Jump to content

Vlado66

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, mene sada zanima jer ja imam na svoje ime nekretninu odnosno kuću, a nakon majčine smrti ja i brat ćemo morati plaćati preostali kredit odnosno dug. Ne daj bože da se meni nekaj desi u to vrijeme moja djeca i žena odriću se samo one čestice za koju plačam dug ili se moraju svega.
  2. Ne nisam službeno bio pozvan da dođem na raspravu, već je brat dovezao majku na raspravu i JB upitao što mu je ona rekao da mu je majka i da ima još jednog sina. JB je izjavio da nije znao za nas i da nam nije poslao pozive. U rješenju u obrazloženju piše da je nasljednica 1 reda majka ja i brat i da prihvaćamo nasljedstvo. Te svoje nasljedne dijelove ustupamo majci što je ona prihvatila. Da li se nakon njezine smrti možemo odreći tog dijela nasljedstva. Brata zanima, pošto je majka i on potpisali sporazum o otplati dijela duga u dva primjerka koji su kod mene (originali sa njihovim potpisima) da li ih trebam slati natrag jer nisu mi poslali preporučeno sa dostavnicom. Lijep pozdrav.
  3. Pozdrav Po prvi put se javljam na ovome forumu i tražim neke odgovore i rješenja. Naime o čemu se radi, imao sam brata koji je preminuo prošle godine, od braće ostao sam ja i još jedan brat, a svaki ima svoju kuću, dok je majka još živa te stanuje kod drugog brata, a otac je umro. Nadalje brat je 2010 g upoznao žensku osobu sa kojom se i ubrzo vjenčao, i otišao živjeti u petrinju gdje se je prijavio, a ujedno se odjavio sa stare adrese. Nakon godinu i pol oni su se rastali, a brat se htio prijaviti na staru adresu ali se nije mogao prijaviti iz razloga što je kuća rađena 1966 godine i majka mu nije mogla potpisati na policiji da ga prima natrag jer nema kuća građevinsku i vl. list, a zemljište na kojoj je sagrađena kuća još uvijek je glasilo na pokojnu baku(majčinu svekrvu). Stoga je brat rješavao to pitanje putem suda na način da smo majka, ja i brat i ostali bratići odrekli te čestice na kojoj je kuća, postao je vl. čestice i prijavio se na staru adresu. On je imao zaštićeni račun iz razloga što je plaćao kredit jednoj osobi kojoj je bio jamac, a koliko mu je ta osoba ostala dužna mi ne znamo. Također smo znali da je imao i svoj kredit za kojeg nisam jedno vrijeme znao da je u stanju mirovanja. Nakon bratovog pokopa znali smo da ima dugove ali nismo znali koliko, a pregledom nekih papira našli smo da je dug oko sto tisuća kuna prema b2 kapitalu. Ja sam bratu napominjao da ja neću kada će biti rasprava uzimati na sebe tu česticu i dugove, a kako je vrijeme odmicalo kada sam s nekim razgovarao pa ti i brat nećeš biti pozvan na raspravu jer je brat umro majci, a ne tebi i bratu. Također napominjem da je poziv za raspravu dobila samo majka. Tog dana kada je bila rasprava zove me brat i da ja trebam doći na raspravu. Kada sam došao jb mi je rekao da se moj brat i majka dogovorili da će ona preuzeti česticu, kartice i minus, i da li se ja sa time slažem na što sam pristao. Sada ne mogu tvrditi na koji sam se način odrekao čestice jer nisam vidio rješenje o ostavinskoj. Prije par dana sam od b2 kapitala na svoju kućnu adresu dobio sporazum o otplati dijela kredita, jer kako piše da sam ja, brat i majka sklopili sporazum o otplati duga, a ja normalno ja nisam bio u toj banci toga dana niti sam ikada sa njima kontaktirao. Otišao sam kod brata koji mi je rekao da je bio u banci pričao sa osobom na koji će način majka, ali samo za zada majka plaćati kredit. Zašto traže moj oib ida ja to potpišem, ako će plaćati moja majka. Stoga mene sada zanima što poslije majčine smrti, ako se mi odreknemo vlasništva i da li se možemo odreći u svoje ime i u ime svojih potomaka(moja su djeca punoljetna) i tko onda nasljeđuje, ili ako majka daje na darovni ugovor svu svoju nekretninu ili tu česticu na kojoj je kuća.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija