po m2, ali nikad se ne zna, mozda i ove troskove moze pokriti osiguranje. Vrijedi provjeriti. I ako je vjestak zakljucio da se radi o krivici stanara, onda taj stanar/i mora/ju nadoknaditi stetu. Nikako troskove ne mogu dijeliti suvlasnici ako je uistinu krivnja samo jednog ili skupine stanara. Kako je uopce dokazano tko je kriv?
 4. Kako roditeljima osporiti nuzni dio?

  Hvala Vam! Poznati su mi ti clanci samo sto trenutno nemam osobu kojoj bih povjerila buducu djecu, ali itekako znam da ne zelim da zive s pripadnicima sekte (moj otac i zena mu) ni s alkoholicarima i obiteljskim nasilnicima (partnerovi). Zakon propisuje imenovanje osobe za koju smatramo da bi se najbolje skrbila o djetetu, no ne propisuje da roditelj moze navesti kome NE zeli da djeca budu povjerena. Slazem se da cu morati to preraditi, buduci da OZ kaze da roditelj koji ostvaruje skrb moze odrediti kome povjeriti djecu, a ja trenutno nisam roditelj niti ostvarujem skrb pa bi se prema tome ove moje zelje mogle proglasiti nevazecima. Hvala Vam jos jednom na komentarima!
 5. Kako roditeljima osporiti nuzni dio?

  Hvala na savjetu. Oporuku sam napisala, pokusala se drzati zakonske norme i neke bitne stvari o roditeljima istaknula kao razloge zbog kojih smatram da su se ogrijesili o mene. U slucaju da budem imala djecu, navela sam kako ne zelim da budu povjerena na odgoj i cuvanje niti mojim niti partnerovim roditeljima. Da li te moje zelje oko nepovjeravanje buduce djece nasim roditeljima u slucaju nase smrti imaju ikakvog pravnog ucinka? Da li je oduzimanje skrbnistva majci nad mnome dovoljan razlog da me CZSS ne bude mogao jednog dana traziti da ju uzdrzavam? Bila sam kod 2 JB, jedan nije htio ni cuti ikakvo pitanje o oporuci ("jb to ne rade"), a kamo li podatak da oporuka postoji javiti u Upisnik ("to se ne radi"). Pokusala sam im citirati sto pise na ius-info, ali jedna mi nije dala ni do rijeci, mogu cak reci da je bila izuzetno bezobrazna. A o povjeravanju oporuke na cuvanje kod jb da ni ne govorim, derala se na mene kad sam pokusala postaviti pitanje o tome! Kako trenutno nemam kome povjeriti oporuku na cuvanje, morat cu pricekati s upisnikom i nadati se da necu bas tako skoro.... na drugi svijet.
 6. Nadoknada troskova ovrhe kod delozacije ovrsenika

  Hvala Vam na komentarima i pojasnjenjima. Mislite li na ovo: Ali sve sam to napravila 15.02.2018. Odgovora nema, rjesenja nema, a samim time nema ni ovrsne isprave. Jedino sto sam "dobila" je usmeno: Nemate pravo na te troskove, na to ste trebali biti spremni kad ste kupili stan. I na moje pitanje da zar ne bih trebala to dobiti na pismeno, odgovor: nemam ja vremena odgovarati na to, gdje bi sud dosao da na sve pismeno odgovara. A ipak je trebala dopuna, koju sam i predala (na vrijeme), ali nisam u nju uvrstila ovrsnu ispravu kad istu Sud nije jos donio. Isto sam i napisala u dopuni i navela da ne trazim naknadu troskova na temelju ovrsne isprave, vec na temelju zakona. Nezaposlena sam vec dulje vrijeme, nemam nikakvih prihoda, a kako sam vlasnik stana, nemam pravo na besplatnu pravnu pomoc. Nedavno mi je u stanu pukla cijev i poplavila stan ispod i sad sam odgovorna i za tu stetu pa si nikako ne mogu priustiti odvjetnika i stvarno mi je potrebno da mi se troskovi delozacije vrate. Svi racuni i potvrde o uplatama su pravovremeno predani u spis sa molbom za priznavanjem tih troskova na temelju cl. 14 st. 4. OZ . Kako Sud "natjerati" da mi izda rjesenje tj. da mi prizna te troskove? Puno Vam hvala na pomoci!
 7. Nadoknada troskova ovrhe kod delozacije ovrsenika

  Postovani, Postar me zvao da mi je na drugu adresu stiglo nesto od Suda pa sam odmah otisla u pisarnicu gdje su mi pokazali sto cu tek dobiti. Dva puta sam predala molbu da mi se pismena salju na adresu na kojoj zivim, Sud to opet ignorira i salje na krivu adresu. Svaki moj dopis ima na sebi napisano: Adresa za slanje pismena:..... Ugl, moj ovrsni prijedlog je "nerazumljiv i nepotpun" te odbacen jer nisam predala ovrsnu ispravu iako mi je Sud nalozio da je predam. Prijedlog za ovrhu sam predala pod istim ovr brojem pod kojim je stan kupljen, no Sud je otvorio novi predmet. Pod originalnim ovr-xxxx/20xx sam predala 3 zahtjeva za povratom troskova (odnosno za donosenjem ovrsne isprave) u zadnjih 5 mjeseci, na prva dva nisam dobila odgovor, a na zadnjem koji sam nazvala bas: "Prijedlog za ovrhu" je sad novi ovr: yyyy/2018 i za njega su me trazili dopunu prijedloga. Istu sam predala u roku, objasnivsi da povrat troskova trazim na temelju zakona, a ne na temelju ovrsne isprave i da sam vec 2 puta trazila Sud da donese ovrsnu ispravu, sto je Sud izignorirao. "Dobili ste odgovor i to je taj zaključak suda kojim Vas se poziva da svoj pogrešno definirani ovršni prijedlog u roku od 8 dana ispravite ili dopunite na točno određeni način." Zahtjev za dopunom prijedloga za ovrhu je "odgovor" na tek moj 3. zahtjev, prva 2 su izignrirana. U 2. po redu Zahtjevu sam napisala: "Molim Sud da sukladno cl. 14. st. 4. OZ donese rjesenje kojim ce se ovrhovoditelju Damaiondie Damaiondie dosuditi troskovi ovrsnog postupka radi stupanja u posjed kupcu od xx.yy.2018. koji su na danasnji dan zz.qq.2018.:" i onda sve nabrojano i podkrijepljeno racunima i potvrdama o uplatama. Na to nikad nisam primila nikakav odgovor, a kamo li rjesenje ili ovrsnu ispravu. U Zakljucku o delozaciji pise: "Ne bude li pri poduzimanju ovrsnih radnji nazocna ni jedna osoba kojoj se stvari mogu predati ili ih te osobe nece primiti, stvari ce se predati na cuvanje drugoj osobi ili ovrhovoditelju na trosak ovrsenika (cl. 227. st. 1. i 2. OZ-a)" 1. Zasto sada Sud 'ne razumije' sto ja trazim i ne zeli mi priznati troskove? Cuvanje stvari je jedna od stavki za koju trazim povrat. Jos uvijek nisam dobila nikakvo rjesenje da je ovrha zavrsena niti ista drugo, osim ovog gore opisanog sto tek trebam primiti. 2. Od kuda da stvorim ovrsnu ispravu? Sud me trazio da im je dostavim, a moje objasnjenje da je Sud taj koji je treba donjeti, sada smatraju nerazumljivim. Imam 8 dana za zalbu i moram platiti 375 kn za troskove. 3. Zar nije Sud taj koji donosi ovrsnu ispravu? 4. Stvari jos uvijek "cuvam". Sto napraviti da ih ovrsenik preuzme? Do kad sam ih duzna cuvati? Hvala!
 8. Roditelji su se rastali ubrzo nakon mog rodenja. Majci je na moj zahtjev, kad sam imala 15 godina, oduzeto skrbnistvo zbog zlostavljanja i dano ocu koji me uvjeravao da cu zivjeti s njim i njegovom zenom u inozemstvu. Zatim me uz pomoc centra na socijalnu skrb strpao u dom koji ima naziv "za djecu bez odgovarajuce roditeljske skrbi", a u biti je bio dom za mentalno i fizicki retardiranu djecu i odrasle. U tom domu su bile one afere sa kuharom zlostavljacem. Iz doma su me izbavili profesori i ravnateljstvo srednje skole i smjestili u ucenicki dom. Otac je za cijelo vrijeme mog skolovanja trazio od skole i fakulteta potvrde o mom statusu radi poreznih olaksica i djecjeg doplatka u inozemstvu, a meni je slao mizeriju. Stanarinu i ostalo sam placala zahvaljujuci 2 stipendijama i studentskim poslovima, brinula se sama o sebi. Nikad nisam zivjela s ocem. Majka se u meduvremenu jako psihicki razboljela, a proglasena je i nesposobnom za rad i nema sredstava za zivot. Otac je vjerski fanatik i clan sekte, ima dobar posao i imovinu. Sada sam skolovana odrasla osoba sa imovinom koju sam sama svojim radom stekla, ali jos nisam u braku i nemam potomstva. Nisam zaposlena. Otac me konstantno trazi da mu prepisem svoju imovinu! Dok sam radila opasan posao u jos opasnijoj drzavi na bliskom istoku i nosila glavu u torbi, govorio mi je da ce on sve naslijediti kad umrem. Pred svjedocima mi je nedavno rekao da on "ima pravo da me bije". Ne zelim da u slucaju moje smrti roditelji naslijede ista od moje imovine i ne zelim ih uzdrzavati. Jedinica sam. 1. Kako formulirati oporuku da bude jasno da su se roditelji ogrijesili prema meni i da me ne mogu naslijediti? 2. Je li dovoljno napisati (malo detaljnije) ovo sto sam gore napisala? 3. Sto ako nikad ne budem imala djecu? Mogu li zbog zlostavljanja uskratiti roditeljima nuzni dio? 4. Da li oduzimanje skrbnistva majci automatski znaci da ja nisam duzna skrbiti o njoj i da me ne moze naslijediti? 5. Moze li me sud natjerati da je uzdrzavam buduci da je nesposobna za rad? Ponavljam da sam nezaposlena. 6. Kako zastiti moje buduce potomke od toga da u slucaju smrti mene i njihovog oca ne budu dani na skrb niti jednom od nasih roditelja? 7. Imam li pravo odrediti kome dajem na skrb svoju buducu djecu u slucaju smrti? Hvala!
 9. Upravitelj negira curenje krova

  Stara stambena zgrada u kojoj sam novi suvlasnik ima na sjevernoj strani kosi krov pod crijepom, a na juznoj gotovo ravni. Pola juznog krova je prije par godina sanirano zbog curenja, a "moja" polovica je pod salonitom. Tavan iznad mog potkrovnog stana ima krovni prozor koji je zajednicki, krovni prozori u stanovima nisu. Prilikom skidanja tapeta otkrila sam crnu plijesan na kosom dijelu stropa uz sve grede i na vanjskom zidu ispod. Isto sam odmah pismeno (mailom) prijavila predstavniku suvlasnika i upravitelju koji je poslao referenticu na uvid. Prilikom uvida stana ustanovljeno je da se na tavan iznad mog stana ne moze bez ljestvi i da ce referentica dovesti majstora da pogleda. Za par dana ga je dovela, nije mi se predstavio i dosao je bez ikakve opreme. Kako nije ponio ljestve, popeo se na tavan iznad susjedovog stana i preko "susjedovog" obnovljenog krova smo on i ja otisli na gotovo ravni krov iznad mog stana. Referentica se nije penjala na krov. Majstor je zakljucio da je krov prestrm da bi se spustao na kriticni dio (sjeverni prekriven crijepom) i na krov je bacio pogled kroz moj krovni prozor popevsi se na pec. Iscupao je pajserom (mojim, on nije ponio nikakvu opremu) osb plocu s kosog dijela stropa. Zakljucak koji mi je referentica poslala na mail (nije u pdf-u ili bilo cemu sa logom upravitelja, potpisom, ne izgleda kao sto bi sluzbeni zapisnik trebao izgledati) je da je rijec o kondenzaciji i da je krov ispravan. Pise mi da je izvrsen pregled krova i tavanskih krovnih prozora (a samo je 1 na mojoj strani, na drugu ne da ona nije isla, vec nitko nije isao) i da je sve ispravno i da moram staviti vunu na grede da sprijecim kondenzaciju. Nekoliko dana poslije usred kise na mjestu gdje je iscupao osb plocu krov je procurio i to na ocigled i to po parketu. Sve sam poslikala i poslala referentici koja mi nista nije odgovorila. Kad sam se opet zatekla u stanu usred kise, pogledala sam tavanski dio kroz stropni otvor u kupaonici i vidjela mokre grede, letve i razni mokri otpad. Sve sam poslikala i poslala i njoj i upravitelju mail sa informacijama o tome da mi je opet procurilo i da je jasno vidljivo na tavanu da krov curi. Opet mi niti ona niti Upravitelj nisu odgovorili. Danas je padala lagana kisica nekih 10 min i meni je po glavi padala kisa dok sam bila u kupaonici (kroz stropni otvor koji se nalazi direktno pod zajednickim tavanskim prozorom)! Za 5 dana mi dolaze majstori postavljati knauf i vunu u tu sobu koja je pod kosim dijelom krova. 1. Smijem li nastaviti s radovima? 2. Tko odgovara kad mi novi knauf i vunu unisti kisa? Isto sam pitanje postavila i Upravitelju, nisam dobila odgovor 3. Treba li sanacija plijesni na zidovima ici iz pricuve ili mozda iz osiguranja? 4. Tko treba sanirati osb plocu koju je iscupao majstor kojeg je dovela? 5. Ako pozovem sudskog vjestaka o vlastitom trosku, imam li pravo od Upravitelja zahtjevati povrat troskova ukoliko vjestacenje pokaze da krov nije ispravan? 6. Ili trebam traziti povrat iz pricuve koju pak ja placam pa opet ispada da sudjelujem u troskovima? 7. Koji je rok do kad mi upravitelj mora odgovoriti na mail? 8. Da li da mu posaljem prepruceno pismo s opisom problematike? 9. Sto ako mi nikad ne odgovore? Molim da mi ne savjetujete da napravim sastanak i da trazim promjenu upravitelja jer su suvlasnici prije par godina presli k ovome jer nisu bili zadovoljni prijasnjim i sigurno nece opet mijenjati upravitelja. Mislim da ni ne mogu jer su digli kredit kod tog istog upravitelja za sanaciju ove polovice 'ravnog' krova. Hvala!
 10. Šteta pri izvođenju radova

  Postovani, Puno Vam hvala na suvislim i detaljnim odgovorima. Prijavila sam stetu osiguranju, no na zalost stan ispod nije pokriven - osiguran je samo moj stan i moje stvari. Do vlasnika stana ispod jos nisam dosla, zive u inozemstvu, a podstanari su mi pokazali katastrofu dole. Vlasnici su im rekli da ce to rjesavati njihov neki rodak. Moj "majstor" tj. covjek s kojim sam preko maila dogovarala posao se ograduje od stete, tvrdi da nije on izvodac (?), ali kaze da ce on to srediti. E sad, na koji nacin sam ja njima duzna sanirati stetu: 1. Mogu li angazirati ovog istog koji je kriv za stetu i da on to sve sredi? 2. Mogu li naci neku pouzdaniju firmu da to rjesi? 3. Mogu li dovesti svog rodaka koji ce im, npr. srediti zidove besplatno? 4. Mogu li vlasnici inzistirati da oni nadu firmu koja ce to rjesiti, a da ja platim troskove ako sam im ja vec ponudila neku od gore navedenih opcija? 5. Jesam li duzna prihvatiti njihov nacin saniranja i onda se tuzakati s "majstorom" da mi nadoknadi troskove ili oni trebaju prihvatiti ako im ponudim nesto od ovog gore? Hvala!
 11. Šteta pri izvođenju radova

  Postovani, Hvala Vam na brzim i detaljnim odgovorima. 6. Da li onda trebam ponovo ici na policiju i bas traziti da izadu na teren pa da u zapisnik uvrste ono sto su vidjeli? Kad sam bila na policiji jucer nisu spominjali da bi dosli vidjeti. 7. Probusio je vertikalu, prije izljevnog mjesta u stanu, koja spada pod zajednicke dijelove - zato nisam mogla ni zatvoriti vodu u stanu, vec u podrumu. No ne bih htjela da sad pricuva odlazi na tu sanaciju kad nije cijev pukla sama od sebe. Mogu li ja odbiti naplatu iz pricuve ako upravitelj i predstavnik suvlasnika kazu da to ide iz pricuve pogotovo jer su slicnu stvar i platili iz pricuve kad su susjedi usred radova propali kat ispod i onda svima njima radili nove vertikale o zajednickom trosku? Ako odbijem naplatu iz pricuve i dode do suda, hoce li to biti problem? Imam li ja pravo zahtjevati da to bas on plati? 9. Smijem li nastaviti s radovima u stanu prije nego na teren izade djelatnik osiguranja? Ili ne smijem nista dirati dok oni ne dodu i snime situaciju? 10. Odnosi li se na ovu situaciju Zakon o zastiti potrosaca (NN 41/2014, cl. 10, st. 5) prema kojem mi pruzatelj usluge mora odgovoriti u roku od 15 dana na prigovor? Sto ako on nema firmu / obrt, da li svejedno mora odgovoriti u tom roku? Hvala!
 12. Šteta pri izvođenju radova

  Rusitelje koji su mi danas dosli skidati plocice u kuhinji sam nasla preko interneta. Imaju svoju stranicu, djeluju profesionalno. Komunikacija je bila preko maila, ponuda doduse poslana u text obliku, a ne sa zagljavljem s imenom firme, brojem racuna, oibom itd - Moja greska. Dogovorena je cijena od 500 kn za skidanje plocica u kuhinji i 700 kn za slicove za vodovodne cijevi i busenje stropa za dimovodnu cijev bojlera. Prilikom skidanja plocica, "majstor" (kojeg je ovaj s kojim sam preko maila komunicirala poslao), je probio vrlo vidljivu vodovodnu cijev i napravio poplavu. Dok sam nasla ventil u podrumu, proslo je dosta vremena i puno vode je iscurilo i natopilo mi zidove (spricalo je pod 45 stupnjeva), podove, parkete... Zvala sam upravitelja, hitne intervencije i predstavnika suvlasnika i vodoinstelateri su sredili stvar. Dok su oni to popravljali, "majstor" mi je rekao da je on gotov i trazio da mu platim. Racun nije izdao, a i da je, nisam htjela platiti dok ne vidim sto ce biti s racunom od vodoinstelatera. Zvao je gazdu (ovog s kojim se dogovarala preko maila) kojeg sam trazila da ovaj priceka dok ovi ne zavrse da vidimo sto ce biti s tim racunom. Kad su njih 2 opet razgovarali, cula sam gazdu kako kaze majstoru da kupi stvari i ide iz stana. Moja je krivnja sto nisam odmah zvala policiju, ali nisam se snasla. Prijavila sam nezgodu osiguravatelju, cekam da se jave no u pet i pon su blagdani pa cu mozda morati cekati do sljedeceg tjedna. Kad me kasnije kontaktirala susjeda od ispod i poslala mi slike unistenog stropa, parketa i svog laptopa koji se lijepo natopio vodom, odjurila sam u najblizu policijsku postaju gdje su me uputili na postaju u kvartu gdje se stan nalazi. Tamo su mi rekli da krivnja nije moja, ali da sve sad mora ici privatnom tuzbom (unatoc donesenim mailovima i slikama stana odispod i unistenog laptopa). Za koji dan se trebam vratiti po zapisnik. Policijski sluzbenik je pregledao site na kojem sam nasla ove, oglase na njuskalu itd. i zakljucio da to vjerojatno uopce nije firma jer nigdje nema oiba ni niceg! Slike sam proslijedila gazdi, ne odogovara. Sutra cu ga zvati, ali s obzirom da suta nije odnesena, vec stoji u dvoristu zgrade, pretpostavljam da mi se vise nikad nece javiti. Slicevi nisu napravljeni, strop nije nabusen. Vodu sam kupila sama, cistila sve to poslije sama. I sad pitanja: 1. Jesam li ja kriva za stetu? 2. Ako susjedi tuze mene, da li mogu dobiti spor? 3. Sto napraviti da ovog natjeram da sredi stvar - osim privatne tuzbe? 4. Hoce li me osiguraje odbiti po svim osnovama? Imam osiguranje od proboja vode, ali prema ovom sto pise u polici, pokrivena sam samo u slucaju iznenadnog i neocekivanog puknuca ili zacepljenja i to ne prema trecim osobama. 5. Da li trebam stetu kod susjeda ja sanirati o svom trosku pa se suditi s majstorom ili? 6. Trebam li zvati sudskog vjestaka na procjenu? 7. Kad su susjedi u zgradi adaptirali stan, propali su na kat ispod i cijela medukatna kontrukcija kao i posebne vertikale za sva 3 kata za svaki pojedini stan na toj strani su radene iz pricuve. Moze li ova steta biti placena iz pricuve? Da se razumijemo, meni uopce nije u interesu da pricuva odlazi na gluposti i tude greske i zelim da to plati majstor ili u najgorem slucaju da ide iz mog osiguranja. Ako mi upravitelj kaze da ce ici iz pricuve, mogu li odbiti i svejedno traziti majstora da to plati? 8. Ukoliko moramo tuziti, koga tuzimo? Ovog s kojim sam komunicirala prek maila ili bas ovog koji je radio (ako stvarno ne postoji firma)? Kako doci do njihovih podataka za tuzbu? Hoce li mi ih htjeti dati u policiji? Hvala!
 13. Nadoknada troskova ovrhe kod delozacije ovrsenika

  Puno Vam hvala na odgovorima na pitanja iz prvog posta. 1. Sud nikad nije donio gore navedeno Rjesenje 2. Zasto to nije dopusteno? Molim referencu na clanak zakona. U prvom zahtjevu sam trazila da me se isplati od viska kupovine ili da se visak zadrzi kao osiguranje dok mi sud ne izda ovrsnu ispravu (odvjetnik 1. ovrhovoditelja mi je rekao da tako napisem). 3. Od cega onda da trazim? Da ne specificiram uopce? Ovrsenik ne radi i nema nikakva primanja, zato mu je stan i prodan. 4. Ne vjerujem da bih imala stetu da sam se pozalila mentoru. Mozda bih izbjegla sve gluposti koje mi je priustio savjetnik da sam se zalila kod prve njegove pogreske. Mozda ne bih dobila 4 ovrhe na stan nakon dosude i ne bi mi bilo receno da ja to sama rjesavam. Mozda me ne bi trazio da uplatim nekoliko desetak tisuca kuna sudu bez ikakve osnove. Mozda mi ne bi rekao da nema vremena odgovarati na moje podneske. 5. Sve sto ste napisali sam napravila prije vise od 2 mjeseca, nikad nisam primila odgovor (dakle sud nije donio nikakvo rjesenje o trosku) i usmeno mi je rekao da on "nema vremena odgovarati na moje podneske" - jos jedan razlog za prituzbu predsjednici (njegova mentorica je na porodiljnom i predsjednica mu je sad nadredena sto mi je potvrdio njen zamjenik i sam me uputio da se zalim na ovoga). Molim Vas odgovore na: 1. Sto je "sredstvo kojim ovrhu treba provesti"? Ovrsenik nema primanja niti nekrentnina i jedini novac za koji znam da ce primiti bit ce visak kupovine. Ako nije dopusteno traziti da me se isplati od viska kupovine, sto onda da napisem? i jos jedno: 2. Sto se smatra danom zavrsetka postupka (OZ cl. 14, st. 6.)? Novac jos nikome nije isplacen jer se ovrsenik zalio netom prije delozacije. Puno hvala!
 14. Nadoknada troskova ovrhe kod delozacije ovrsenika

  Do sad me sud u sluzbenim dopisima oslovaljavao sa "Ovrhovoditelj" iako sudski savjetnik tvrdi da ja to nisam, a on potpisuje dopise u kojima me naziva ovrhovoditeljem. Hvala na komentaru, ali iz Zakljucka mi je jasno da imam 8 dana da dopunim prijedlog - to nije sporno. Bilo bi mi drago kad bi netko konkretno odgovorio na moja pitanja. Hvala
 15. Nadoknada troskova ovrhe kod delozacije ovrsenika

  Postovani, Onaj isti sudski savjetnik koji mi je tvrdio da ja nisam ovrhovoditelj i da nemam pravo na naknadu troskova ispraznjenja nekretnine i bio vrlo neljubazan govoreci mi da on nema vremena odgvarati na moje podneske mi je sad poslao Zakljucak kao odgovor na moj prijedlog za ovrhu u kojem stoji:"Ovrhovoditelj: Ja, sa svim podacimaOvrsenik: bivsi "vlasnik", samo imenom i prezimenomI Nalaze se orhovoditelju da ovrsni prijedlog od xx.yy.2018. u roku od 8 dana ispravi / dopuni na nacin:- da ispravno naznaci ime, prezime i adresu i osobni identifikacijski broj stranaka;- da dostavi u spis ovrsnu ispravu s klauzulom ovrsnosti;- da jasno i precizno postavi ovrsni zahtjev tako sto ce naznaciti ovrsnu ispravu ako se ovrha trazi na temelju ovrsne isprave, trazbinu cije ostvarenje trazi, sredstvo kojim ovrhu treba provesti te druge propisane podatke koji su potrebni za provedbu ovrhe,buduci da prijelog za ovrhu ne sadrzi sve sto je potrebno da bi se po njemu moglo postupiti, sukladno cl. 39. OZII Ako prijedlog za ovrhu bude ispravljen/dopunjen i predan sudu u odredem roku za ispravak ili dopunu, smatrat ce se da je podnesen sudu onog dana kada je prijedlog za ovrhu prvi put podnesen.IIISmatrat ce se da je prijedlog za ovrhu povucen ako ne bude vracen sudu u odredenom roku i ispravljen/dopunjen u skladu s dobicenom uputom suda iz tocke I. ovog zakljucka, a ako bude vracen bez ispravka odnosno dopune odbacit ce se temeljem cl. 109. st. 2.-4. Zakona o parnicnom postupku"1. Adresu ovrsenika ne znam, iselili smo ga iz stana, nije mi poznata njegova nova adresa, a sud sve ostale podatke vec ima.2. Kakvu ovrsnu ispravu bih JA trebala dostaviti sudu? Pa zar nije sud taj koji donosi ovrsne isprave?3. Sto je sredstvo kojim ovrhu treba provesti? Vec sam napisala da trazim da me se isplati od viska kupovine koja treba pripasti ovrseniku (jer on ne radi i nema primanja)4. Vec sam napisala sve troskove, predala sve racune i potvrde o uplatama. Zasto me sad trazi da jasno i precizno napisem trazbinu cije ostvarenje trazim? Cula sam se s odvjetnikom mldb. ovrhovoditelja, ni njemu nije jasno sto ovaj hoce i rekao mi je da odem do voditelja ovrsnog odjela sto cu sutra ako ce me htjeti primiti.Molim pomoc kako da ispravno dopunim prijedlog za ovrhu jer ce u suprotnom biti odbacen.Hvala!
×