Jump to content

KrunoRickovic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je KrunoRickovic objavio

  1. Bok! Da li kao fizicka osoba i gradjanin Republike Hrvatske imam duznost citati zakone ili me drzava mora obavjestiti ako me se neki zakon direktno tice, tj. mijenja moj status u odnosu na stanje prije donosenja zakona? Konkretno, rijec je o stambenom pitanju. Status mog stanovanja promjenio se donosenjem jednog zakona. No, ja nisam o tome obavijesten. Zakon direktno ide meni na stetu ako ne reagiram 6 mj. od dana donosenja zakona, a tih 6 mj. je, naravno, proslo. Sto mi je sada ciniti? Mogu li retroaktivno aktivirati svoja prava na temelju "neznanja" o donesenom zakonu? Pozdrav!
  2. Hvala na odgovoru, uz malu napomenu: krivo je pretpostavljeno, ne tuzim ja vec bi trebao biti tuzen A obrana mi se cini jednostavnijom i iskrenijom (na mom konkretnom slucaju) ako se branim sam nego uz zastupanje odvjetnika...
  3. Bok! Imam par opcih pravnih pitanja. Kako nisam pravnik, a pretpostavljam da su odgovori jednostavni, nadam se a ce mi netko odgovoriti... 1 Zanima me tko je duzan platiti pokretanje gradjanske parnice i koliko okvirno to kosta? Pretpostavljam onaj koji tuzi. No, da li tuzenik ako izgubi mora nadoknaditi taj iznos tuzitelju? 2 Postoji li mogucnost da se zastupam na sudu samostalno i da li se takva praksa (ako postoji) gleda "ispod oka", bilo od strane suda, bilo od strane drugih odvjetnika? Nisam pravnik, naravno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija