Jump to content

Tomason

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Boravište nakon 2 godine.

  Hvala!
 2. Boravište nakon 2 godine.

  I ne bi trebalo biti nikakvih problema oko toga da mi je porezna na zagrebačkoj (boravisnoj) adresi ? Ne znam da li je to povezano i da li oni vide da mi je naprimjer boravišna prijava istekla, a da mi porezna glasi na tu adresu s kojom ja formalno od isteka nemam nikakve veze ?
 3. Boravište nakon 2 godine.

  Isprike jer sam otvorio temu na krivom pdf-u. Tek sad vidim da je pod "državljanstvo" i zamolba modovima da ne brišu (ako je moguće) nego prebace gdje treba.
 4. Boravište nakon 2 godine.

  Pozdrav, imam par pitanja i bio bih vrlo zahvalan ako bi mi netko pomogao. Živim u Zagrebu, dvije godine i imam prijavljeno boravište (kroz koji dan ističe druga prijava boravka od godinu dana). Ovdje radim, i odmah sam nakon prve prijave promijenio poreznu karticu tako da ne bi bilo nekih poreznih zavrzlama, te uredno plaćam te sve namete koje nosi život u glavnom gradu. E sad, pitanje glasi ovako. 1. Ako mi prijava o boravištu ističe sa recimo 15.06 2019-e , imam li neki rok u kojem moram riješiti svoj status, naprimjer 14 dana, kao sa vozačkom i osobnom ili? 2. Da li baš moram nakon dvije godine prijaviti prebivalište ili nekako mogu za još godinu dana riješiti boravište? Može li se napisati nekakva zamolba, da se razmotri slučaj i to? Prijava prebivališta mi je u ovom trenutku nepotrebna (živim u rentanom stanu, ali kroz nekih pola godine selim u svoj) i onda bih zamijenio kompletne papire, a ako sada napravim promjenu prebivališta onda ću za pola godine to morati raditi ponovo što je i dupli trošak i vremena i novaca. 3. Da li ja sada mogu jednostavno se napraviti lud i ne prijavljivati ništa nikome 2 mjeseca i doći ponovo na šalter te prijaviti boravište na istoj adresi na kojoj je bilo prijavljeno? Par osoba mi je reklo da ima famozna rupa u zakonu i da je to moguće, jer navodno praviš pauzu u mjestu boravišta? 4. I zadnje pitanje. Ako recimo napravim ovo pod brojem 3, da li moj istek boravišne dozvole ima kakve veze sa mojom poreznom karticom? Hoće li se i dalje nesmetano moći uplaćivati plaća i ti svi porezi , ako recimo ne prijavim boravište ovdje u narednih mjesec dva? Hvala unaprijed.
 5. Povrat poreza

  @Miroslav6 iskreno ne znam, mislim da je bilo zbog područja posebne državne skrbi. Živio sam u vinkovcima, do prošle godine u 6 mjesecu. Nakon toga selim u Zagreb, gdje sam i prijavio to policiji i napravio poreznu karticu sa trenutnim boravištem.
 6. Povrat poreza

  @Miroslav6 Budem provjerio sve. Ali znate što mi još nije jasno. Konkretno sam radio u MORH-u do 6 mjeseca prošle godine, onda sam prešao u tu agenciju i onda kod tog zadnjeg poslodavca. I sad, za prijašnje godine rada u MORH-u sam uvijek dobivao oko 1400 kn povrata poreza (nekad više nekad manje, ali to je u biti to) . Kako da mi se sada to recimo nije računalo? Ako me razumijete što želim reći. Shvaćam da sam s ovim plaćama koje su bile ispod razine MORHa vjerojatno i manje plaćao i da se tu dogodila možda i ta "pogreška", ali zar nisam u ovih 6 mjeseci rada u MORHu "preplatio" to što su mi dali više u ovim drugim firmama? I još nešto, isplati li se možda poslati prigovor , pa da oni to provjere još jednom? To se može preko e-porezne koliko vidim.
 7. Povrat poreza

  @Miroslav6 hvala lijepo na objašnjenu
 8. Povrat poreza

  @Miroslav6 Provjerio sam i svi ostali iznosi koji su uplaćeni od strane poslodavca se slažu sa ovim kalkulatorom koji ste mi poslali.
 9. Povrat poreza

  Radio sam 3 mjeseca. Kod ovog poslodavca sam počeo raditi negdje početkom 10. mjeseca. U tom mjesecu sam još radio i preko jedne agencije. Da li je 3800 kn netto uopće oporezivo?
 10. Povrat poreza

  Da , potpisao sam ugovor o radu s neto plaćom od 3800 kn. Otišao sam na taj kalkulator i kad upišem svoju neto plaću tamo pokazuje da je ukupni prirez i porez na tu netto plaću 0? Što valjda znači da se nije ni trebalo plaćati. Kako mi je onda u poreznoj zaračunato da se trebalo?
 11. Povrat poreza

  @Miroslav6 Hvala. Zvao sam poreznu. Rečeno mi je ovako. Bivši poslodavac, baš taj koji mi nije dao platne liste nije uplaćivao porez na plaću. Znači, uplaćivano je i zdravstveno i mirovinsko, ali ti porezi i prirezi nisu uplaćivani. Dogovorio sam s tim poslodavcem plaću 3,800 kn. I tih 3800 sam na račun dobio. Jel nije njegova obveza iz moje brutto plaće plaćati sve dadžbine državi? Ako sam u pravu, kome se mogu obratiti za pomoć. NIje stvar novaca, nego principa.Hvala Bogu našao sam puno bolje plaćeni posao i maknuo se odande, ali me zanima što mogu konkretno napraviti. Gospođa u poreznoj mi kaže da sam ja ustvari dobio više novaca na račun zato što taj porez od strane poslodavca nije plaćen, što nije istina. Dobio sam točno onoliko koliko je dogovoreno prilikom razgovora za posao. Nadam se da sam dobro objasnio.
 12. Povrat poreza

  I još nešto, da li se to moze negdje provjeriti? Nekakav broj ili adresa gdje mi mogu dati informacije što su mi točno našli da im moram platiti, to jest što nije uplaćivano?
 13. Povrat poreza

  Pozdrav, imam par pitanja pa ako bi netko bio dobar i vrijedan da odgovori. Na sustav e-gradani mi je stiglo rješenje za povrat poreza gdje piše da sam ja njima dužan cca 400 kn. E sad me zanima kako je to moguće, nisam primio nikakve novce ni stekao ista osim plaće. Radio sam u prošloj godini kod tri poslodavca. Dva su mi dala sve papire (platne liste), dok jedan kod kojeg sam radio 3 mjeseca nije. Je li moguce da on nije uplaćivao doprinose i porez (prijavljen sam bio) i da temeljem toga oni potražuju od mene te novce. I ako je to u pitanju, imate li savjet što da napravim po tom pitanju? Kako postupiti? Kako natjerati bivšeg poslodavca da izdanja platne liste, i ima li ih uopće smisla tražiti? Hvala unaprijed.
×