Jump to content

Homjan

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kazneni i prekršajni postupak nakon nesreće

  Provjera u policijskoj stanici se može obaviti telefonski ili treba baš službeni upit putem preporučenog pisma? Hvala Vam puno na odgovorima
 2. Kazneni i prekršajni postupak nakon nesreće

  Bok Nisu mi ništa rekli. Nisam dobio nikakvog zapisnika, niti ikakve riječi niti o prekršajnoj niti o kaznenoj prijavi (koja je ustvari razlika)? Nema nikakvih ozljeda na sreću. Osin mojeg auta koji je spreman za metis. Jasno mi je. Kriva sam šta se tiče preticanja kolone. To ja nisam osporio.
 3. Poštovani, prošli tjedan sam imao nesrećeu tj. izletio sam s autom na krov. Dakle ukratko situacija je sljedeća: Na ravnom djelu brze ceste, ograničenje 80km/h išao sam pretjecati kolonu od 4 vozila. Nakon što sam prestigao prva dva bliža meni, u tijeku preticanja, 3. auto po redu započeo je preticanje unatoč tome da sam ja već bio u preticanju. Za ga izbjegnut, skrenuo sam ulijevo te stao na kočnicu, time me je zakrenulo na cesti sletio sam u kanal i okrenulo me na krov. Živ i zdrav sam ostao, bez ikakvih povrijeda. Taj isti auto (3. koji je hito preticat dok sam ja već preticao), je pobjegao s mjesta nezgode, međuti dvojica iz kolone koju sam preticao su se zaustavili i dali mi brojeve da će mi svjedočiti da se to tako dogodilo kao što sam naveo. Oni nisu uspjeli vidjeti broj tablice, međutim, postoji obližnja kamera na jednom viaduktu i naknadno sam ja uspio pronaći tablice tog auto koji se ubacio ispred mene. Bila je Hitna služba i Policija, te Policija napravila zapisnik, puhao sam i napuhao 0,00 i to je jedino šta sam dobio od Policije (zapisnik o alkotestiranju), te sam im naravno dao brojeve kontakta tih svjedoka. Dali imate neki savjet šta bi mogao poduzet nakon što dobim policijski zapisnik? Nisam siguran da je policija dužna istraživati koji je taj auto koji mi je oduzeo prednost, ili je, jer pošto sam ja našao tablice, i oni će lako. Ja ću vjerovatno dobit kaznu za pretjecanje kolone, neprilagođenu brzinu i uvjete na cesti, kazne koje ne osporavam, ali realno da mi se ovaj nije izbacio nebi bilo ništa od toga, tj. ima mjesta na toj ravnici za preticat 10 vozila. Unaprijed hvala.
 4. Poništavanje suglasnosti lovačkom društvu

  Bok. Naravno da se koriste, štoviše, imaju ogromnu financijsku korist od nje. Jer dolaze strani lovci (Talijani, Slovenci..) te im Lovačko društvo (ovo prije spomenutu) prodaje dnevne ili više dnevne dozvole za lov u lovištu. Ali zato uredno kada nama divljač uništi nasade nikome ništa, kao da se nije ništa desilo, tj. pravdaju se da nije zagrađeno. A to što su se oni obezali isplaćivati naknade nikom ništa. Ima i još jedna druga stvar, idem šetat s psom u šumu, ili pilit drva, i sa svih strana odjekuju pucnji od pušaka. Strah me uopće odlaziti na svoje posjede parcele u šumi.
 5. Poštovani, imam jedno pitanje ukoliko mi možete pomoći. Prije 20-tak godina moj otac je potpisao suglasnost lovačkom društvu u našem mjestu prebivališta, na pravo korištenja parcela njegovih šuma i pašnjaka. Kao i svi ostali mještani, naravno uz obećanja da će nam isplaćivati štete od divljači, ali kao i sve u lijepoj našoj, pusta obećanja. Na koji način pravomoćno poništiti tu istu suglasnot. Tj. kako zabraniti lovcima da se kreću njima i koriste naše parcele kao svoje lovište? LP!
 6. Poštovani, imam jedno pitanje, ukoliko mi netko može pomoć. Imam dvojno državljanstvo, talijansko i hrvatsko. Prebivalište imam u Italiji, a samim time i talijansku vozačku dozvolu. U Hrvatskoj boravim samo za vikende. Pitanje je sljedeće. Dali ja sa talijanskom vozačkom dozvolom mogu upravljati sa autom od supruge (Hrvatske tablice)? Ili treba napraviti Hrvatsku vozačku dozvolu? Tj dali je uopće moguće imati i talijansku i hrvatsku dozvolu? LP.
×