Jump to content

betty-coltrane

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobila sam službeni odgovor: po ovom dugovanju ne postoji preplata. Stanje na FINI nije ažurirano od strane banke prije otkupa dugovanja. Na očevidniku je stanje kta cca 2.900,00hrk a otkupljena zzk je 7.438,06hrk. I tu je ta razlika koju spominjete. U prilogu šaljem analitičku karticu. Ja ne razumijem. Što to znači, da Fina ne obračunava zateznu kamatu?
  2. Pa buduci da je na fini cijelo vrijeme stajao erste card club kao ovrhovoditelj, ne znam za sto bi koristili odvjetnike i javne biljeznike. Jer to je vec sve naplaceno.da su promjenili sredstvo ovrhe ili sebe naveli kao ovrhovoditelja bilo bi mi jasno da im treba usluga javnog biljeznika ili odvjetnika. Ali nisu. Moje sve uplate redovne s place ( preko fine) su isle na erste card klub pa bi se onda njima prebacivale u paketima, tako su mi rekli. Od erste card cluba sam dobila obavijest da su prodali eos matrixu svoje potrazivanje, ali na fini ovrhovoditelj nije promjenjen. Kakvi su to troskovi, ne znam. Sto mislite, jel imam osnove za tuzbu ili sam luda. Na mail nisu odgovorili.
  3. Jasno, ne osporavam naknade Fine, niti zatezne kamate, odnosno ukupne troškove koji su iskazani na očevidniku Fine u ukupnom iznosu duga 18.000kn. Problem je što oni tvrde da taj iznos nije ispravan, što znači da su oni nadodali neke svoje naknade +3.000.
  4. Tako je, zatezne kamate i nekakve dodatne "naknade". Mogu dokazati jedino očevidnikom s Fine na kojem je navedeno stanje na 18.03.2018. i potvrdama uplata unatrag godinu dana.. Ništa, poslala sam im mail s potvrdama o uplati i očevidnikom s Fine iz ožujka, pa nek si računaju uz napomenu da sam spremna sudskim putem ostvariti svoju tražbinu. U šoku sam da mogu radit što hoće i nikome ništa.To nema nigdje. Uglavnom, baš me zanima objašnjenje.
  5. Pozdrav, i moj dug prema dinersu je preuzet od strane Eos matrixa u ožujku 2017., oko 18.000kn (glavnica+kamate i naknade). Tokom zadnje godine sam im uplatama od 50-100 kuna uplatila 1.000kn, koje naravno nigdje nisu evidentirane, pred mjesec dana su mi u firmu poslali i dopis da se njima plaća trećina plaće i firma je trećinu plaće uplatila njima direktno, što također na Fini nije evidentirano. U međuvremenu sam uspjela otplatiti dug i kad se sve zbroji i oduzme ispada da sam kod njih u pretplati oko 3.800kn, no oni kažu da sam 800 kuna u preplati i taj iznos su mi i vratili. Tvrde da stanje na Fini nije ispravno, te da je moje dugovanje veće od onog koje se vodi na fini, što nema veze s mozgom. Ima tko ideju što da radim?! Znači ne samo da su dug kupili po manjoj cijeni, još su se za oko 3.000kn više naplatili.
  6. Hvala puno na odgovoru. Poslala sam mail Hanžekovićima, ali ignoriraju naravno. I pokušavam nekako doći do Dinersa. Probat ću ih nekako dobiti. Uglavnom uknjižili su mi se s prvom ovrhom, nekih 10.000, iako je po njoj otplaćen dio, a još me 2 takve čekaju ziher, i na svaku dodatni troškovi. Baš su zlatni. Znači nakon te uknjižbe, koliko dalje traje dalje taj postupak prodaje? Ako se meni sve stvari poslože, sve će biti otplaćeno kroz godinu i pol. E sad, jel to dovoljno vremena?
  7. Mislila sam da se odustalo od ovog, jer se nigdje više ne spominje. Znači ipak je u proceduri?
  8. Imam dug od dinersa 37.000kn zajedno sa svim naknadama i kamata (23.000 je stvarni dug, ostalo su naknade i kamate). Pokrenuta je ovrha na Fini za taj dug još 2014. i od tada se nije ništa otplaćivalo, jer stoji u redu čekanja. Krajem prošle godine njihovo odv. društvo Hanžeković i ekipa šalje dopis u firmu gdje radim da neka se njima uplaćuje 1/3 moje plaće. Moja firma im odgovara da nema prostora, jer se već skida kredit ovršnom ispravom i ostalo ide na blokirani račun. 01.02. ove godine (znači pred par dana) je taj dug napokon došao na red i na taj dan im je plaćen dio ovrhom preko Fine. I sada će se dalje na svakoj plaći skidati otprilike 1000kn do isplate duga. Istovremeno sam vlasnik nekretnine po kojoj imam stambeni kredit i hipoteku na kući. Kredit je od Erste banke, njihova je hipoteka na puno veći iznos Ali jučer mi dolazi doma pismo s općinskog suda, zemljišno-knjižnog odjela da je erste card club pokrenuo upis zabilježbe radi prisilnog zasnivanja založnog prava na toj nekretnini. Rok za žalbu 15 dana. Ovo se već vidi i na e-gruntovnici. Molila bih savjet što da radim i što to znači? Budući da će se sve otplatiti redovno preko plaće do sredine sljedeće godine, možda da nekome pošaljem dopis s tom informacijom kakvo je stanje. Vjerujem da je i njima u interesu da se to rješi uplatama, da se ne pokreće prodaja nekretnine, jer im neće ništa ostati kad se banka namiri. Nekretnina nije u nekom super stanju niti na super lokaciji. Cijeli dug nažalost ne mogu odmah otplatiti. Hvala puno na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija