Jump to content

MALUMA

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, stigao je račun, bez ikakvog obazloženja. Kao da je to račun za mjesec prosinac, a zadnje očitanje 30.06.23. Smatram da to uistinu nije j redu, jer nije moj problem što oni nisu imali koga poslati na teren da očita sat od vode. Možete li mi pomoći sa savjetom kako složiti žalbu? Unaprijed zahvalna!
  2. Poštovani, od mjeseca lipnja računi za vodu dolaze jednakog iznosa, odnosno samo paušalno plaćanje od neka 2 i pol eura. Bez objašnjenja zašto je tako i zašto nitko ne dolazi očitavati vodu. Inače se to radi na mjesečnoj razini i računi se šalju ovisno o potrošnji. Sada, nakon 6 mjeseci, došli su očitati stanje brojila vode, s objašnjenjem da su oni sada unajmljeni da to učine i da nitko nije htio raditi za minimalac i da zato nitko nije dolazi očitati vodu i oni su slali samo paušali dio. Moje mišljenje je da su trebali u toj situaciji obavijestiti sve potrošače o tome da nemaju radne snage i da izvolimo sami očitati vodu i dostaviti stanje brojila radi izdavanja računa. Sada će oni poslati račun od 150-200tinjak eura kao dugovanje. Da li je to zakonski ispravno s njihove strane, obzirom da su račune slali, na određeni paušalni iznos, s tim da nigdje napominjem nije bilo napisano da je to paušal i zašto se plaća samo taj dio. Može li se uložiti žalba kad stigne račun i na što se pozvati, obzirom da je greška isključivo njihova? Unaprijed zahvalna!
  3. Ja Vam ne znam odgovor na pitanje, ali evo nakon par godina mogu odg što je bilo s ovim mojim uputom. Uhvaćen dok je vozio auto vani, pri kontroli dokumenata otkriveno da ima tjeralicu, bio tamo nekih mjesec dana u zatvoru, ovdje ostalo odradio kad je prebačen. Tako da, mislim da Vam nema zastare s tim tjeralicama, nađu Vas kad tada, osim ako niste jako vješti. Pozz
  4. Hvala Vam puno na odgovoru, uspio je dobiti ipak telefonom informaciju od Suda da se radi o oslobađanju plaćanja sudskih troškova u vezi tog postupka koji je završio još prije i da dostavi sadašnju adresu. Hvala svakako!
  5. Može li se po broju kaznenog postupka koji piše na koverti kada se nešto šalje na adresu znati o čemu je riječ, odnosno može li se po tom broju znati o kojem se kaznenom postupku odprilike radi? Naime, meni bliska osoba trenutačno boravi "vani", već drugi put stiže pismo od suda,ali nitko ga ne može dignuti osim te osobe, pa me zanima da li je moguće znati o čemu se radi ako je broj KP "XK-XYZ i godina"? Hvala!
  6. Sad će još reći lik da ne valjda ni kada cijeni pametne žene ni kada ne cijeni
  7. Svakako.. po meni najpametnije da dođe odležati i riješiti se muka, ali valjda iz moje prespektive koja sam free i bez kazna izgleda tako. Kada bi se moglo platiti možda bi tako riješili, ali šta je, tu je..
  8. Jesam! Koliko je tragično toliko je komično pitanje, haha. Hvala na odgovorima, pozz!
  9. Vrijedi probati. I nevezano na temu, samo da vas obavijestim jer mi djelujete kao admini ove stranica, osoba pod korisnickim imenom ''sluzbenik32'' mi je poslala sljedecu poruku ''Poštovana gospođo oprostite molim Vas ako smetam. ne znam odgovor na Vaše pitanje o zastari i tjeralici ali cijenim pametne žene koje se zanimaju za svoja prava pa sam Vas htio pitati da li bi htjeli imati svog privatnog roba'' Ne znam o cemu taj baljezga, ili je to spam poruka, ali evo prijavljujem vam.
  10. Hvala. Kao bliski član obitelji, mogu li ja saznati za tjeralicu? Mozda nekim mail upitom, ili moram bas osobno otici u policiju ili kod nadležne sutkinje?
  11. Da, još samo nešto, ako ta osoba ima tjeralicu samo u RH, to još moramo provjeriti, može li stupiti normalno s prijavom u radni odnos u Njemačkoj tako da više ne radi na crno ili će odmah biti "razotkriven"?
  12. Čak 6 godina za 6 mjeseci zatvora? O državo, a toliko velikih kriminalaca hoda slobodno.. haha... Ažurirano U svakom slučaju hvala vam na odgovorima..
  13. 6 mjesec je kazna, ne 6 godina. Da li se zastara računa i za vrijeme postojanja tjeralice? Hvala svakako. Zanima me koliko je vrijeme potrebno da dodje do zastare za kaznu od 6 mj zatvora, negdje sam cula 2. godine?
  14. Poštovani, dana 11.rujna 2015. godine jedna meni bliska osoba se trebala po isteku odgode javiti na izdrzavanje kazne zatvora u trajanju od 6 mj. Kazna je izrečena 18. listopada 2013. godine zbog kaznenog djela iz čl. 311. st. 1. KZ-a, čl. 224. st. 1. KZ-a u svezi čl. 33. KZ-a. Nakon tog poziva, kazna je odgodjena do najkasnije 20.sijecnja 2016. godine. 21. sijecnja 2016. godine sudu je podnesena jos jedna molba za odgodu kazne do 15. travnja 2016. godine, s time da su tražili nekakvu dokumentaciju koja se nije približila naknadno i shodno tome u roku od 10 dana od 22. sijecnja 2016. Sud je obavijestio da ce morati postupati sukladno Zakonskim odredbama i raspisati tjeralicu. Svo to vrijeme i dan danas ta osoba se nalazi u Njemačkoj i radi na crno. Kako bi se moglo saznazi traje li tjeralica i dalje i imate li savjet za daljnje postupanje. Tj. ako je tjeralica npr prestala teći od kojeg datuma se i koliko računa zastara? Da li bi se ta kazna zatvora i trajanju od 6 mj. mogla platiti novčano i koji bi to iznos bio? Unaprijed zahvalna!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija