Jump to content

Svihorom

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, molim vas, dali netko ima ili zna odvjetnika koji se bavi ugovorima o dozivotnom uzdrzavanju ili obveznim pravom opcenito? S obzirom na temu, trebamo odvjetnika hitno. Hvala!
  2. Poštovani, moze li mi netko preporuciti odvjetnika koji se razumije u ugovore o dozivotnom i u ovo pravo? Hvala!
  3. Rezijske nisu placane, zena ima svoju mirovinu i placala je sama troskove svoje. Znaci za nju se obavljalo sve ostalo u zivotu osim placanja njenih troskova jer je sama to bila u mogucnosti. Zena nije izlazila po mjesec dana iz stana sve joj je nošeno, odlazila doktoru i u setnje sa skrbnicima, sto god je trebala to je istog trena dobila. "Gospođa" ima 87 godina. Jel moguce da netko tko raskida ugovor ispadne da je to sve radio za badava i nema pravo na nikakvu financijsku naknadu? Koja se ni nebi u toj mjeri potezala da zena nije iznimno bezobrazna do samog kraja.
  4. Poštovani, imam pitanje. Nadam se da je tema na dobrom mjestu, ako nije, ispricavam se. Potpisan je ugovor sa susjedom koja zivi na istom katu, koja nema nikoga od obitelji i koja je htjela za doticnu obitelj da se skrbi o njoj do smrti, cime bi im pripao njezin stan temeljem ugovora. Da ne ulazim u detalje, nakon godinu i pol brige o doticnoj, niti jedna obitelj nije zadovoljna. Skrbnici jer se ispostavilo da se radi o iznimno zlocestoj staroj osobi koja vrijedja, i skrbnici su odlucili da to ne zele vise trpiti da se radi o neznam kakvoj materijalnoj stvari. S obzirom da doticna prica da zeli razvrgnut ugovor jer nije zadovoljna, druga obitelj pristaje bez problema na to ali ne zele potezati sami to nego joj je receno da to mora ona. Skrbnici su vec zvali javnog biljeznika da se raspitaju i receno im je da raskid ugovora poteze ona strana koja nije zadovoljna. Dali je to tocno? I dali obitelj koja je brinula za nju ima pravo na nekakvu naknadu financijsku za cijelo ovo vrijeme sto je gospodja bila bezbrizna, jer su skrbnici svoj dio obaveza uredno ispunjavali? Pa cak i prije sklopljenog ugovora, o njoj se brinulo dobre volje radi i jer je sama. Hvala!
  5. Dizem malo ovu temu. Dali ima netko tko je nedavno bio na testiranju u DORH-u za upisničara pa da se sjeća nekih pitanja iz zakona o drž. odvjetništvu ili poslovniku? Hvala unaprijed!
  6. O Boze nasih vrlih zakona. Znaci nikako ne mogu zastiti svoju imovinu ako izuzmemo osjecaje prema pokojniku? Nista,cekat cu dok se ne usude ostecivati spomenik ili nesto konkretnije.
  7. Pretpostavljala sam da ne moze puno da se napravi osim ako nije odlomljeno pola spomenika ili nesto. Sto je zapravo nevjerojatno jer i ovo je itekako povrijedjivanje umrle osobe,spomena na njega,pijeteta ili sto god. To je valjda jedna od najsvetijih stvari koje postoje i u to se ne dira. Ne radi se o micanju nego o ostecenju stvari koje stoje na grobu. Ja za sada ne mogu nista jer ne radim i nemam financijskih sredstava za progon. Samo tri mjeseca otkad se pocelo dogadjati? Pa onda mi je rok vec istekao lol. Smjesno. Ali cu svakako slikati svaki put situaciju iako znam da to nista ne dokazuje. A postoji li mogucnost nekakvog videonadzora skrivenog pa da se uhvati sto se tocno radi? Iako i to je isto labilno jer je to otvoreni prostor i oprema moze biti unistena. Kako uprava groblja gleda na to i mora li se dobiti neka dozvola?
  8. Pozdrav! Imam pitanje vezano uz oskvrnuće groba pokojnika. Ukratko,otac mi je pokopan prije 3 mjeseca i njegove kceri iz prvog braka nam rade probleme oko groba. Da sad o njima ne pricam previse, ne vole niti mene niti moju majku a nisu voljele niti oca niti ga vidjele 11 godina koliko je bio bolestan niti su dobile sto su ocekivale na ostavinskoj. Psihicki su nestabilne osobe sa viskom vremena i da sigurni smo da to rade one i samo one. Znaci redovito se skarama reze cvijece i svijece i baca se skoro sve sa groba. Do granice da ne postane sumnjivo,ostavi se dva tri lampiona jedino da izgleda kao vjetar. U 2,3 navrata je prerezana svijeca skupa sa koncem unutra i odrezano je cvijece par stabiljki i bacene latice sa jedne strane groba. Ja nemam namjeru pustiti da se grob mog oca zlostavlja u nedogled i zanima me dali netko zna koje su mogucnosti tu? Pustit cemo jos neko vrijeme da vidimo dokle ce to ici ali sve ima granicu. Ja znam da je to kaznjivo zakonom medjutim doista neznam kako da dokazem sto se zbiva jer ne mozemo spavat na groblju naravno. Zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija