Jump to content

Tomason

Korisnik
 • Broj objava

  12
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Povrat poreza

  @Miroslav6 iskreno ne znam, mislim da je bilo zbog područja posebne državne skrbi. Živio sam u vinkovcima, do prošle godine u 6 mjesecu. Nakon toga selim u Zagreb, gdje sam i prijavio to policiji i napravio poreznu karticu sa trenutnim boravištem.
 2. Povrat poreza

  @Miroslav6 Budem provjerio sve. Ali znate što mi još nije jasno. Konkretno sam radio u MORH-u do 6 mjeseca prošle godine, onda sam prešao u tu agenciju i onda kod tog zadnjeg poslodavca. I sad, za prijašnje godine rada u MORH-u sam uvijek dobivao oko 1400 kn povrata poreza (nekad više nekad manje, ali to je u biti to) . Kako da mi se sada to recimo nije računalo? Ako me razumijete što želim reći. Shvaćam da sam s ovim plaćama koje su bile ispod razine MORHa vjerojatno i manje plaćao i da se tu dogodila možda i ta "pogreška", ali zar nisam u ovih 6 mjeseci rada u MORHu "preplatio" to što su mi dali više u ovim drugim firmama? I još nešto, isplati li se možda poslati prigovor , pa da oni to provjere još jednom? To se može preko e-porezne koliko vidim.
 3. Povrat poreza

  @Miroslav6 hvala lijepo na objašnjenu
 4. Povrat poreza

  @Miroslav6 Provjerio sam i svi ostali iznosi koji su uplaćeni od strane poslodavca se slažu sa ovim kalkulatorom koji ste mi poslali.
 5. Povrat poreza

  Radio sam 3 mjeseca. Kod ovog poslodavca sam počeo raditi negdje početkom 10. mjeseca. U tom mjesecu sam još radio i preko jedne agencije. Da li je 3800 kn netto uopće oporezivo?
 6. Povrat poreza

  Da , potpisao sam ugovor o radu s neto plaćom od 3800 kn. Otišao sam na taj kalkulator i kad upišem svoju neto plaću tamo pokazuje da je ukupni prirez i porez na tu netto plaću 0? Što valjda znači da se nije ni trebalo plaćati. Kako mi je onda u poreznoj zaračunato da se trebalo?
 7. Povrat poreza

  @Miroslav6 Hvala. Zvao sam poreznu. Rečeno mi je ovako. Bivši poslodavac, baš taj koji mi nije dao platne liste nije uplaćivao porez na plaću. Znači, uplaćivano je i zdravstveno i mirovinsko, ali ti porezi i prirezi nisu uplaćivani. Dogovorio sam s tim poslodavcem plaću 3,800 kn. I tih 3800 sam na račun dobio. Jel nije njegova obveza iz moje brutto plaće plaćati sve dadžbine državi? Ako sam u pravu, kome se mogu obratiti za pomoć. NIje stvar novaca, nego principa.Hvala Bogu našao sam puno bolje plaćeni posao i maknuo se odande, ali me zanima što mogu konkretno napraviti. Gospođa u poreznoj mi kaže da sam ja ustvari dobio više novaca na račun zato što taj porez od strane poslodavca nije plaćen, što nije istina. Dobio sam točno onoliko koliko je dogovoreno prilikom razgovora za posao. Nadam se da sam dobro objasnio.
 8. Povrat poreza

  I još nešto, da li se to moze negdje provjeriti? Nekakav broj ili adresa gdje mi mogu dati informacije što su mi točno našli da im moram platiti, to jest što nije uplaćivano?
 9. Povrat poreza

  Pozdrav, imam par pitanja pa ako bi netko bio dobar i vrijedan da odgovori. Na sustav e-gradani mi je stiglo rješenje za povrat poreza gdje piše da sam ja njima dužan cca 400 kn. E sad me zanima kako je to moguće, nisam primio nikakve novce ni stekao ista osim plaće. Radio sam u prošloj godini kod tri poslodavca. Dva su mi dala sve papire (platne liste), dok jedan kod kojeg sam radio 3 mjeseca nije. Je li moguce da on nije uplaćivao doprinose i porez (prijavljen sam bio) i da temeljem toga oni potražuju od mene te novce. I ako je to u pitanju, imate li savjet što da napravim po tom pitanju? Kako postupiti? Kako natjerati bivšeg poslodavca da izdanja platne liste, i ima li ih uopće smisla tražiti? Hvala unaprijed.
×