Jump to content

aladin9

Korisnik
 • Broj objava

  15
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. isključenje vode

  Pozdrav, zbog neredovitog plaćanja isključena je voda u stanu-kući za odmor a što saznajem tek nakon prodaje istog,odnosno,kupac-novi vlasnik me obavještava o tome prilikom prenosa režija na svoje ime. Od davatelja usluge konkretno Ponikve Krk nisam dobio nikakvu obavijest da su isključili vodu,i dalje je fiksna naknada naplaćivana pa me zanima da li se ista smjela naplaćivati ako je došlo do isključenja. telefonskim kontaktom s navedenim davateljem usluge bili su vrlo neljubazni te mi nisu htjeli dati nikakvu informaciju kada je i zašto bez obavijesti voda isključena s obrazloženjem da više nisam vlasnik pa nemam pravo na nikakve informacije iako se traženo odnosi na razdoblje kada sam bio vlasnik.
 2. ugovor o služnosti

  Pozdrav,imam podstanara stranog državljanstva s ugovorom na godinu dana koji uskoro ističe i temeljem kojeg je izvršio prijavu boravišta.U slučaju nastavka najma da li se može napraviti Ugovor o služnosti i da po njemu prijavi boravište? Treba li ugovor ovjeriti-samo vlasnik stana ili i podstanar,može li biti kakav problem s poreznom?
 3. sanacija u zgradi

  Kako saznati da li postoji drugi način za rješenje problema? I da moram dozvoliti ulazak u stan i radove bez prethodnog predočenja kakvog dokumenta o potrebi izvođenja radova ili Upravitelj može samo najaviti da radnici dolaze i da moram biti doma? Temeljem čega mogu tražiti povrat stana u prvobitno stanje ako nema nikakvog pisanog dokumenta?
 4. sanacija u zgradi

  Pozdrav, u kojem slučaju radi sanacije na zajedničkim djelovima zgrade moram dozvoliti da se radovi vrše u mom stanu? Konkretno,stan ispod mene ne smije koristiti dimnjak dok se ne sanira pa me zanima da li sam dužan dopustiti da se razbija moj zid?
 5. upravitelj zgrade

  Pozdrav,zanima me da li je valjan međusuvlasnički ugovor i Ugovor o upravljanju ako su sklopljeni sa predstavnikom koji je odselio iz zgrade prije više god. te više ne obnaša tu funkciju.Da li je u tom slučaju Upravitelj trebao napraviti nove ugovore ili i dalje može koristiti stare kao temelj za upravljanje i naplatu pričuve? Napominjem da u zgradi nije izabran novi predstavnik jer to nitko ne želi biti. hvala i lp
 6. Obavijest o pokretanju prekršajnog postupka

  Pozdrav, prije 2 tjedna mi je ostavljena ceduljica o pokušanoj kontroli s brojem kontrolora da ga nazovem a što naravno,nisam.Nitko nije bio doma u vrijeme dolaska kontrolora.Ne znam što dalje mogu očekivati,ako sad prijavim tv,da li mi mogu naplatiti unatrag(240 ili 480kn,kako kome pošalju) a temeljem te kontrole?
 7. susjed javno vrijeđa

  Poštovani,danima susjed priča neistine o meni pred zgradom,viče na sav glas,osim neistina ima i prijetnji pa me zanima na koji način to zaustaviti(osim tužbe),znači da li mogu prijaviti policiji pa da bude barem opomenut da prestane? Jesu li potrebni svjedoci,jer naravno da će se svi praviti da ništa ne znaju.Ukoliko ja podnesem prijavu,kakav je daljnji postupak?
 8. Mogućnost smanjenja pričuve

  Isto tako,tražim od Upravitelja da mi dostavi međusuvlas.ugovor a za koji tvrdi da nemamo iako je naveden u priloženoj dokumentaciji za etažiranje zgrade,što znači da postoji. Upravitelj kaže da imamo samo Ugovor o upravljanju a ni taj ne žele dati na uvid.Da li kao suvlasnik imam pravo dobiti jedno ili drugo?Kad bilo što pitam ili tražim,uopće ne odgovaraju na mail. Također,na nedavnom sastanku smo saznali da su od pričuve uplatili avans izvođaču a da o tome uopće nismo obavješteni,ni o ponudama,ni tko je odabrao izvođača...
 9. Mogućnost smanjenja pričuve

  Da li Ugovor o upravljanju potpisan od predstavnika koji to više nije već godinu i pol,vrijedi kao temelj za naplaćivanje pričuve ili je trebao biti sklopljen novi Ugovor?
 10. Mogućnost smanjenja pričuve

  Poslao sam mailom Upravitelju upit,no već 3 dana nema nikakvog odgovora.
 11. Mogućnost smanjenja pričuve

  Pozdrav,u pošt.sandučiću dočekale me uplatnice za pričuvu povećane skoro 5 puta a da uopće nemam saznanja na koji način je do toga došlo.Radi se o tome da je potrebna sanacija dimnjaka kojeg koristi jedan stan a zbog napuknuća dimnjaka,dim izlazi u gornji stan.Pretpostavljam da je sanaciju zatražio upravo taj stanar jer ove zime nije mogao ložiti na drva već se grijao na struju te žalio kako mu je to preskupo.Zanima me da li ta sanacija spada u hitne budući da stanar ima moguićnost grijanja,on bi to očito htio rješiti ovo ljeto a budući da zgrada nema dovoljno sredstava u pričuvi,došlo je do povećanja.Znači,ja nemam nikakvih informacija tko je odlučio(većinski dio stanara),način obračuna iznosa pričuve i na temelju koje ponude,Upravitelj nije uz uplatnice priložio nikakvo objašnjenje pa me interesira da li je isto trebao učiniti?
 12. Ugovor o najmu stana

  Pozdrav,iznajmio bi stan stranoj osobi na duži rok uz prijavu boravišta.Kakva je procedura,ugovor bi se ovjerio kod bilježnika pa me zanima da li stranac treba imati OIB ili moze broj putovnice,da li je potrebno napisati i njegovu adresu? Moze li s tim ugovorom otići sam na MUP ili moram i ja kao vlasnik,te koji su jos dokumenti potrebni za prijavu boravišta?
 13. Ustupanje ili odricanje od nasljedstva

  Poštovani, na koju se imovinu ovo odnosi? Tko se ne može odreći nas­­ljedstva Članak 132. (1) Ne može se odreći nas­­ljedstva nas­­ljednik koji je raspolagao nas­­ljedstvom ili nekim ­­nje­govim dijelom.
 14. kako do dividende

  Pozdrav,da li postoji kakav način da mi se isplati dividenda u bivšoj firmi gdje sam dioničar,budući da sam pod ovrhom? ili je jedino rješenje isplata na moj račungdje će ovrha uzeti sve?
×