Jump to content

dkujovic

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dkujovic objavio

  1. Dali postoji negdje u zakonu da osoba moze stjeci drzavljansvo na osnovu izvanbracne zajednice sa drzavljanimom Rh. ?
  2. Pozdrav. Državljanka Velike Britanije ima stalno prebivalište u RH, i živi u izvabračnoj zajednici sa državljaninom RH više od 5 godina na istoj adresi. Dali ona može podnijeti zahtjev za državljanstvom na osnovu izvanbračne zajednice i na koji način ?
  3. Poštovani, U obrazloženju odbijenice na prijedlog uknjižbe se navodi da : Odbacivanje prijedloga ne sprječava podnošenje novog urednog, odnosno potpunog prijedloga, ali će za odlučivanje o novom prijedlogu za upis biti mjerodavno stanje u trenutku kada prijedlog bude stigao na sudu. S obzirom te navode, kao i na činjenicu da se trenutačno nekretnina nalazi unutar građevinskog područja, zašto mislite da se aneks ugovorom, zajedno sa uvjerenjem momentalnog prostornog plana, neće prihvatiti kao osnova za uknjižbu. Hvala.
  4. Hvala na odgovoru, međutim što znači uredan pravni slijed ?
  5. U zk je upisan vlasnik koji je umro prije dvije godine, pa je logično da tu nekretninu nasleđuje njegova djeca. Odvjetnik je predložio kontaktirati ih i sa njima napraviti dodatak ugovora, ali mene brine dali bi to značilo opet platiti porez koji je bio plaćen prije u cijelosti.
  6. Poštovani, Stranac je kupio nekretninu prije 12 godina, ali se nije mogao upisati kao vlasnik budući da nije bilo unutar granica građevinskog područja. Budući da je međuvremenu postalo unutar granica prostornog plana, odlučili smo predati zahtjev za uknjižbu temeljem kupo-prodajnog ugovora koji je tada nastao. Zahtjev je odbačen jer nije priloženo uvjerenje da je te godine bio unutar prostornog plana, te se traži da se dostavi. Stranac trajno boravi na toj nekretnini već 12 godina i nedavno je istu legalizirao, a vlasnik od koga je nekretnina kupljenja je umrla prije dvije godine. Molimo za savjet oko uknjižbe i što nam je dalje činiti. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija