Jump to content

aladin9

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Mogućnost smanjenja pričuve

  Poslao sam mailom Upravitelju upit,no već 3 dana nema nikakvog odgovora.
 2. Mogućnost smanjenja pričuve

  Pozdrav,u pošt.sandučiću dočekale me uplatnice za pričuvu povećane skoro 5 puta a da uopće nemam saznanja na koji način je do toga došlo.Radi se o tome da je potrebna sanacija dimnjaka kojeg koristi jedan stan a zbog napuknuća dimnjaka,dim izlazi u gornji stan.Pretpostavljam da je sanaciju zatražio upravo taj stanar jer ove zime nije mogao ložiti na drva već se grijao na struju te žalio kako mu je to preskupo.Zanima me da li ta sanacija spada u hitne budući da stanar ima moguićnost grijanja,on bi to očito htio rješiti ovo ljeto a budući da zgrada nema dovoljno sredstava u pričuvi,došlo je do povećanja.Znači,ja nemam nikakvih informacija tko je odlučio(većinski dio stanara),način obračuna iznosa pričuve i na temelju koje ponude,Upravitelj nije uz uplatnice priložio nikakvo objašnjenje pa me interesira da li je isto trebao učiniti?
 3. Ugovor o najmu stana

  Pozdrav,iznajmio bi stan stranoj osobi na duži rok uz prijavu boravišta.Kakva je procedura,ugovor bi se ovjerio kod bilježnika pa me zanima da li stranac treba imati OIB ili moze broj putovnice,da li je potrebno napisati i njegovu adresu? Moze li s tim ugovorom otići sam na MUP ili moram i ja kao vlasnik,te koji su jos dokumenti potrebni za prijavu boravišta?
 4. Ustupanje ili odricanje od nasljedstva

  Poštovani, na koju se imovinu ovo odnosi? Tko se ne može odreći nas­­ljedstva Članak 132. (1) Ne može se odreći nas­­ljedstva nas­­ljednik koji je raspolagao nas­­ljedstvom ili nekim ­­nje­govim dijelom.
 5. kako do dividende

  Pozdrav,da li postoji kakav način da mi se isplati dividenda u bivšoj firmi gdje sam dioničar,budući da sam pod ovrhom? ili je jedino rješenje isplata na moj račungdje će ovrha uzeti sve?
×