Jump to content

cardar

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Poštovanje i pozdrav U otkupu sam stana kao HRVI od Ministarstva branitelja (imam ugovor o otkupu i otplaćujem uredno taj stan već 10 godina - a ostalo mi je još cca 10 godina) - no stan mi više ne odgovara kako zbog kvadrature tako zbog sprata (nema lift) a imam zdravstvene probleme sa koljenima. Našao sam odgovarajuću kućicu na tržištu po nekakvoj povoljnoj cijeni i sad bi dizao drugi kredit za kupnju te nekretnine - po kupnji te kuće i preseljenju bi prodao onaj stan i otplatio kredit za njega do kraja. Smijem li ja to uraditi jer navodno ako sam "stambeno zbrinut" po povoljnijim uvjetima u tom stanu koji sad otplaćujem - smije li ja ući u posjed druge nekretnine? Pa makar na taj kraći period - cca 6 mjeseci Gubim li time status i pravo na stan pod povoljnijim uvjetima od Ministarstva branitelja? Možda je pitanje glupo, no kakve sam sreće.....
 2. Bespravno korištenje stana

  Pa dobio je stan od ministarstva ali procedura je slijedeća - on je trebao ići u otkup kao svi mi ili ostati u tom statusu najma - ali on nije poštivao ugovor o najmu jer nije plaćao taj najam Generalno mene zanima ako neko bespravno nešto koristi - kako stvar vratiti u zakonske okvire? Ministarstvo sigurno ne bi smijelo dopustiti da neki HRVI sa četvero djece nema rješeno stambeno pitanje dok u isto vrijeme u stanu u vlasništvu ministarstva neko bespravno stanuje generirajući dug i troškove.
 3. Bespravno korištenje stana

  Mislim da je Ministarstvo branitelja dužno skrbiti o stanovima u svom vlasništvu i iste dodjeljivati (prodavati) braniteljima sa statusom HRVI a ne u njima držati stanare sa bespravnim statusom.
 4. Bespravno korištenje stana

  Hvala svima na odgovorima (sa kojim nisam najsretniji) Od prošle godine od kad smo uveli pričuvu (do tada pričuva uopće nije plaćana jer nije bilo upravitelja zgrade) Ministarstvo plaća pričuvu za taj stan. Štete ne možemo naplatiti jer nema svjedoka u pravilu se ta osoba vraća od nekud u sitne sate oko 01-13 sata i onda pijan udara i razbija prekidače, stakla itd Kad ga ujutro pitam o čemu je riječ - Ona kaže "Nisam ja" Ljudi se boje svjedočiti i kad vide nešto. (konkretno zadnji slučaj) @ Felixx Dosta toga je prijavljeno i policiji i ministarstvu - ali ništa se nije dogodilo (osim što je s njime raskinut famozni ugovor o najmu za koji nije platio ni kunu 10 godina) Problem je i u tome što smo i mi svi ostali HRVI i kao "imamo pogodnosti" kao i taj čovjek a mi plaćamo svoje kredite za te stanove i režije i pričuvu.
 5. Poštovani Molim vas pomoć - Imamo slijedeći problem Zgrada sa 13 stanova građena je za stradalnike domovinskog rata (HRVI - Udovice) uglavnom svi stanovi su u otkupu kreditom kod HPB preko Ministarstva branitelja. U jednom stanu živio je branitelj sa ženom i djecom u međuvremenu žena i djeca su zbog nasilja u obitelji odselila i sada je u tom stanu (dosta velike kvadrature) ostao samo taj branitelj i povremeno dolazi najstariji sin. Kad smo organizirali plaćanje pričuve ustanovili smo ta taj isti nije u otkupu kreditom već u nekakvom najmu ali nije platio niti jednu ratu tog najma cca 10 godina a ne plaća ni ostale režije. Problem je što pored toga što ništa ne plaća radi štetu u zgradi namjernim razbijanjem ulaznih vrata, sandučića, prekidača, raznim vandalizmima sve do mokrenja po stubištu itd itd... Naravno mi ostali stanari sve uredno plaćamo i trudimo se ponašati civilizirano. Ministarstvo branitelja nas je u međuvremenu obavijestilo da je sa tom osobom raskinut ugovor u najmu i da on od tada "Bespravno koristi stan" Pitanje; Što poduzeti i kako natjerati ministarstvo da tu osobu izbaci iz stana u koji "Bespravno koristi"? Napominjem da nije riječ o našoj zlobi već o problemu koji želimo rješiti, sav ušteđen novac od pričuve ide u stvari na popravke štete koju nanosi taj "bespravni korisnik" Hvala
×