Jump to content

vs08

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vs08 objavio

  1. Jako sam Vam zahvalna na konkretnom odgovoru, to mi je bilo potrebno kako bi se pripremila. Zaista ste mi mnogo pomogli, od srca se zahvaljujem!
  2. Da, nekretnina u kojoj živim sa obitelji.
  3. Molim savjet. Podizanjem kredita kao osiguranje naplate dana je hipoteka nad kućom. Preostali dio kredita iznosi 25 tis Eura, dok je vrijednost nekretnine 250 tis Eura. S obzirom da zbog zastoja posla koji je trebao otplatiti kredit, sada dospjelo15 tis Eura, zanima me da li banka u slučaju otkazivanja kredita (sto jos nije učinila) može uzeti nekretninu i izvrsiti prodaju ili se samo uknjižiti za iznos duga + zatezne kamate, ukoliko dug ne bude otplaćen. A ako može prodati nekretninu za namirenje duga, jel banka dužna isplatiti razliku vrijednosti meni kao vlasniku? Radi se o velikoj razlici između duga i vrijednosti nekretnine, pa sam u velikom strahu što bi se moglo dogoditi. Hvala ukoliko može netko pomoći savjetom.
  4. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Znači dužni nisu, no mogu ako to žele svojom voljom (ako ih lijepo zamolimo, nadam se)
  5. Pozdrav! Podignut je kredit i izvršena je uplata u iznosu 15 anuiteta od kojih je samo 6 dospjelo, dakle preplaćeno je 9 anuiteta. Da li je banka dužna vratiti preplaćeni iznos ukoliko korisnik kredita to zahtjeva?
  6. Poštovani, Moj partner podigao je kredit u prosincu 2004. Kredit više nije mogao podmirivati od 2011. kada je kao obrtnik propao i bio prisiljen zatvoriti obrt sa velikim dugovanjem, koje i dan danas tereti njegov OIB. Dugovanje koje ostalo otvoreno iznosi oko 33.000 kn. Navedeno dugovanje prodano je EOS Matrixu, prema njihovom dopisu 31.03.2016., a obavijest o tome zaprimili smo početkom studenog 2016. Zanima nas rok apsolutne zastare. Koliki period mora proći da navedena obveza ode u zastaru i kod EOS Matrix-a, s obzirom da prema redoslijedu naplate Porezna uprava ima prvenstvo a iznosi su ogromni (zbog kamata), te se vjerojatno ni oni neće uspjeti naplatiti u roku od 10 godina. Partner nema nikakvu imovinu, primanja - minimalac sa zaštićenim računom. Hvala!
  7. Poštovani, Ja također imam dugovanje po Amexu i isto tako sam dobila prijedlog o oprostu dijela dugovanja i da se hitno javim odvjetničkom uredu. S obzirom da trenutno imam vrlo mala primanja i plaća mi se neredovito isplaćuje, Amex koji mi je sjeo na tekući račun ovrhom, će dugo trebati da se naplati. Od vlasništva imam nekretninu koja je na mom imenu i u kojoj živim sa svojom obitelji. S obzirom da je dug za Amex 39.000 kn + kamate, imam osjećaj da će se uknjižiti na navedenu nekretninu. Moje pitanje glasi: 1. S obzirom da imam već uknjižbu od strane banke kao osiguranje kredita, može li Amex izvršiti prodaju nekretnine u svrhu naplate duga i 2. Kako se u svrhu osiguranja kredita izvršila procjena vrijednosti nekretnine u iznosu od 2 miliona kuna, koji je minimalan iznos po kojem bi se nekretnina smjela uopće prodati ? Procjena je svježa, stara 6 mjeseci Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija