Jump to content

Damaiondie

Korisnik
 • Broj objava

  48
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Suvlasnik stambene zgrade zeli ispred svog stana zagraditi dio zajednickog hodnika na kojem vec vise od 15 godina drzi privatne stvari. Kako se 1 suvlasnik s tim ne slaze, nije moguce napraviti anex etaznog elaborata i hodnik otkupiti te upisati povecanu povrsinu u ZK. No, kako je na katu iznad drugi suvlasnik to vec napravio bez icije suglasnosti, a nitko se nije ni bunio (pa cak ni ovaj koji se ne slaze sa zagradivanjem), suvlasnik je skupio preko 50% potpisa ostalih da hodnik samo zagradi, bez upisa u ZK i da ga koristi kao i do sada, ali da su mu stvari pod kljucem. Na svakom katu zgrade suvlasnici i stanari drze brojne stvari (nista opasno, zapaljivo, smrdljivo, niti je ograniceno kretanje/evakuacija jer su hodnici ogromni) i s nicijim stvarima nitko nema problema. Jedino taj suvlasnik koji se protivi zatvaranju hodnika ima problema sa stvarima ovog koji bi hodnik zagradio. Taj koji se protivi je pak, bez icije suglasnosti, zatvorio lodju i obojao fasadu na bakonu i time si povecao kvadraturu stana te promjenio vanjski izgled zgrade. Smije li suvlasnik na temelju >50% potpisa zagraditi hodnik? Povrsina koju bi time "dobio" je manja od njegovog udjela u zajednickim dijelovima, ne misli ilegalno prisvajati zajednicke dijelove niti ikad postati vlasnikom novonastalog ulaza u stan bez legalnog otkupa za koji zna da mu treba 100% suglasnost. Zeli samo koristiti hodnik i dalje kao i do sada, zastititi stvari od krade i ovoga koji se buni, ali ne zeli raditi nista ilegalno niti se vuci po sudovima kasnije. Hvala Vam!
 2. Slucajno otkrivam da je Upravitelj propustio osigurati stambenu zgradu u kojoj sam suvlasnik. Isti mi na dosadasnje pismene upite odgovara sa:"necemo odgovoriti jer to nismo duzni" pa se za policu kod novog osiguravajuceg drustva obracam direktno Drustvu koje me zavlaci, odbija mi dati policu i odgovara da na policu ima pravo samo Upravitelj i predstavnik suvlasnika. Kako ih vise puta trazim da mi napisu prema kojem stavku i clanku zakona ili pravilnika prema njemu je tome tako i govorim da cu se za policu obratiti direktno Agenciji. Nakon par dana dobivam od pravnice Drustva mail da su o mojim upitima obavijestili predstavnika suvlasnika i Upravitelja i ponovo da se njima obratim za policu. Kako je jednom od suvlasnika isplacena 4-cifrena odsteta iz osiguranja zgrade za stetni dogadaj koji se desio dok zgrada NIJE bila osigurana uopce, a kamo li kod doticnog Drustva, a buduci da su tako bezobrazni i odbijaju mi odgovoriti na direktne upite i bez mog odobrenja obavjestavaju Upravitelja i predstavnika suvlasnika da trazim policu osiguranja, zanima me da li sam prema nekom zakonu duzna Drustvo obavijestiti o tome da su prevareni. Jesu li oni smjeli obavijestiti gore navedene da trazim policu? Trenutno me zaboli za to Drustvo zbog takvog ponasanja, ali buduci da znam za prijevaru i buduci da zelim da Upravitelj bude prigodno kaznjen zbog iste, zanima me koje su moje zakonske obveze i kome ih prijaviti ako se odlucim za to. Osiguravajuce Drustvo ocito ne zanima to sto su prevareni, ali ne zelim da zgradom i dalje upravlja prevarantski Upravitelj (smjenu Upravitelja suvlasnici ne zele, a pogotovo sto su zahvaljujuci njima dobili novac na koji nisu imali pravo kad zgrada nije ni bila osigurana). Hvala!
 3. Video nadzor stambeno-poslovne zgrade

  Jasno mi je sto je poboljsnica i jasno mi je da na temelju prikupljenih suglasnosti mozemo, na trosak zajednicke pricuve, ugraditi video nadzor nad ulazom u stambeni dio zgrade, hodnicima i stubistem u vlasnistvu suvlasnika stanova. Ali jos uvijek mi nije jasno: 1. Da li, na temelju potpisa koje sam skupila, pojedini suvlasnik moze, o svom trosku, staviti video nadzor nad svojim vozilima parkiranima u dvoristu i prema svojim ulaznim vratima? To nema veze sa poboljsnicama kad bi to financirao suvlasnik sam kao sto je recimo sam financirao i svoj vodomjer. 2. Da li mu zbog toga suvlanik koji se protivi video nadzoru moze stvarati pravne probleme, tj. kad ga tuzi, da li se suvlasnik koji je ugradio video nadzor nad svojom imovinom moze braniti prikupljenim suglasnostima koje sam ja skupila? 3. Da li na temelju suvlasnicke odluke od 70% mozemo postaviti video nadzor nad ulaznim vratima poslovnih prostora (koji bi neizbjezno pokrivao i dvoriste koje nam sluzi kao parkiraliste jer drugacije to nije moguce izvesti zbog prostornog polozaja zgrade unutar dvorista), te nad hodnicima i stubistem u vlasnistvu poslovnih prostora? Zakon o provedbi opce uredbe o zastiti podataka propisuje, cl. 31: "(1) Za uspostavu videonadzora u stambenim odnosno poslovno-stambenim zgradama potrebna je suglasnost suvlasnika koji čine najmanje 2/3 suvlasničkih dijelova. (2) Videonadzorom može se obuhvatiti samo pristup ulascima i izlascima iz stambenih zgrada te zajedničke prostorije u stambenim zgradama." U cl. 2 vise se ne spominju poslovno-stambene zgrade sto nasa zgrada je, a i ima posebna stubista i hodnike u vlasnistvu poslovnih prostora, a posebna u vlasnistvu stanova. Pricuvu placaju svi i video nadzor u vidu poboljsnice bi se platio iz pricuve. Dakle imam 2 upita, prvi kad netko sam placa video nadzor za svoj posebni dio i pokretnine, a na temelju potpisa vise od 2/3 suvlasnika, a drugi kad se video nadzor postavlja nad svim zajednickim dijelovima i placa iz pricuve. Suvlasnik je na svoje oci vidio i slucajno snimio kako mu drugi stanar ostecuje vozilo i ocekuje moj odgovor vezan uz pravo na postavljanje vlastitog video nadzora. Hvala Vam puno na odgovorima
 4. Video nadzor stambeno-poslovne zgrade

  Hvala Vam na brzom odgovoru! Ako se suvlasniku zbog ostecivanja imovine ne da vise cekati da predstavnik (ja) skupi ponude i da se to sve provede, i on zeli sam imati video nadzor nad svojim vratima / automobilima, da li smije o vlastitom trosku (angazirajuci naravno ovlastenu firmu) postaviti video nadzor nad svojim vlasnistvom, a na temelju vec prikupljenih potpisa od strane predstavnika suvlasnika? Da li suvlasnik, koji sa svog balkona snima novogodisnji vatromet u kvartu, i odjednom primjeti da mu se sa balkona drugog suvlasnika na automobil bacaju petarde - sto i snimi, smije tu snimku predati policiji i pokrenuti postupak protiv pocinitelja bez straha da je snimanjem radio nesto nedopusteno?
 5. Postovani, 1. Da li na temelju potpisa >70% suvlasnika stambeno-poslovne zgrade mozemo, na trosak pricuve, uvesti video nadzor ulaznih vrata, stubista, hodnika i dvorista / parkiralista? Ulaz je unutar privatnog dvorista, ne na cesti, dvoriste okruzuje zgradu 360*. Pravnica iz GSKG (Upravitelj) mi je rekla da je potreban potpis 70% suvlasnika sto sam i prikupila kao predstavnik. Jedna suvlasnica je izricito protiv postavljanja video nadzora unatoc proslogodisnjim provalama u 2 stana i 6 (sest!) slucajeva provala/vandalizama nad ulaznim vratima. Procitala sam sve na forumu vezano za video nadzor stambenih zgrada, u mnogim odgovorima navodi se da je potreban pristanak svih suvlasnika. Upoznata sam sa: A. Zakonom o provedbi opce uredbe o zastiti podataka, posebno cl.31: "(1) Za uspostavu videonadzora u stambenim odnosno poslovno-stambenim zgradama potrebna je suglasnost suvlasnika koji čine najmanje 2/3 suvlasničkih dijelova. (2) Videonadzorom može se obuhvatiti samo pristup ulascima i izlascima iz stambenih zgrada te zajedničke prostorije u stambenim zgradama." 2. Sto je sa zajednickim dvoristem / zajednickim (neetaziranim) parkiralistem? 3. Da li dvoriste / parkiraliste spada pod "zadjednicke prostorije U stambenim zgradama"? B. Zakonom o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima, posebno cl. 87: "(1) Osim za one poslove koji se i inače smatraju izvanrednim poslovima, za donošenje odluke o poduzimanju poboljšice zajedničkih dijelova i uređaja nekretnine potreban je pristanak svih suvlasnika nekretnine. (2) Iznimno, od odredbe stavka 1. ovoga članka, ipak nije potreban pristanak svih ako suvlasnici koji zajedno imaju većinu suvlasničkih dijelova odluče da se poboljšica učini, a da će oni sami snositi troškove ili se ti troškovi mogu pokriti iz pričuve, ne ugrožavajući time mogućnost da se iz pričuve podmire potrebe redovitoga održavanja, te ako te poboljšice neće ići suviše na štetu nadglasanih suvlasnika." 4. Da li, na temelju gore navedenih zakona i meduvlasnicke odluke, pojedini suvlasnici mogu sami, o vlastitom trosku, staviti video nadzor nad svojim ulaznim vratima i sa balkona prema dvoristu kako bi pokrili parkirna mjesta na kojima uglavnom parkiraju automobile (parkirna mjesta nisu podjeljena medu suvlasnicima)? 5. Da li suvlasnik, u cijem stanu zivi netko drugi (dijete, podstanar i sl.) moze, takoder o vlastitom trosku, postaviti kameru sa balkona prema dvoristu na mjesto na koje uglavnom parkira vozila njegovo dijete / stanar? U ostalim odgovorima i temama nisam primjetila da se itko dotaknuo Zakona o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima niti tog clanka koji dozvoljava poboljsnice na trosak pricuve na temelju samo suvlasnicke vecine. Predmetna zgrada ima i vise nego dovoljno novca da pokriva potrebe redovnog odrzavanja i da iste ne bi bile ugrozene radi ovakve poboljsnice. Zahvaljujem!
 6. Racunanje korisne povrsine tavana

  Krivo sam stisnula i ne da mi editirati... Da li bi ispravno bilo racunati: koef. 0 za dio <1 m koef. 0.35 za >1m < 2m koef. 0.5 za > 2m? Hvala Vam!
 7. Postovani, Suvlasnici nude meni i susjedu sa zadnjeg kata otkup zajednickog neuredenog tavana (crijep na letvi bez ikakve izolacije, neobradenih zidova i podova, bez prozora) punog otpada. Molim pomoc u izracunu korisne povrsine prema kojoj bi se racunala cijena otkupa jer samostalno ne nalazim informacije. ISO 9836 predvida gospodarski tavan visine ispod 2 m, ali ne i dio koji je visi od 2m. Predvida i spremiste izvan stana bez obradenih zidova i podova. Za stambeni tavan pise da je koeficijent za svijetlu visinu do 1m 0, no ovo nije stambeni tavan. Da li bi ispravno bilo racunati: koef. 0 za dio <1 m
 8. Nadoknada troskova ovrhe kod delozacije ovrsenika

  Postovana, Dobila sam Rjesenje za Prijedlog od 15.02.2018. - nakon gotovo 8 mjeseci od delozacije. Prijedlog je bio za priznavanje troskova za stupanje u posjed uz koji su bili prilozeni svi racuni i potvrde o uplatama. Doduse, u njemu sam trazila da me se namiri od preostalog iznosa kupovine, ali na kraju navela: "Ukoliko ne mozete udovoljiti mom zahtjevu, molim da se preostali iznos kupovine zadrzi kao osiguranje dok mi Sud ne izda ovrsnu ispravu ... te da tek nakon toga Sud isplati visak ovrseniku." Vec ste mi napisali da sam ovo krivo trazila i kasnije sam, cini mi se cak 5 puta do sada, trazila da mi sud prizna troskove stupanja u posjed na temelju racuna itd (kako sto ste mi gore napisali) i da mi izda ovrsnu ispravu. Sada me muci sljedece: U Rjesenju pise da se prijedlog odbacuje. Navodi se pogresan ukupan iznos potrazivanja. "Zahtjev sudionice Damaiondie za naknadu troskova je nedopusten. Ovaj ovrsni postupak vodi se izmedu prvoovrhovoditelja Jedan ...., drugoovrhoditelja Dva te xy kao ovrsenika. Sudionica Damaiondie nije stranka ovog postupka te se na istu ne mogu primjenjivati odredbe cl. 14. OZ-a. Naime, Damaiondie nije pokrenula ovaj postupak, nema svojstvo stranke niti raspolaze ovrsnom ispravom protiv ovrsenika. Damaiondie javlja se iskljucivo kao kupac predmetne nekretnine na javnoj drazbi." ... "Ukoliko sudionica smatra da ima odredena potrazivanja prema ovrseniku ista je slobodna u tu svrhu pokrenuti parnicu, ali ne moze kao kupac u ovrsnom postupku isticati novcane trazbine prema ovrseniku." Evo Sud kaze da ne vrijedi. Do sad me Sud nazivao Ovrhovoditeljem, jednom cak i Tuziteljem, ali sada prvi put Sudionicom. OZ cl. 128 st. U ovrsnom postupku iz stavka 45. ovog clanka (pogresno pise 45, vjerojatno se misli na 4) kupac stjece polozaj ovrhovoditelja podnosenjem prijedloga iz stavka 3. ovog clanka. Na forum.hr sam od jedne forumasice saznala da joj je sud (u Zadru, cini mi se) i prije delozacije priznao neke troskove stupanja u posjed, pa cak i trosak odvjetnika. Zar stvarno moram tuziti ovrsenika kako bih dobila povrat novca ili je Sud u krivu? OZ cl. 14 st. 7 O troskovima postupka odlucuje sud u ovrsnom postupku, i u tom postupku odreduje, na prijedlog stranke, ovrhu radi njihova ostvarenja. I dalje ga nisam dobila. Da li to znaci da i dalje mogu predavati Prijedloge za povrat troskova jer ovrha nije zavrsena? Sud tvrdi da moram tuziti ovrsenika. Da li je to stvarno istina ili da pisem zalbu Zupanijskom sudu? Moram to predati do utorka. Da li ce me zalba Zupanijskom sudu kostati ili se to ne naplacuje? Dana 18.07. predala sam molbu Sudu da odredi datum do kad moram cuvati stvari ovrsenika te da me po isteku tog datuma oslobodi istih ili da organizira javnu drazbu na kojoj bi se prodale. Nisam nikad primila odgovor. Kako da uopce trazim troskove cuvanja stvari kad ne znam do kad cu ih morati cuvati? Do sad sam trazila predvidivi trosak cuvanja i to za 6 mjeseci unaprijed, no to je odavno proslo. Za sada stvari cuvam tocno 8 mjeseci i 2 dana. Ovrsenik nema namjeru preuzeti ih. Sto da radim? Hvala!
 9. Od kad moram placati pricuvu?

  Hvala Vam oboma na odgovorima i pojasnjenjima. Ukoliko bih ga sama pisala, samo ga naslovim Zahtjev i predam u urudzbenom u dovoljnom broju primjeraka? Da li da i tu prilazem fotografije i kopije mailova kojima sam o curenju vec izvjestavala Upravitelja, Zapisnik sa sastanka suvlasnika itd. ili nista od toga nije potrebno prilikom predaje Zahtjeva Sudu, vec kasnije kod trazenja povrata troskova? Znate li da li se i koliko placa Sudu ta "usluga" predaje i obrade Zahtjeva za osiguranjem dokaza?
 10. Od kad moram placati pricuvu?

  Postovani Zeljac, Isprike ako sam nesto pogresno napisala. Nisam ni pomislila da imate lose namjere, vec htjela pojasniti da mi nije bio cilj izbjeci placanje pricuve, vec samo saznati od kad sam to duzna raditi. Cim sam dobila odgovore, odmah sam platila. Ispricavam se sto Vas gnjavim i postavljam glupa pitanja, ali budite tako ljubazni da mi napisete redosljed radnji. Znaci uspjela sam namoliti predstavnika da organizira sastanak suvlasnika (na kojem sam saznala da je to prvi sastanak IKAD, ne ove godine, ne ovo desetljece, ikad!). Obavijestila sam ih o stanju krova, pogledali su slike curenja i slozili se da se nitko ne slaze da se krov popravlja osim mene. Kad sam ih upoznala sa stavnom upravitelja, rekli su da je to normalno i sto bih ja htjela. Da li unatoc tome moram svakome preporuceno slati obavijest da krov curi? Sto nakon toga? Sudskog vjestaka sam vec zvala (njih 4), a samo jedan mi je odgovorio i to da moram preko suda traziti osiguranje dokaza i to na nacin da trazim dezurnog suca pa da njega pitam. To da postoji dezurni sudac (OGSZG) kojeg se moze nesto takvo pitati mi je potpuna nepoznanica. Ne poznam niti jednog pravnika koji bi mi mogao dati odgovor pa se, evo obracam Vama. Kako izbjeci poslovodstvo bez naloga? Ranije sam vec postavila temu oko curenja krova, ispricavam se ako sam ta pitanja trebala nadovezati na toj temi. I da, ni u jednom trenutku nije bilo nikakve ljutnje, vec samo zahvalnost na vremenu koje ste Vi i Borbena7, a i drugi na drugim temama, uzlozili da pomognete meni i ostalima koji si ne mozemo priustiti odvjetnika.
 11. Od kad moram placati pricuvu?

  Sve racune placam na vrijeme, ali za ovo sam htjela potvrdu da li sam duzna platiti. Pravna Klinika se, na zalost, pokazala potpuno beskorisnom i ne vjerujem da cu od njih ikad dobiti odgovor. Da predstavnik suvlasnika ima i najmanji interes pokazati mi financijsku sliku zgrade ili namjeru rjesiti curenje krova, ne bih se obracala direktno upravitelju. Predstavnika se ne moze smjeniti jer on i njegovi rodaci drze vecinu u zgradi. Upravitelj mi odbija dati odgovor na pitanje koliku pricuvu placaju poslovni prostori, koliko je novca na racunu, do kad isplacujemo kredit za krov iznad susjedovog stana, odbija doci pogledati stetu, tvrdi da je krov koji prokisnjava ispravan i ne odgovara mi na mailove. Zanima me kome se obratiti i prijaviti upravitelja. Predstavnik suvlasnika je samo jedan suvlasnik kao sto sam i ja i nije nikakvo tijelo niti institucija koja upravitelju koji krsi ugovor o upravljanju moze izreci neku kaznu. Osim da pisem Provjerenom i po forumima i odgovaram ljude od Zapadstana, sto konkretno mogu napraviti?
 12. Od kad moram placati pricuvu?

  Postovani, Cim mi je Borbena 7 jucer napisala, a Vi potvrdili, odmah sam platila te racune. Nije mi bila namjera izvlaciti se od placanja, vec saznati da li sam to duzna platiti ili ne (s obzirom na to da su me svi drugi pruzatelji usluga poceli teretiti s 05.02. prema zapisniku sudskog ovrsitelja, pa mi je bilo cudno da samo pricuva ide od puno prije). Inace, da je Upravitelj GSKG, a ne Zapadstan i da mi pricuva dolazi na Holdingovoj uplatnici, zajedno sa cistocom, kn, nuv i vodom, teretili bi me za pricuvu takoder od 05.02., a ne za 5 mj prije. Zato mi je to sve bilo cudno i odmah sam odgovor potrazila u Pravnoj Klinici, ali evo od njih jos uvijek nista... Da li postoji netko negdje kome mogu prijaviti Zapadstan zbog ovakvog bezobraznog ignoriranja mojih problema i cinjenice da mi ne zele odgovoriti na niti 1 upit?
 13. Od kad moram placati pricuvu?

  Postovani, Zahvaljujem na klarifikaciji. Kako sam bez prihoda, cim sam krajem svibnja primila te racune za upitno razdoblje, savjet sam potrazila u Pravnoj Klinici. No, jos uvijek nisam primila odgovor (od 22.05. kad sam bila tamo) i jako me brinu ti neplaceni racuni. Sad kad ste mi rekli da sam uistinu obvezna placati pricuvu od datuma upisa u ZK, odmah cu ih podmiriti. Financijsko izvjesce sam uspjela dobiti od susjeda, ali od Upravitelja ama bas nista. Ocitovali su se, prva recenica im ide: "Nastavno na Vas dopis koji smo zaprimili 30.08.2018. primarno napominjemo da nemamo namjeru odgovarati na sva postavljena pitanja, niti smo isto obvezni...." Znaci oni su poslali dopis na mail, a to sto u njemu nema ama bas niti jednog odgovora na niti jedno postavljeno pitanje, bas ih briga. Naravno da sam im se ponovo obratila, ovaj put mailom, ali bas nikakav reply nisam dobila. Da sad opet saljem nesto preporuceno s povratnicom me kosta, a vidite da mi ne zele odgovoriti. Sto ja mogu tu napraviti? Kome ih prijaviti? Promjeniti Upravitelja nije moguce (kad bi suvlasnici i htjeli, sto ne zele jer su se k njemu prebacili od nekog drugog s kim nisu bili zadovoljni) i jer placamo kredit pa zbog njega ni ne mozemo mjenjati upravitelja.
 14. Od kad moram placati pricuvu?

  Hvala Vam na brzom odgovoru! Znaci od dana upisa u ZK? A sto je s ovim financijskim izvjescem? Kome se zaliti na to? I na ovo njihovo da nemaju namjeru odgovoriti? Da li su mi i oni duzni odgovoriti u roku od 15 dana ili to za upravitelja ne vrijedi jer nisu trgovac, a ja nisam potrosac?
 15. Od kad moram placati pricuvu?

  Postovani, Stan sam kupila putem suda i 05.09.2017. sam upisana u ZK. U posjed sam stupila 05.02.2018. delozacijom ovrsenika te sam u roku od 30 dana predala zapisnik o stupanju u posjed i sve ostale dokumente svim pruzateljima usluga kako bih rezije prenjela na sebe. Za sve rezije sam "krenula iz pocetka" i svi su mi poceli slati uplatnice za razdoblja od 05.02. na dalje, niti lipu duga starog vlasnika (a radi se o tisucama kuna) nisam morala ja platiti. Jedino sam s upraviteljem stambene zgrade imala problema. Njima sam morala uputiti brojne telefonske pozive i cak 2 puta online prijavljivati da sam novi suvlasnik te ih onda jos mailovima i pozivima moliti da mi pocnu slati uplatnice - sto su i poceli, tek krajem svibnja 2018. i odjednom mi poslali uplatnice za razdoblje od 10. mj 2017. do 05. mj 2018. Na niti jednoj uplatnici nije pisao datum dospijeca. Taj cijeli set uplatnica su mi poslali 2 put. Zalila sam se upravitelju na placanje pricuve za razdoblje od 10.2017. do 01.2018. no njihov je odgovor bio da sam to ja duzna platiti. Kako nisam bas pri novcima, upit sam postavila i u pravnoj klinici (22.05.2018.) no od njih jos nikakav odgovor nisam dobila, a prosla su 4 i pol mjeseca. Bojim se da mi ne dode kakva ovrha pa ovim putem pitam Vas: 1. Od kad sam duzna placati pricuvu? 2. Da li mi moze doci ovrha za te uplatnice ako na njima nema datuma dospijeca? Ja teoretski ne kasnim s placanjem jer ne pise do kad ih trebam platiti pa ih valjda onda mogu platiti bilo kada. Na uplatnicama koje su dolazile nakon toga pise datum dospijeca. 3. Upravitelj mi nije poslao bas nikakav izvjestaj o financijskom stanju zgrade do 30.06. kao sto su duzni napraviti (a ni nakon toga). Ako oni mene smatraju suvlasnikom od 2017., zar nisam onda trebala dobiti financijski izvjestaj za 2017.? Kome mogu prijaviti da mi nisu to poslali? Inace mi upravitelj ne odgovara na mailove, a na preporucene i s povratnicom poslane upite mi je mailom odgovoreno: "...primarno napominjemo da nemamo namjeru odgovoriti na sva postavljena pitanja, niti smo isto obvezni..." - Nisu mi odgovorili na niti jedno jedino pitanje koje sam im poslala. Molim odgovore kako bih cim prije podmirila racune ukoliko sam ih duzna platiti. Zahvaljujem!
×