Jump to content

o1striga

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me da li je negdje, nekim Zakonom određen minimalan rok plaćanja računa. Riječ je o prostojbama koje naplaćuju pojedini uredi prilikom izdavanja upravnih ili drugih akata. Da li postoji razlika kod plaćanja za privatna lica odnosno službene osobe.
  2. Hvala na brzom odgovoru, možete mi još reći i da li je u ovom slučaju izjava bila viška Da li mogu predati zahtjev sa svim prilozima, sa 100 kuna biljega, a bez izjave.
  3. dana 09. prosinca 2016. godine predala sam jedinstveni zahtjev za promjenu osobnih podataka u zemljišnim knjigama na šalter zemljišno knjižnog odjela, suda u Puli. Zahtjev sam predala obzirom da su se moji osobni podaci nakon udaje promijenili (prezime i adresa), a i prvim upisom se izgubilo jedno slovo iz mog imena. Na internetskim stranicama sam pronašla primjer prijedloga za upis promjene prezimena odnosno adrese te sam taj prijedlog prilagodila mojim potrebama. Uz prijedlog sam napisala izjavu u kojoj sa materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavljujem da sam ja ta ista osoba te sam pribavila izvod iz matične knjige rođenih, matične knjige vjenčanih, potvrdu o prebivalištu iz MUP-a i fotokopiju osobne iskaznice. Svemu tomu sam priložila i 50 kuna pristojbi prema uputama sa web stranice uredjenazemlja.hr Izjava nije ovjerena kod javnog bilježnika što sam smatrala nepotrebnim obzirom da sam priložila sve ostale dokumente koji potvrđuju moji identitet. Na šalteru zemljišno knjižnog odjela suda u Puli moj je prijedlog upisa odbijen sa obrazloženjem da izjava mora biti ovjerena od javnog bilježnika te da je zahtjevu potebno priložiti 100, a ne 50 kuna pristojbi. Možda je izjava bila viška pa pretpostavljam da kada sam je predala onda je ona morala biti i ovjerena. Da li se pristojbe plaćaju po zahtjevu ili po zatraženim promjenama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija