Jump to content

daxter989

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Pitanje. Moze li obrt svojom imovinom, novcem na svojem racunu odgovarati za dugove fizicke osobe koja je vlasnik obrta ali su ti dugovi nastali po osnovi osobnih odnosa fizicke osobe, dakle dug ne proizlazi iz odnosa koji obrt ima sa drugim poslovnim subjektima, nego iz odnosa kojeg vlasnik obrta ne u svojstvu obrtnika nego fizicke osobe ima sa drugom stranom, npr fizickom osobom? Da li ce sud donijeti rjesenje kojim se ovrha proglasava nedopustenom ako se pljene i prenose sredstva sa racuna obrta, a po osnovi presude koja glasi samo na fizicku osobu, bez svojstva i oznake "...kao vlasnik obrta" ? Mogu li se pljeniti sredstva sa racuna obrta, ako osnova temeljem koje se ista pljene glasi samo na fizicku osobe ne i fizicku osobu kao vlasnik obrta ? Zapravu su sva pitanja istovjetna, pa mozda netko ima odgovor, misljenje ?
  2. Pozdrav ljudi, tražim posao odvjetničkog vježbenika u Rijeci, pa me zanima zna li netko nekoga tko zna nekoga kome treba odvjetnički vježbenik. Sve sam pokušala u više navrata, od kucanja na vrata, do slanja mailova, javljanja na oglase, telefonski pozivi, međutim nailazim samo na šutnju, nigdje ništa, pa zbog toga pokušavam tu Pa, ako netko ima nekakvu info "One chance is all I need"
  3. Je li ovdje primjenjiva odredba članka 103. ZR-a, obzirom da je u ugovoru piše "da za ugovorena zabrana obvezuje radnika samo ukoliko je poslodavac preuzeo obveu da će plaćati naknadu" ? Naknada u slučaju ugovorne zabrane natjecanja Članak 103. (1) Ako ovim Zakonom za određeni slučaj nije drukčije određeno, ugovorna zabrana natjecanja obvezuje radnika samo ako je poslodavac ugovorom preuzeo obvezu da će radniku za vrijeme trajanja zabrane isplaćivati naknadu najmanje u iznosu polovice prosječne plaće isplaćene radniku u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.
  4. U travnju 2016.godine dobivamo presudu zupanijskog suda kojoj se tuzbeni zahtjev djelomice usvaja i ugovor o kupoprodaji nekretnine koju smo mi kupili proglasava nistetan u odnosu na 1/2. Presuda je pravomocna i revizija nije podnesena. Znam da mogu traziti obnovu postupka u rokovima propisanim za obnovu, čl. 123. ZOUP. Pa me zanima, hoce li me porezna uprava odbiti ako trazim povrat polovice jer nisam pokrenula zahtjev u roku od 30 dana od kad je presuda postala pravomocna ? Ili vrijedi ZOO o sa rokom od 10 godina ?
  5. A gdje mogu pogledati o trgovcu pojedincu ? ZTD ne daje puno
  6. Pozdrav ljudi. Imam jedno pitanje pa ako mi netko može pomoći. Danas smo dobili od zemljišnoknjižnog suda da nam se odbija prijedlog za upis prava vlasništva jer obrt nema pravu osobnost stoga ni ne može biti vlasnikom nekretnine. To mi je sve jasno, međutim naš prijedlog nije glasio na to da se obrt upiše kao vlasnik nekretnine nego je predlagatelj bio vlasnik obrta i u prijedlogu smo naznačili kao predlagatelja "IME I PREZIME, kao vlasnik UO XY". Sad me samo zanima postoji li negdje neka praksa o tome, budući da ćemo pisati žalbu i može li se to upisati tako, znači predlagatelj IME I PREZIME kao vlasnik UO XY ? Hvala
  7. A kakva je situacija sa povratom o prijašnje stanje u slučaju ne podnošenja prigovora/žalbe na vrijeme ? Inače čl. 12 OZ-a?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija