Jump to content

pravda55

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bio sam zaposlen kod jednog poslodavca od 6.2.2017. do 9.9.2017. u tom periodu sam iskorisio 2 dana godisnjeg odmora, poslodavac mi je isplatio zadnju plaću ali neiskorištene dane godišnjeg ne želi, što učiniti? Drugi problem je što i kad sam koristio godišnji odmor bio mi je plaćen iz osnovice plaće, a uz osnovicu plaće imam i terenski dodatak koji iznosi podjednako kao i osnovica, tvrde da se računa iz osnovice, a ne iz prosjeka zadnje 3 isplaćene plaće, u taj terenski dodatak nije uračunata naknada za smještaj i prijevoz, nego samo naknada za rad. Treća stvar je kako ja mogu dokazati da nisam koristio godišnji, oni mogu reći da sam ja sve iskoristio ili? Pitanje je što učiniti i tko ima pravo oni ili ja.
  2. Govorim o razdoblju kad je dijete imalo 1 godinu (i još sam se svejedno snašao u toj situaciji) i valja postoji razlog zašto do 2. Godine majka mora dobiti skrbništvo sad ima 3 godine i budem ponekad sam tjednima s djetetom, u pravilu supruga radi kad je dijete kod kuće a ja radim dok je dijete u vrtiću tako da mislim da moje sposobnosti skrbništva nisu upitne. Oćete i dalje šiljiti?
  3. Čudno je da onda opravdavate postupak moje suptuge da se bolesno dijete ostavi par sati.
  4. Hvala baš razmišljam o ovom što kažete, rekao sam iskreno i ukratko u čemu je problem s moje strane i ako bih ovdje lagao ne bih imao ni potrebu ići na sud gdje mislim da ću uspjeti dokazati 30% problema. Hvala još jednom što održavate red.
  5. DDa nije nam funkcionirala ni veza u kojoj podjeliš s tom osobom par sati tjedno, a kamoli da će funkcionirati u braku u kojem smo toliko dnevno zajedno. Mislim dva smo različita mentalna sklopa dok ja ustajem u 5 sati i učim ili čitam nešto korisno ona spava do 11 (dok nije radila) i kad ima slobodnog vremena igra igrice ili se dopisuje ili gleda turske serije meni je ne shvartljiv takav mentalni sklop. Ima ona pravo izaći i 5 sati ne 2 samo ne kad je djete bolesno, nisam za to, izlazite li vi kad je vaše djete bolesno. Smirio sam djete tako što sam ga ljuljao u sjedalici, ako je to bitno. Nisam tad jer mi je trebao netko da me tušira i što se takvih stvari tiče ona je savršena žena vrijedna je stvarno i nikakav posao joj se ne gadi ali te reakcije su problem i što svađe nastanu iz ničega. Ne ne želim drugu ženu ne želim nikada više biti u bilo kakvoj vezi. Dogovorili smo se da će ići kod psihologa jer je svjesna pogreške svoje, ali više ne želi ići i bojim se budućih razmjera svađa. I nisam ja ovdje da bih vodio sudski proces što vi očekujete (očito ste izfrustrirani nekim vlastitim problemima)nego da dobijem odgovore na pitanja koja sam postavio.
  6. Želio bih se razvesti od supruge koja fizički i verbalno maltretira mene i dijete pa me zanima kakve su mi šanse da dobijem skrbništvo. Vjenčali smo se samo da dijete ima oba roditelja nismo se voljeli jer je ostala trudna, a kad smo saznali da je trudna bili smo već pred prekidom veze. Taj brak nikada nije funkcionirao naravno kad je tako počeo. Svaki mjesec bude svađa epskih razmjera oko sitnica nekih. Izdvojit ću samo neke ekstreme, jedom je otišla u noćni izlazak iako sam bio protiv toga jer je djete bilo bolesno ona i njena prijateljica su me nagovorile jer kao "ona nikad ne izlazi" i reko sam dobro idi ali kad te nazovem dođi kući. Dijete se probudilo i tražilo mamu jer je tad još dojilo i zbog plača je počelo kašljati pa onda plakati zbog kašlja i tako u nedogled i ja sam ju nazvao i rekla je da neće doći jer su one tek stigle, a bilo je prošlo 2/3 sata od kad su otišle. Nekako sam uspio dijete smiriti i svađali smo se oko tog danima i trpio nekakve uvrede kako bi njeni bivši neki bili bolji očevi od men, da bi volila da s njima ima djete i pljuvala po meni. Sve to pred jednogodišnjim djetetom. Sljedeći put kad je htjela ići nisam dao, gurnula me niz stepenice iz zaleta od nekih 2m i polomio sam se, dok sam trpio bolove reko sam da ću se razvesti, a ona je djetetu govorila da ja hoću drugu mamu i da njih ne volim. Dalje smo nastavili živjeti zbog djeteta, mj dana nakon nemilog događaja posvađali smo se i svađa je završila tako da me sa strane udarila u koljeno i rekla da mi treba i nogu slomiti, na svu sreću noga nije pukla, ali bolilo je, nakon tog sam sjeo i reko joj kako može nakon što sam joj oprostio ono što me prošli put polomila rekla je da me treba ubiti i počela me daviti, oslobodio sam se i uzeo djete koje je sve to gledalo. Ona mi je onda panično otela djete i ogrebala i mene i njega. Bilo je i prijetnje nožem, djete je tad bar spavalo. Postoji još niz situacija kad ona sjedi i dopisuje se na mobitelu djete se želi igrati i ona grubo odreagira prema njemu bilo fizički ili verbalno ja za to vrijeme radim nešto za posao i onda to napustim i tješim djete, a ona kaže zato se tako i ponaša jer ju maziš. Nisam psiholog ali mislim da je uzrok takvog ponašanja to što je sama trpila nasilje od strane svog oca mislim da je vrhunac tog šutanje nogama na podu, dok to gleda pomajka, ne želim da moje djete to prolazi ili gleda. Inače ja sam magistar struke i radim u struci imam ugovor na neodređeno i 3 puta veću plaću od nje, ona je sss i ima nesiguran posao. Mislim da djetetu mogu pružiti puno bolje uvjete i materijalne koji se daju izmjeriti i puno više ljubavi i pažnje, to se valjda može dokazati. Znači kakve bi meni bile šanse za skrbništvo i koliko bi to sve trajalo. I jel imam kakve mogućnosti za sve ovo dokazati, jedino što imam je medicinska dokumentacija o lomu. Imam još puno toga ali ovo bi bilo ukratko. Inače sam jako mirna osoba i upravo ju to jako nervira.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija