Jump to content

vaga123

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/90359-H%C5%BD-kazna U ovoj temi smo o tome razgovarali. Tuže me za isplatu kazne koju sam već platila, ali oni navodno to ne mogu naći u evidenciji. Odradili smo pripremno i glavno ročište, pa sad čekam presudu.
  2. Uh ajde dobro, hvala. Puno ste mi pomogli. Ažurirano Ovo mi je sad olakšanje jer sam mislila da ako se vodi bilo kakav postupak na sudu da to ulazi u tu potvrdu. Bila sam na Općinskom sudu u Novom Zagrebu.
  3. Bila sam pozvana na pripremno ročište u svrhu isplate (HŽ prijevoznik je tužitelj) i odmah je održano i glavno ročište...piše baš tužbeni zahtjev na tome što sam dobila na tom ročištu. Ne razumijem se uopće u to i u tu terminologiju. Što se događa nakon objave presude ?
  4. Da, čekam objavu presude. Piše ovako : Tužitelj predlaže prihvatiti tužbeni zahtjev u cjelosti,uz naknadu...Tuženik predlaže odbiti tužbeni zahtjev tužitelja. Za žalbu ništa ne piše. A treba mi potvrda o nekažnjavanju,sad ne znam kako to ide.
  5. Ako sam odradila pripremno ročište i glavno ročište, ročište za objavu i uručenje presude je zakazano...da li mogu dobiti potvrdu o nekažnjavanju ?
  6. A dobro, hvala na brzim odgovorima.
  7. Znam da je situacija zeznuta ako oni to ne nađu u evidenciji... Može još samo pitanje, zašto me nakon dvije godine ponovno zovu na PRIPREMNO ročište, zaboravili su da sam već jednom bila ili hž nije provjerio da li sam u evidenciji ili me nisu našli u evidenciji ili je to nastavak on onog ročišta prije dvije godine ?
  8. Nisam ju ni tad mogla naći (znači do 2015.g. su prošle 2 godine;ispadam nemarna,ali nisam mislila da će do ovoga doći). Došla sam i rekla da sam platila taj dan kad mi je i došla kazna, tužitelju je rečeno da ima 30 dana da provjeri da li sam zbilja uplatila i da javi i da ću biti dalje obaviještena, ali meni dalje nije ništa dolazilo pa sam mislila da su našli uplatu. Plaćala sam je na šalteru gdje se kupuju karte, znači u prometnom uredu.
  9. Da je barem tako jednostavno, ja više ne mogu naći tu potvrdu,nisam znala da takve stvari treba čuvati tako dugo (4 godine).
  10. Pozdrav,2013. g. sam dobila kaznu iz hž-a za vožnju bez valjane karte, isti dan kad je došla kazna otišla sam ju platiti. S time sam mislila da sam to rješila.2015. g. dobivam poziv za pripremno ročište,dolazim i objašnjavam situaciju, tužitelju je rečeno neka u narednih 30dana provjeri da li sam platila.Nakon toga nije više ništa dolazilo.2017. g. opet dobivam poziv za pripremno ročište...što da radim ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija