Jump to content

war

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. na fejsu ima grupa ujedinjeni hrvatski branitelji pogledaj tamo i ukljući se u grupu tamo daju sve informacije o tomu
  2. vratit će 10% jednokratno. Uvećana mirovina dolazi u 10.mjesecu a trebali su početi isplaćivati uvećanu mirovinu od 10. mjeseca 2016. jer su se tada stekli uvjeti za prestanak uzimanja 10% tako da su dužni vratiti oko godinu dana zaostataka što oni ne priznaju pa će se to morati ishoditi utuživanjem jer je ustavni sud donio presudu po tom pitanju.
  3. pitanje za profesora - Poštovani Prof. molim Vas da mi odgovorite ako znate po kojim osobnim bodovima će se računati povećanje 10% mirovine koja će biti isplaćena u listopadu (za rujan). tj, dali će se trenutni OB povećati za 10% ili će biti rađen novi izračun i dali će dolaziti nova rješenja. Ako Vam je to poznato molio bih Vas da odgovorite. Unaprjed Vam se zahvaljujem. poz.
  4. sutra na sjednici vlada donosi odluku o ukidanju umanjenja od 10% mirovine. objavljen je dnevni red za sutrašnju sjednicu vlade RH.
  5. na facebooku ima grupa ujedinjeni hrvatski branitelji na njihovim stranicama imaju obrasci za obraćanje mirovinskom
  6. ustavni sud se očitovao da su se s 01. 10. 2016. godine stekli uvjeti da se prestane primjenjivati obustava 10% na mirovinu, te da je vlada dužna tj. ministar financija donijeti odluku o prestanku umanjivanja mirovina. I naveo je da ukoliko vlada ne postupi tako od tog datuma sve što je uzeto postaje utuživo.
  7. poštovana gospodo nakon iscrpnog prof objašnjenja mogu samo konstatirati da smo svi skupa opljačkani i da iako su se stvorili uvjeti za vraćanje barem 10% zadnjeg smanjenja mirovine pljačka još uvijek traje.
  8. Razumio sam i još Vam se jednom gospodine prof zahvaljujem na odgovoru.
  9. zahvaljujem prof na iscrpnom odgovoru. Treba se nadati znači ukidanju članka 80. kako bi se vratilo zadnje umanjenih 10%
  10. ma to je ok ali prilikom mojeg umirovljenja imao sam izračunate osobne bodove 131,9442 a po zadnjem riješenju o razdvajanju mirovina osobni bodovi iznose 106,874 znači smanjeni su i pravna savjetnica u mirovinskom mi kaže da će mi usklađivati mirovinu prema nižim bodovima. pa s obzirom da došlo do izmjena zakona (NN 120/160) dali će se svima osobni bodovi vraćati na staro?
  11. nitko ništa ne komentira pa jel moguće da su se samo meni novim rješenjem o razdvajanju mirovina smanjili osobni bodovi?
  12. dali če se moći nešto popraviti kad stignu nova riješenja o objedinjavanju mirovine
  13. novi sam ovdje i neznam dali je moje pitanje već bilo tema da je novim rješenjem nakon razdvajanja mirovine umanjeni osobni bodovi još nekome pa bih vas molio ako su i nekom drugom umanjeni osobni bodovi da napiše ili kod mene nešto ne štima
  14. šta znači čije je rješenje pravomoćno
  15. zaboravio sam napisati da sam RVI 40% trajno i da sam dragovoljac DR mirovinskog staža imam 6 mjeseci. I kada sam umirovljen 2006. godine sačinom stožernog narednika 100% u svezi DR osobni bodovi su mi iznosili 131,9442 i mirovina mi je bila 6400KN. I sada po ovom zadnjem rješenju o razdvajanju mirovine za 6 mj. mirovinskog staža mi određuju 0,540 osobne bodove a za gore navedenu mirovinu 106.334 osobne bodove što zbrojeno iznosi 106,874 pa bih molio znalce da mi odgovore što se dogodilo i zašto su smanjeni osobni bodovi i dali će se novim rješenjem vratiti na staro? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija