Jump to content

boky79

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja nisam nigdje napisao da mi je T-com poslao papir. Drugo, nisam još nigdje čuo da odvjetničko društvo preuzima dug na sebe. Opet ponavljam, imate papir i broj postupka po kojem vas se tereti. Nazovite ih, pitajte može li plaćanje u 2-3 rate, reći će vam da ne može nego mora biti odjednom. Ako vam se ne ponude za produženje roka za mjesec dana, pitajte vi njih, u 99% slučajeva odobravaju. Potom imate 2 mjeseca za istraživanje šta je i više nego dovoljno.
  2. Jer ovrha nikad nije bila obustavljena. Od dana kad su predali prijedlog za ovrhu (2004.g), nisu mi mogli dostavit rješenje jer sam preselio, a dobijali su na vremenu tako da su slali dopise sudu da predlažu stavljanje van snage radi mogućeg dogovora sa mnom oko otplate, pa bi je opet aktivirali pa opet odgodili i onda je sud u jednom momentu prestao više slati dopise i ovrha je završila sudksom savjetniku u ladicu i ostala aktivna. Od mene su tražili da platim glavnicu duga + sudski trošak pokretanja ovrhe. Kamate su mi otpisali. Zato kažem, prije bilo kakvog dogovora, vidite šta se dešavalo s tom ovrhom (dugom) na koju/i se pozivaju i onda reagirajte.
  3. Imao sam istu situaciju... Dobio sam pismo, tražili su da uplatim dugovanje iz 2004. g. i da će mi se otpisat sve kamate i dug smatrat podmirenim i dali mi rok od mjesec dana. Nazvao sam ih i pitao mogu li u dviije rate, rekli su ne nego da mora bit odjednom uplaćeno ali kako sam ih nazvao i iskazao dobru volju, produžili su mi još mjesec dana. Otišao sam na sud (jer oni u pismu navode da je dug na sudu i pod kojim brojem), istražio malo to i vidio da ću nagrabusit (ne mogu se pozvta na zastaru) te odlučio platiti. Po uplati su mi poslali papir da t-com nema više nikakvih potraživanja prema meni.
  4. <p>Poslao sam ti odgovor na mail <img src="//content.invisioncic.com/r277632/emoticons/wink.png" alt=";)" data-emoticon="" srcset="//content.invisioncic.com/r277632/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20" /></p>

  5.  

    <p>Pricao sam sa sutkinjom...</p>

    <p> </p>

    <p>Kaze da je ovrha pravomocna...</p>

    <p>Da sam dobio rjesenje ovrhe 28.01.2003.</p>

    <p>-Da mi je netko bio doma radi naplate: 2007 i 2009god. A nije mi nikada nitko bio doma..</p>

    <p>-Da su bili javili mome poslodavc.. Niti on mi nije nista rekao... </p>

    <p> </p>

    <p>Kaze da mi jedino ostalo moliti te odvjetnike da mi ne naplate kamate,nego glavnicu i troskove suda.. </p>

    <p> </p>

    <p>Sto Vi kazete na to? Dal je moguce da mi ne sjednu na 51.000.00kn?... Dal mi smiju nabiti tolike kamate?.. </p>

    <p> </p>

    <p>Sto mi Vi preporucujete?.. Molim Vas... Hvala Vam na svemu...</p>

     

  6. <p>Ako si već pričao sa sutkinjom, odnosno vjerojatno si pričao sa sudskim savjetnikom, sve ti je rečeno. Al ajd pošalji. <a href="mailto:" rel="">boky1979@live.com</a></p>

  7. Hm... Predmet šeta od suda do suda? To bi moglo značiti da ja ovrha aktivna... Da li ste dobili nove brojeve predmeta? PU ovrv?
  8. <p>Oces mi poslati svoj mail da ti posaljem sliku monitora iz rijecke pisarice? Mozda ti sta primjetis..</p>

  9. Nisam napisao da je pokazatelj zastare datum šetanja predmeta, samo govorim da se treba istražiti da li je ovrha postala pravomoćna i gdje je zapelo. Ovršna isprava zastarjeva nakon 10 godina kako ste napisali, ali ako ovrha nikad nije ni postala pravomoćna, računa se kao da je nije ni bilo pa je zastara nakon 3 godine ili apsolutna nakon 5 godina... Pročitajte još jednom moj slučaj pa će vam bit jasnije.
  10. Kako sliku stavit? Napredni odgovor - attachment - dodaj dokumente
  11. A datumi? Postoji li informacija kad je predmet prešao i na koji sud? Gle, vi morate doći do predmeta i vidjeti šta je s njim. Da li je ovrha obustavljena, da li je pravomoćna, ovršna... Opisao sam svoj slučaj... Moj predmet nigdje nije šetao pa se nisam mogao pozvat na zastaru. Sud vam neće nikad reći da je predmet u zastari, na zastaru se vi sami pozivate. Dakle Rijeka je predala spis u Delnice, Delnice u Rab... Nek vam daju broj predmeta bar. To se sve vidi u kompu.
  12. Bilo bi dobro prvo otići na sud i vidjeti šta je s ovrhom na koju se pozivaju... Ja sam dobio isto takvo pismo s ovrv brojem iz 2004. godine. Otišao na sud i doznao malo više o predmetu... Naime taj predmet je završio u spisu kod nekog sudskog savjetnika (zbog pustih pokušaja dostave i odugovlačenja od strane Hanžekovića na način da su tražili dostavu pa odgodu pa dostavu pa opet odgodu...) samo kako ne bi nastupila obustava pa tako ni zastara. Ta ovrha nikad nije meni bila uručena, ali obzirom da je nikad nisu niti obustavili nisam se mogao pozvati na zastaru (pravovremeno je podnesena). Dug je bio 5.846,57 kn (glavnica 1.890,78 kn + zat. kamata 3.114,37 kn + troškovi postupka 841,42 kn). Tražili su da uplatim samo glavnicu i troškove postupka, uplatio sam i poslali su mi potvrdu da nemaju više nikakva potraživanja prema meni.
  13. Da li ste vi dobili ova rješenja koja se navode?
  14. Da li je navedeno u tom rješenju šta se plaća tj. koji sudski troškovi?
  15. Ja ću se malo umiješat u razgovor obzirom da sam imao sličnu situaciju s T-comom, ali s drugim odvjetnikom... Šta se tiće zastare, to zaboravite... Čim je uplaćen dio duga, dug je priznat i da predmet nije na sudu, rok za zastaru teće od dana uplate (u vašem slučaju od 21.06.2016.). Moj savjet, probajte kontaktirat odvjetnika s kojim je to dogovoreno i platite razliku duga te ga zamolite da vam po uplati pošalje potvrdu o uplati cjelokupnog dugovanja..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija