Jump to content

1234 lija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Razgovarala sam negdje u veljači kad su počeli problemi. liječnik joj je za početak dao tablete za smirenje međutim ona ih ne želi piti. On je na bolovanju i ostat će ne znamo koliko ( Karcinom ), mijenjaju ga kad koji kolege. Koji je sljedeći korak. Hvala.
  2. Molim vas za pomoć! Suprug i ja živimo u zajednici s mojom majkom od 85 godina u kući koju je ona uz našu pomoć kupila. Vlasništvo na kući je njeno. Kada smo je kupovali i renovirali nismo niti razmišljali da će doći do problema. Moja majka je u zadnje vrijeme počela izmišljati razne stvari. U glavi složi priču da je zlostavljamo, da joj ne damo jesti, da je hoćemo tući pa čak i ubiti, da je hoćemo istjerati iz kuće i ne znam što sve ne. Kome da se obratim jer me strah njenih pričanja. Tko nas sve ne zna ispadamo najveći zlostavljači. Strah me da netko u to ne povjeruje jer svi čitamo o starijim osobama koje su žrtve zlostavljanja. U ovom slučaju smo to mi. kako to dokazati? Ponekad mi se čini da nas je spremna prijaviti i policiji. Što napraviti? Ako ostanemo neznam kako se se nositi s lažima, vrijeđanjima, ružnim ispadima, .... Ako odemo dali smo zakonski dužni voditi skrb o njoj s obzirom na njene godine, što će biti s našim ulaganjem u kuću, Napominjem da smo mi došli k njoj upravo zato što je stara. Mi imamo svoj stan u kojem nitko neživi. vjerujte mi grozno je dolaziti s posla u ovakav dom. Hvala svima na savjetu.
  3. Ja imam problem koji je svakim danom sve veći. Nakon očeve smrti na ostavinskoj raspravi odrekla sam se nasljeđa u ime majke. Ona je 2010 prodala kuću i cijelo imanje. Suprug i ja smo joj financijski pomogli da kupi drugu kuću i istu renovira ( nemamo račune, ali imamo svjedoka ). Ovo nisam očekivala .U zadnjih 5 godina smo u istom domaćinstvu jer ona ima 83 godine. Sada dolaze problemi: ona negira bilo kakvo naše ulaganje, govori nam da idemo u svoju kuću jer je ovo sve njeno i sl. Počela je lagati, izmišljati, prijetiti da će zvati policiju jer ju moj muž psihički zlostavlja, a i ja. To je počelo prije 3 godine, u zadnje vrijeme je kulminiralo. Što da radim. Napominjem da sam ja jedino dijete, sve kupujemo, plaćamo režije, vodimo je liječniku .... kome da se obratim da nas zaštiti od njenih laži? kako da zaštitim svoje ulaganje u kuću.
  4. Suprug i ja nemamo djece. U slučaju smrti jednog od nas tko je nasljednik zajednički stečene imovine? Oboje imamo žive roditelje i braću ( sestru ). Kako se dijeli imovina ( stan ) koju smo naslijedili tijekom braka? Zajednički smo ulagali u nekretninu mojih roditelja koja je u njihovom vlasništvu, koja su prava supruga u slučaju moje smrti? Dali trebamo napraviti oporuku jer želimo da sve naslijedi supružnik koji ostaje. Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija