Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

estera26

Korisnik
 • Broj objava

  22
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Mora li se Kupoprodajni ugovor iz Knjige položenih ugovora registrirati u Katastru i kako? Zgrada nije etažirana.
 2. Darovanje unuka

  Sestra, majka i ja suvlasnici smo nekretnine, mama 4/6 a sestra i ja po svaka 1/6. Mama živi kod sestre, jer sestra ima uvjete za to i plaća sestri 2000 kn mjesecno. Sestra i mama su u mamin i naš stan smjestile maminu kćer bez da su mene tražile suglasnost. Necakinja u tom stanu živi već petu godinu. Mama je stara ali nije dementna, napisala je Oporuku u kojoj svoj dio stana,4/6 ne ostavlja meni i sestri nego svojim unukama. Sestra i ja imamo po jedno dijete. Nisam u svađi ni sa mamom ni sa sestrom i ne znam razlog zašto nas razbaštinjuje. Ima li to kakve veze s mojom necakinjom koja stan koristi 5 godina i imala li ona kakva zakonska stečena prava. Molim savjete.
 3. Pravo sluznost

  U podrumu kuce moga svekra nalazi se bunar tkz.živa voda. Prije 50 godina vodu su koristile još tri obitelji I da bi došli do te vode koristili su putić na svekrovoj parceli. Mjesto Ima vodovod od 1965 godine I taj bunar nitko ne koristi. Ali prije par dan dolazi susjed koji je nasljednik jedne od tih obitelji I izrazava namjeru da koristi tu vodu. Ne znam u koju svrhu. Mozda zaljevanje vrta. Ima li on pravo I što mi da radimo jer je bunar u našoj kući I nitko ga osim nas povremeno ne očisti.
 4. Obiteljska mirovina

  Hvala.
 5. Obiteljska mirovina

  Moja prijateljica živi u drugoj državi.Ima hrvatsko državljanstvo.Ima mirovinu. Dugogodišnji prijatelj,nikakav ljubavnik, koji je trenutno u domu u Zagrebu, ponudio joj je brak kako bi ga mogla naslijediti njegou imovinu i eventualno obiteljsku mirovinu. Navedeni je udovac i djece neme ali ima daljnju rodbinu. Ima li tu kakvih zakonskih prepreka i koliko najmanje taj brak treba trajati da bi imala pravo na nasljedstvo.
 6. Zaštićeni račun

  Izlaskom iz ovrhe, deblokadom računa, plaća već 2 mjeseca sjeda dijelom na redovni dijelom na zaštićeni račun. Tko treba zatvoriti zaštićeni račun?
 7. PBZ je prodala dug B2 Kapitalu. B2 kapital je sjeo na placu.Temeljem čega on može sjesti na plaću?
 8. Odlazak u mirovinu

  29.5. 2018. imat ću 64.godine života I 42.godine radnog staža.Čula sam da je za mene povoljnije da odem u mirovinu prije 64.rođendana. Zna li netko je li to točno?
 9. Imam parcelu na kojoj je upisano nekoliko suvlasnika koji to u biti nisu.Koji su koraci da tu parcelu prenesem na sebe. Postoji li neki obrazac tužbe ili se to moze rijesiti na neki drugi nacin.Upisanisuvlasnici priznaju da je parcela moja.
×