Jump to content

cabrionato

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Student sam i nezaposlen, imam suprugu i dijete, nemam nekretnina ni pokretnina te primam zajamčenu minimalnu naknadu i zanima me smijem li raditi preko student servisa bez prekidanja zmn, ili barem uz onu opciju da prvi mjesec po zaposlenju primam 100%, drugi mjesec 75%, a treći mjesec 50% od početnog iznosa zmn. Hvala unaprijed! Citiraj
  2. Pozdrav! Student sam i nezaposlen, imam suprugu i dijete, nemam nekretnina ni pokretnina te primam zajamčenu minimalnu naknadu i zanima me smijem li raditi preko student servisa bez prekidanja zmn? Hvala unaprijed!
  3. i da, zaboravio sam pitat što se tiče zabrane upravljanja-piše: "Mjera počinje teći sljedećim danom kada je okrivljeniku nadležno tijelo uredno dostavilo obavijest o upisu izrečene mjere u evidenciju izdanih vozačkih dozvola." šta to znači- jel ja od sutra ne smijem više voziti (jer sam danas dobio prekršajni nalog) ili ću dobit tu neku obavijest pa sutradan od toga?
  4. Hvala na brzom odgovoru. Sastavit ću žalbu pa zalijepim ovdje da mi pregledate.
  5. Stigao prekršajni nalog. Ukratko, počinio prekršaj iz čl.59. st.1. toč.1., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjiv po čl. 59. st. 5., a u vezi s člankom 293. stavak 1. istog Zakona, pa mu se izriče novčana kazna u iznosu od 3000 kuna. Okrivljeniku se temeljem čl. 58. Prekršajnog zakona izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca. Šta mogu navesti u žalbi (student, nemam primanja, otac malodobnog djeteta, loši uvjeti na cesti, neiskustvo, prvi prekršaj)? Jel mogu apelirat samo na zabranu upravljanja, jer mi je realno to puno bitnije, za novce ću se nekak već snaći, ali 3 mjeseca bez auta će bit nemoguća misija jer malu vozim u jaslice i onda dalje produžimo supruga i ja na faks?
  6. Hvala puno na odgovorima!! Sad čekam pa ćemo vidjeti. Malo ste umirili moje brige!
  7. koliki iznos bi to otprilike bio ukupno? hoće li mi osiguranje pokriti i štetu semafora? hoće li mi osiguranje pokriti intervenciju vatrogasaca?
  8. Pozdrav! Prije otprilike mjesec dana skrivio sam prometnu nezgodu. U nemogućnosti zaustavljanja vozila zbog bljuzge na cesti, proklizao sam kroz crveno na semaforu i udario u drugi auto koji je ulazio u raskrižje te se odbio od njega i udario u semafor koji je pritom uništen. Nitko nije ozlijeđen i nitko nije imao alkohola. Kasnije su na teren morali izaći i vatrogasci jer se na drugom autu zapalio ventilator. Mladi sam vozač i ovo mi je prvi prekršaj. Koliku kaznu mogu očekivati? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija