Jump to content

dadex

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Recimo da je invalid 40 - 50 % i da ima +60 g. Znam da ovo otežava cijelu situaciju.
  2. Zahvaljujem svima - možda još nečije mišljenje po ovim pitanjima ?
  3. Ispričavam se izgleda da nisam bio dovoljno jasan Ja zapravo tražim odgovore na konkretna pitanja . Meni je zapravo sporan period od četiri mj. tj. od 9.mj. (kad sam podnio tužbu za razvod) pa do 2..mj. (kad je donešena odluka ) da moram platiti od 9.mj. nadalje . Mislim da je to nepravedno jer bivša je uzdržavana od mene za to vrijeme, a iselit se neće dok sudski ne bude morala. Vlasnik kuće je moj otac (koji ne živi s nama). Uskoro nas očekuje utvrđivanje i podjela bračne stečevine, ali o tome ću kasnije tražiti savjet. Dakle; 1. može li se u žalbi (rok još par dana) pobijati plaćanje za ta 4 mjeseca ? 2. ako ne može to 1. onda da li možemo u "tužbi za iseljenje" to isto pobijati ? 3. ima li neki drugi postupak , za prebijanje ili povrat troškova za ta 4 mj. Moj odvjetnik misli da po tom pitanju nemamo šanse. ps . ako uskoro ne iseli idemo sa tužbom za iseljenje.
  4. Pa kao što sam u prvom postu napisao ,tako je sud donio odluku . Očito je sud prihvatio njene "argumente" da je nesposobna za rad,da je bolesna i ne može raditi , nema posla i da nema imovine (to je po meni sve diskutabilno i smatram da nije dokazano) pa ćemo se žaliti- još nam ostaje 5-6 dana do pravomoćnosti. U tom dijelu i moj odvjetnik misli da baš nema velike šanse za promjenu odluke. U tom slučaju je jedino neupitno da ne radi i da nije nikad ni radila za vrijeme našeg dugogodišnjeg braka. Više mi treba savjet po pitanjima koje sam ranije postavio .
  5. Pa ne mogu ju izbaciti na silu , jedino sud može naložiti iseljenje nakon rješavanja tužbe za iseljenje koju će moj odvjetnik podnijeti. Ali mene više zanima ova nepravda da , da joj moram platiti i zaostatke od 9.mj. a svo vrijeme joj faktički pružam uzdržavanje jer živi kod mene (kao što sam već objasnio u prvom postu), i sad još moram po rješenju dati i nemalu svotu a nitko te ne pita odakle. Ja ne bježim od svoje obaveze plačanja ali ovo mi se čini potpuno nepošteno. Molio bih da se još netko od iskusnijih uključi i pomogne savjetom.
  6. Poštovani, Tužbu za razvod braka (bez djece) podneo sam u 9.mj. prošle g. Tužena je pristala na razvod ali je tražila uzdržavanje. Ovih dana smo dobili rješenje da se brak razvodi i određuje iznos uzdržavanja od 1800 kN mj. počevši od 9. mj. prošle g. a ne od okončanja parnice. S obzirom da moja bivša i dalje živi sa mnom ,i neće se iseliti ,te ju ja zapravo već uzdržavam ( kod mene živi ,sve režije plaćam ,hranu kupujem i sve ostalo ( ona nema prihoda i ne radi ). Tako ispada da ju ja duplo uzdržavam što je po meni očito nepravedno. Moj odvjetnik kaže žalit ćemo se na iznos uzdržavanja, a za ovaj dio oko " duplog uzdržavanja" kaže ,nažalost takav je zakon i tu se ništa ne može . Da li je to baš tako ? Za žalbu imamo još tjedan dana pa bih molio za savjet ,da li se u ovoj žalbi možemo "žaliti" na "duplo uzdržavanje" ili možda u tužbi za iseljenje tražiti da bivša meni isplati pola troškova, za period od 9.mj. do njenog iseljenja ? Molim savjet, što učiniti? Unaprijed se zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija