Jump to content

defranko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru ! S obzirom da geometrijska dioba nije moguća, kako onda da se postavi moj tata? On želi prodati svoj dio svakako. Ako će se etažirati, za to ne treba dozvola suvlasnice? Kako bi se onda odredilo kome šta pripada?
  2. Bok svima, Radi se o privatnoj kući sa 3 stana(prizemlje, 1. Kat i potkrovlje), podrumom, 3 garaže i okućnicom. Moj tata je suvlasnik sa strinom, gdje on ima 5/6 udjela, a strina 1/6. Strina živi u potkrovlju kuće, a tata ostala dva stana iznajmljuje. Tata koristi dvije garaže i dio podruma, a strina dio podruma, jednu garažu i okućnicu za vrt. Problem nastaje u tome što strina ne želi plaćati režije, jer nema zasebno mjerilo za struju i vodu (za plin ima) te tata režije dijeli prema članovima tj broju ljudi koji trenutno borave u kući te koristi više kvadrata no što joj zakonski pripada. On bi želio etažirati pa prodati svoj dio koji ima, međutim strina to stalno odbija jer joj to nebi pasalo zato što bi onda koristila manje kvadrature nego što sada koristi. Prodaju kuće, pa isplaćivanje ne želi ni čuti jer budimo realni za te novce si ona ništa ne može kupiti. Šta on može učiniti da proda svoj dio? Znam da može tražiti raskid suvlasništva što bi onda završilo na sudu te bi bila provedena geometrijska dioba. Nisam skužio točno na koji način ona funkcionira pa ako mi netko može objasniti. Znači li to da se od svakog zasebnog prostora uzimaju omjeri pa se dijeli 1:5, ili se uzima kompletna kvadratura pa se onda dijeli 1:5? Konkretno, stan u kojem ona živi sadrži više kvadrata no što ona ima pravo koristiti prema omjeru. Moj tata je spreman ostaviti njoj taj gornji stan da živi u njemu bez obzira na to. Cilj je znači prodaja svojeg dijela, ali kako. Nikakav usmeni tj dobrovoljni dogovor nije moguć. Etažirati, tražiti raskid suvlasništva, sud.. što učiniti?
  3. Radio sam za tvrtku Uber. Međutim, nisam osobno ja imao otvoren obrt, nego je moj šef otvorio obrt, a ja sam preko studentskog ugovora radio(vozio) za njega. I sad, imao sam prometnu nesreću za koju sam prema policijskom očevidu ja kriv. Šef sada potražuje od mene novac za naknadu štete na službenom autu koji je meni dao na korištenje/rad i sa kojim sam izazvao prometnu nesreću. Šef je meni na razgovoru za posao rekao da je auto kasko osiguran u slučaju nezgode, međutim nakon nesreće je rekao da auto ipak nije kasko osiguran i da je na meni da platim nastalu štetu na autu. Je li auto morao biti kasko osiguran? Ima li on pravo tražiti naknadu štete od mene? Ja nisam potpisao nikakav ugovor sa njime, a na kraju krajeva, nisam u vrijeme nezgode imao izvađen studentski ugovor na ime firme. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija