Jump to content

Mrojek

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Raskid ugovora o najmu stana

  Zahvaljujem na odgovorima. Lijep pozdrav.
 2. Poštovani, imam iznajmljen stan temeljem ugovora na godinu dana ( do 01.10.2019.), međutim podstanari ne plaćaju režije te bih im uputila raskid ugovora. U ugovoru je definirano da svaka strana ima pravo bez objašnjenja raskinuti ugovor te da otkazni rok teče 1 mjesec od dana notifikacije. Moje pitanje je kada se krše odredbe ugovora, koliko je tada otkazni rok, tj. koliki im rok za iseljenje moram dati? Zahvaljujem na opdgovoru.
 3. Početkom prošle godine u javnobilježničkom uredu registrirali smo j.d.o.o., ali zbog nekih razloga nikad nismo otvorili poslovni račun, niti je firma ikad radila i poslovala. Sada me zanima zatvaranje te firme tj. brisanje iz sudskog registra. Mogu li očekivati brži i jednostavniji postupak zbog neimanja računa firme. Zahvaljujem.
 4. Sin koji je redovni student vlasnik je stana za koji odnedavno plaća porez na najam budući da je stan u najmu. Istovremeno preko ljeta namjerava raditi preko studentskog centra. Dali se na primanja od studentskoog rada dodaju primanja od najma stana jer u tom slučaju će preći 15.000,00 kn te ću platiti porez budući da mi je uzdržavani član na plaći. Zahvaljujem na odgovoru. Lp.
 5. uvjetni otpust

  Molila bi pomoć. Suprug je na izdržavanju kazne u Lipovici. Osuđen je na 16 mjeseci s tim da je 9 mjeseci proveo u istažnom zatvoru. U zatvor je stigao krajem studenog tako da se povjerenstvo za uvjetni otpust sastalo za nekoliko dana od njegovog dolaska. Moje je pitanje dali on mora čekati novi sastanak povjerenstva koji bi trebao biti tek polovicom ožujka ili se molba može dostaviti i i sucu izvršenja kako piše u zakonu (meni mejasno) Njemu će 3/4 kazne biti u veljači. Osuđen je za blaže kazneno djelo, nikad prije nije bio osuđivan, ponašanje mu je ok. Zahvaljujem
×